ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ: Δυστυχία για την Ελλάδα και τους Έλληνες


-Δυστυχώς για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό γενικότερα
, οι "Έλληνες" πολιτικοί έχουν την ικανότητα να καταφεύγουν σε μια φανταστική ζωή, όπου οι ρομαντικές αυταπάτες εξωραΐζουν τις συχνά αυτοεπιβεβλημένες καθημερινές απογοητεύσεις.

-Δεν έχουν καμία απολύτως συνείδηση ΕΘΝΙΚΗ.... και επιμένουν να μοιράζονται τις δοκιμασίες τους με τα ξένα κέντρα αποφάσεων..

@-Η αξιοπρέπεια τους είναι πάντα αμφιταλαντευόμενη.

@-Κι όταν φαίνονται απόμακροι, τώρα ξέρω ποιες φωτιές χρειάζονται να σβήσουν στη σκυθρωπή ύπαρξη τους..

@-Έχουν απαιτήσεις από ολόκληρο τον Ελληνικό ΛΑΟ .

@- Η γενναιότητα τους δεν προκαλεί το δέος και την έμπνευση, επειδή διαισθάνεται κανείς ότι δεν την αντλούν από μια ουσιαστική ευαισθησία.

@-Επομένως την θέση της γενναιότητας, μοιραία, παίρνει η ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ, κι αυτό είναι οδυνηρό.

@-Το σποραδικό χιούμορ τους, επιτρέπει κάποιες φορές να λυθούν ορισμένα προβλήματα εσωτερικής υφής.

@-ΠΟΤΕ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΚΛΙΜΑΚΑ.

@-ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ {εννοώ τους «ηγέτες» } ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟΝΤΕΣ Η ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΑΦ΄ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΟΓΩ ΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΦ΄ ΕΤΕΡΟΥ ....

Η Διαταραγμένη αφοσίωση των ΗΠΑ στο διαμελισμό του Ελληνισμού.

@-Το κυπριακό ζήτημα εκποιήθηκε από τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,όταν πολέμησε το σχέδιο Άτσεσον και το σχέδιο του γκαλο Πλάζα.

@-Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, λόγω της αντιπάθειας του προς το ΜΑΚΑΡΙΟ {ο ένας λόγος}, και των υποχρεώσεων του προς την ΤΡΙΜΕΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ τον Ιούλιο του 1974, όταν υπέγραψε την συμφωνία με τον ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ { ο δεύτερος λόγος }, προχώρησε στη σιωπηρή παραχώρηση του νησιού στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ ...

@-Και οι δυο μαζί, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ συμφώνησαν με τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ το 1972 { πιθανόν πιο νωρίς, όταν και οι δυο βρίσκονταν υποτίθεται εξορία } για τον ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ στο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ κατά του νόμιμου προέδρου, {ΜΑΚΑΡΙΟΥ}, ανοίγοντας τον δρόμο στον ΑΤΤΙΛΑ 1 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2 στη συνέχεια ...

@-Δεν μπορεί ο Ελληνικός Λαός να έχει υπομονή μαζί τους, έστω και για λίγο καιρό ακόμα.. Είναι σίγουρο ότι δεν θα του το ανταποδώσουν ..

@-Στις περίπλοκες υποθέσεις της πολιτικό-οικονομικής εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, δεν έφεραν καινούρια διορατικότητα και ελπίδες.

@-Δεν είναι πολιτικοί δημιουργοί ελπίδων-καινούριων ελπίδων-με ειρήνη και ελευθερία στους συνανθρώπους μας, -ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ...

@-Οι λόγοι και τα έργα τους, δεν αποτελούν καθοδήγηση για την λύση των μεγάλων προβλημάτων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ...

@-Δεν περιέχουν σοφία του παρελθόντος που μπορεί να ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

@-Δεν άγγιξαν ποτέ τα όρια της σοφίας.

@-Δεν υπενθύμισαν ποτέ σε όλους τα καθήκοντα μας-

@-ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, τα ύψη στα οποία ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΑΓΜΕΝΟΙ Ν΄ ΑΝΕΒΟΥΜΕ, και στο ανηλεές κατρακύλισμα που έσπρωξαν ένα ΛΑΟ ολόκληρο..

@-Αυτός που προσπαθεί να πείσει μια πλειονότητα ότι δεν κυβερνάται όσο καλά θα έπρεπε, ποτέ δεν θα έχει έλλειψη από προσεκτικούς, ευνοϊκά διατεθειμένους πολίτες, γιατί ξέρουν τα πολλαπλά ελαττώματα που έχει κάθε είδος αρχής..

@-Αυτοί οι πολίτες όμως, δεν διαθέτουν, συνήθως, την κρίση που θα τους έκανε να μελετήσουν τις μυστικές δυσκολίες και εμπόδια, στις δημόσιες υποθέσεις είναι αμέτρητα και αναπόφευκτα..

@-Δεν υπάρχουν τολμηροί σε πρωτοβουλία και γόνιμοι σε έργα ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, που θα μπορούσαν να επιδοκιμάσουν αυτή την άποψη.

@--Άνθρωποι κατασκευασμένοι για να παίξουν τον συγκεκριμένο ρόλο για τον οποίο έχουν επιλέγει, δημιούργησαν ένα απαθές ΕΘΝΟΣ , σε μια χώρα που έχει την συνήθεια πια να βαδίζει στη μέση του δρόμου, με την ελλειπτική διάθεση που τους διακρίνει , δεν έχουν το πάθος για γρήγορη αναδιοργάνωση και ΠΡΟΟΔΟ..

@-Για τα δέκα εκατομμύρια ανθρώπους, ο ουρανός δεν θα σκοτεινιάσει όταν κάποια στιγμή εκείνοι φύγουν.

@-Η μια κάποια αίσθηση απεραντοσύνης δεν θα χαθεί από την Ελληνική ζωή.

@-Δεν θα εξαφανισθεί το αίσθημα πως το ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ είχε χαραχτεί με φαντασία και ελπίδα κι η γεμάτη λαχταρά προσμονή για τις περιπέτειες που μας περιμένουν, δεν θα φύγουν ξαφνικά από τη ζωή μας, όπως εκείνοι.

@-Κάτω από την επιρροή τους, η τεμπελιά κι ο κυνισμός δεν έδωσαν την θέση τους σε μια ενεργητικότητα γεμάτη αυτοπεποίθηση ..

@-Είμαι βέβαιος ότι δεν θα βρεθεί κανείς να κλάψει όταν φύγουν και θα φύγουν γρήγορα.

@-Είναι απόλυτα σωστό και κατανοητό να γίνει έτσι:

ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.

@-Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας πιστεύαμε ότι η προσπάθεια ήταν από μόνη της μια ανταμοιβή.

@-Ίσως εν μέρει, επειδή είχαν επιτευχθεί σχετικά πολλά εδώ στην Ελλάδα είχαμε την τάση να υποθέσουμε ότι κάθε πρόβλημα έπρεπε να έχει μια λύση, πως οι καλές προθέσεις ήταν, κατά κάποιο τρόπο, εγγύηση για καλά αποτελέσματα..

@-Δεν θεωρήσαμε την ουτοπία σαν Όνειρο , αλλά σαν το λογικό μας προορισμό , αν ταξιδεύαμε στο σωστό δρόμο.

@-Η γενιά μας είναι η πρώτη που δεν ανακάλυψε την ουτοπία, αλλά το ίδιο μας τον εαυτό.

@-Η συνειδητοποίηση της μοναξιάς μας , εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την απογοήτευση και την οργή της ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΣΤΡΙΓΑΣ
ΜΑΙΟΣ 1993

http://dia-kosmos.blogspot.gr/
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ: Δυστυχία για την Ελλάδα και τους Έλληνες ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ: Δυστυχία για την Ελλάδα και τους Έλληνες Reviewed by diaggeleas on 17.11.20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.