H Eποπτεία


...Αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει η εποπτεία. Σίγουρα είναι απαραίτητη για τον αρχάριο θεραπευτή αλλά και πολύ χρήσιμη για τον έμπειρο. Κανείς δεν είναι άτρωτος από τις εγγενείς δυσκολίες και παγίδες της θεραπείας.

Η αναγνώριση και παραδοχή αυτής της αλήθειας δεν συνιστά αδυναμία, όπως ίσως νομίζουν κάποιοι έμπειροι θεραπευτές, αλλά δύναμη, τη δύναμη αναγνώρισης της ανθρώπινής μας υπόστασης και των ορίων της, τη δύναμη να παραδεχόμαστε ότι, όπως και οι πελάτες μας, χρειαζόμαστε κάποιες φορές στη ζωή μας βοήθεια, τη δύναμη να ζητήσουμε αυτή τη βοήθεια, τη δύναμη να ομολογήσουμε ότι δεν είμαστε θεοί!

Τι σχέση όμως έχει το αίμα αλόγων με αυτό;

Όπως φαίνεται, το εμπόριο αίματος αλόγων είναι μια ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση που ανθεί στις ΗΠΑ, την Αργεντινή στις αποκαλούμενες «φάρμες αίματος» όπου και γίνεται η αφαίμαξη τους. 

Το αίμα των υπέροχων αυτών ζώων χρησιμοποιείται για αρκετούς σκοπούς όπως για διάφορες βιολογικές έρευνες, για την παρασκευή κτηνιατρικών φαρμάκων κα.

Ειδικότερα όμως το αίμα φοράδας που εγκυμονεί, το οποίο είναι φυσικά πιο περιορισμένο και άρα πιο ακριβό, περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη ορμόνη που στη συνέχεια εγχύνεται στα γουρούνια καθώς βοηθά στην αύξηση του ρυθμού αναπαραγωγής τους.

Βέβαια, το πιο σοκαριστικό σκέλος της ιστορίας δεν είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η αφαίμαξη αλλά ο τρόπος με τον οποίο εξασφαλίζεται το αίμα του ζώου και η συγκεκριμένη ορμόνη. 

Υπάρχουν αναφορές πως τα άλογα, που η αφαίμαξη είναι ο μόνος λόγος ύπαρξής τους, είναι γατζωμένα σε ειδικά μηχανήματα και συχνά εξασθενούν τόσο πολύ που πέφτουν κάτω λιπόθυμα ή/και πεθαίνουν.

Φυσικά οι φοράδες, προκειμένου να παραχθεί η πολυπόθητη αυτή ορμόνη, εξαναγκάζονται σε διαδοχικές τεχνητές εγκυμοσύνες και εκτρώσεις. Αυτά δε που επιβιώνουν της αφαίμαξης απλά...συνεχίζουν να υποφέρουν.

Σύμφωνα δε με την ομάδα που ξεκίνησε τη συγκέντρωση υπογραφών αλλά και βάσει σειράς άλλων δημοσιευμάτων «Πίσω από το βιομηχανικό βασανισμό αλόγων βρίσκονται ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρίες που πωλούν το αίμα σε τεράστιες κτηνοτροφικές μονάδες για να αυξήσουν την παραγωγή κρέατος.

Η ΕΕ δηλώνει ότι σκέφτεται να λάβει μέτρα, αλλά ως τώρα δεν έχει κάνει τίποτα...

H Eποπτεία H Eποπτεία Reviewed by diaggeleas on 23.11.20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.