Κλάους Σβαμπ: The Great Reset


O Κλάους Σβαμπ, εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο βιβλίο του ′′ COVID-19 :
The Great Reset ′′ αποκαλύπτει η κρίση του corona είναι μια από τις πανδημίες τις λιγότερες θανατηφόρες που ο κόσμος έζησε τα τελευταία 2000 χρόνια. Αν και ο ιός δεν είναι ανησυχητικός τα μέτρα θα συνεχίσουν χάριν της 4ης βιομηχανικής επανάστασης (4 IRR),του αυτοματισμού και της ψηφιακής τεχνολογίας για τα υπερκέρδη των αντίστοιχων βιομηχανιών..

Υποταγή πληθυσμών – δεν μιλάμε πλέον για λαούς – στον σιδηρούν παραπέτασμα του Νόμου των νέων κυρίων του κόσμου…

Το βιβλίο 428 σελίδων με συγγραφέα τον Klaus Schwab, ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (το ίδρυμα που συνεργάστηκε με τον ΠΟΥ για να κηρύξει πανδημία διεθνούς ανησυχίας τον Μάρτιο και βρίσκεται πίσω από την έκκληση για επιβολή lockdown στην πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού) δηλώνει ανοιχτά ότι ο ίδιος ο ιός ανησυχεί ελάχιστα και ότι τα μέτρα περιορισμού θα συνεχίσουν επ ‘αόριστον να ωθούν τον αυτοματισμό και τις ψηφιακές τεχνολογίες που ωφελούν τις επιχειρήσεις εις βάρος των φτωχών και του Τρίτου Κόσμου … η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (4 IRR).

Οι δισεκατομμυριούχοι δεν το κρύβουν ότι επωφελούνται από την αντίδραση στην πανδημία καθώς εκατομμύρια πεινασμένοι, στερούνται τα προς το ζην και κρατούνται χωριστά από τις οικογένειες και τις κοινότητές τους…

Ένα απόσπασμα:

”Με τη μία ή την άλλη μορφή, τα μέτρα κοινωνικής και φυσικής αποστασιοποίησης πιθανόν να διατηρηθούν μετά την άρση της πανδημίας, δικαιολογώντας την απόφαση σε πολλές εταιρείες διαφορετικών βιομηχανιών να επιταχύνουν τον αυτοματισμό.

Μετά από λίγο, οι ανησυχίες για την τεχνολογική ανεργία θα επαναληφθούν καθώς οι εταιρείες τονίζουν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χώρου εργασίας με τρόπο που ελαχιστοποιεί τη στενή ανθρώπινη επαφή.

Πράγματι, οι τεχνολογίες αυτοματισμού ταιριάζουν ιδιαίτερα σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον ή είναι πρόθυμοι να μειώσουν τη διαδραστικότητά τους. Ο επίμονος και ενδεχομένως διαρκής φόβος μας για μόλυνση από ιό (COVID-19 ή άλλον) θα επιταχύνει έτσι την αδιάκοπη πορεία αυτοματισμού, ειδικά σε περιοχές που είναι πιο ευαίσθητες στον αυτοματισμό.

Το 2016, δύο ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έως και το 86% των θέσεων εργασίας σε εστιατόρια, το 75% των θέσεων εργασίας στο λιανικό εμπόριο και το 59% των θέσεων εργασίας στην ψυχαγωγία θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν έως το 2035.

Αυτές οι τρεις βιομηχανίες συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία και όπου η αυτοματοποίηση για λόγους υγιεινής και καθαριότητας θα είναι αναγκαία η οποία, με τη σειρά της, θα επιταχύνει περαιτέρω τη μετάβαση σε περισσότερη τεχνολογία και ψηφιακό αυτοματισμό.

Υπάρχει ένα επιπλέον φαινόμενο που υποστηρίζει την επέκταση του αυτοματισμού: καθώς η οικονομική απόσταση θα μπορούσε να ακολουθήσει την κοινωνική αποστασιοποίηση. Καθώς οι χώρες στρέφονται προς το εσωτερικό και οι παγκόσμιες εταιρείες συντομεύουν τις εξαιρετικά αποδοτικές αλλά εξαιρετικά εύθραυστες αλυσίδες εφοδιασμού, τον αυτοματισμό και τα ρομπότ που επιτρέπουν μεγαλύτερη τοπική παραγωγή, μειώνοντας τα πάντα…

Η διαδικασία αυτοματισμού ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, αλλά το κρίσιμο ερώτημα για άλλη μια φορά είναι ο επιταχυνόμενος ρυθμός αλλαγής και μετάβασης: η πανδημία θα επιταχύνει την υιοθέτηση του αυτοματισμού στο χώρο εργασίας και «εισαγωγή περισσότερων ρομπότ στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.



Από την αρχή των lockdown, έγινε φανερό ότι τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη ήταν μια «λογική» εναλλακτική όταν η ανθρώπινη εργασία δεν ήταν διαθέσιμη. Επιπλέον, έχουν χρησιμοποιηθεί όποτε είναι δυνατόν για τη μείωση των κινδύνων για την υγεία των υπαλλήλων. 

Την περίοδο που η φυσική απόσταση γινόταν απαίτηση, τα ρομπότ αναπτύχθηκαν σε μέρη τόσο διαφορετικά όπως οι αποθήκες, τα σούπερ μάρκετ και τα νοσοκομεία σ’ ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, σκανάρισμα ραφιών (μια περιοχή στην οποία η AI έχει κάνει απίστευτη διάτρηση) στον καθαρισμό και φυσικά ρομποτική παράδοση – ένα σημαντικό συστατικό των αλυσίδων εφοδιασμού υγειονομικής περίθαλψης που θα οδηγήσει στην "ανεπαφική" παράδοση ειδών παντοπωλείου και άλλων πρώτων υλών.

Όπως και με πολλές άλλες τεχνολογίες που βρίσκονταν στον μακρινό ορίζοντα όσον αφορά την υιοθέτηση τους (όπως η τηλεϊατρική), οι επιχειρήσεις, οι καταναλωτές και οι κυβερνήσεις σπεύδουν τώρα να υπερτροφοδοτήσουν την ταχύτητα υιοθέτησης.”

Αυτό προέρχεται από το συμπέρασμα στο βιβλίο, σελίδα 247.

"Δεν μπορεί ν΄ αρνηθεί κανείς ότι ο virus COVID-19 ήταν πολύ συχνά μια προσωπική καταστροφή για τα εκατομμύρια που αγγίχθηκαν από αυτόν όσο και για τις οικογένειες και κοινότητές τους. 

Βέβαια σ΄ ένα παγκόσμιο επίπεδο αν υπολογίσουμε το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που αγγίχθηκε , η κρίση του corona είναι (ως το παρόν) μια από τις πανδημίες τις λιγότερες θανατηφόρες που ο κόσμος έζησε τα τελευταία 2000 χρόνια. 

Κατά πάσα πιθανότητα, εκτός κι αν η πανδημία αλλάξει με απρόβλεπτο τρόπο, οι συνέπειες του COVID-19 από άποψη υγείας και θνησιμότητας θα είναι πιο ήπιες σε σύγκριση με προηγούμενες πανδημίες. 

Στα τέλη Ιουνίου 2020, το COVID-19 σκότωσε λιγότερο από 0,006% του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Για να τοποθετηθεί αυτό το αδύναμο νούμερο στο πλαίσιο, η ισπανική γρίπη σκότωσε το 2,7% του παγκόσμιου πληθυσμού και το HIV / AIDS το 0,6%

Το βιβλίο ′′ COVID-19 : The Great Reset ′′ (εκδ. FORUM,2020) γράφτηκε από τον Κλάους Σβαμπ, ιδρυτή και εκτελεστικού προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και τον Thierry Malleret, ιδρυτή του Μηνιαίου Βαρόμετρου……

dimpenews.com
Κλάους Σβαμπ: The Great Reset Κλάους Σβαμπ: The Great Reset Reviewed by diaggeleas on 23.12.20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.