Εμβολιασμοί: Θανατηφόρα ανοσία


Κυβερνητική κάλυψη σκανδάλου υδραργύρου / αυτισμού

"Οι κυβερνητικές υπηρεσίες υγείας συνεργάστηκαν με τη Big Pharma για να κρύψουν τους κινδύνους"


Σημείωση του Global Research Editor

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας αυτό το έντονο και προσεκτικά τεκμηριωμένο άρθρο του 2005 του Robert F. Kennedy Jr. που δημοσιεύτηκε από την Rolling Stone, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην Global Research τον Ιούλιο του 2009.

Το άρθρο ρίχνει φως στη συμπαιγνία μεταξύ της Big Pharma και της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των κινδύνων που συνδέονται με τα εμβόλια που παράγονται από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. 

Το 2009 αυτό το άρθρο είχε ιδιαίτερη σημασία για τη συζήτηση για τον ιό της γρίπης των χοίρων H1N1 και σχεδιάζει η ΠΟΥ, η κυβέρνηση Ομπάμα και η Big Pharma να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για τη γρίπη των χοίρων.

Το άρθρο του Robert F. Kennedy Jr. τεκμηρίωσε «τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποκρύψει ανησυχητικά δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους των εμβολίων».

Αυτό το άρθρο έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει των πρόσφατων αποκαλύψεων σχετικά με την απάτη CDC και Merck Vaccine Research.

Michel Chossudovsky, 29 Αυγούστου 2014 (ενημέρωση 13 Φεβρουαρίου 2015)

Εμβολιασμοί: Θανατηφόρα ανοσία
Κυβερνητική κάλυψη σκανδάλου υδραργύρου / αυτισμού
από τον Robert F. Kennedy Jr.
Rollingstone.com, 20 Ιουλίου 2005


Τον Ιούνιο του 2000, μια ομάδα κορυφαίων κυβερνητικών επιστημόνων και αξιωματούχων υγείας συγκεντρώθηκαν για μια συνάντηση στο απομονωμένο συνεδριακό κέντρο Simpsonwood στο Norcross της Γεωργίας. Συγκεντρωμένη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αυτό το μεθοδιστικό κέντρο υποχώρησης, φωλιασμένο σε δασικές εκτάσεις δίπλα στον ποταμό Chattahoochee, για να εξασφαλιστεί πλήρης μυστικότητα. Το πρακτορείο δεν είχε εκδώσει δημόσια ανακοίνωση της συνεδρίασης - μόνο ιδιωτικές προσκλήσεις σε πενήντα δύο συμμετέχοντες. Υπήρχαν αξιωματούχοι υψηλού επιπέδου από το CDC και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, ο κορυφαίος ειδικός εμβολίων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στη Γενεύη και εκπρόσωποι κάθε μεγάλου κατασκευαστή εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των GlaxoSmithKline, Merck, Wyeth και Aventis Pasteur. Όλα τα υπό συζήτηση επιστημονικά δεδομένα, αξιωματούχοι του CDC υπενθύμισαν επανειλημμένα στους συμμετέχοντες, ήταν αυστηρά «εμπάργκο». Δεν θα γινόταν φωτοτυπία εγγράφων, ούτε λήψη χαρτιού μαζί τους όταν έφυγαν.

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της βιομηχανίας είχαν συγκεντρωθεί για να συζητήσουν μια ανησυχητική νέα μελέτη που έθεσε ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια ενός πλήθους κοινών παιδικών εμβολίων που χορηγούνται σε βρέφη και μικρά παιδιά. Σύμφωνα με έναν επιδημιολόγο του CDC, τον Tom Verstraeten, ο οποίος είχε αναλύσει τη μαζική βάση δεδομένων του οργανισμού που περιείχε τα ιατρικά αρχεία 100.000 παιδιών, ένα συντηρητικό με βάση τον υδράργυρο στα εμβόλια - thimerosal - φάνηκε να είναι υπεύθυνο για μια δραματική αύξηση του αυτισμού και μια σειρά άλλων νευρολογικές διαταραχές μεταξύ των παιδιών. «Στην πραγματικότητα έμεινα έκπληκτος από αυτό που είδα», είπε ο Verstraeten σε όσους συγκεντρώθηκαν στο Simpsonwood, επικαλούμενος τον εντυπωσιακό αριθμό προηγούμενων μελετών που υποδεικνύουν τη σχέση μεταξύ καθυστερήσεων thimerosal και ομιλίας, διαταραχής έλλειψης προσοχής, υπερδραστηριότητας και αυτισμού. Από το 1991,

Ακόμη και για τους επιστήμονες και τους γιατρούς που έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν ζητήματα ζωής και θανάτου, τα ευρήματα ήταν τρομακτικά. «Μπορείτε να παίξετε με αυτό που θέλετε», δήλωσε ο Δρ Bill Weil, σύμβουλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Τα αποτελέσματα είναι στατιστικά σημαντικά. Ο Δρ Richard Johnston, ένας ανοσολόγος και παιδίατρος από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο του οποίου ο εγγονός γεννήθηκε νωρίς το πρωί της πρώτης ημέρας της συνάντησης, ήταν ακόμη πιο ανησυχημένος. «Το αίσθημα του εντέρου μου;» αυτός είπε. «Συγχωρήστε αυτό το προσωπικό σχόλιο - δεν θέλω ο εγγονός μου να πάρει ένα εμβόλιο που περιέχει thimerosal έως ότου γνωρίζουμε καλύτερα τι συμβαίνει.

Αλλά αντί να λάβουν άμεσα μέτρα για να ειδοποιήσουν το κοινό και να απαλλάξουν την παροχή εμβολίων από το thimerosal, οι αξιωματούχοι και τα στελέχη του Simpsonwood πέρασαν τις περισσότερες από τις επόμενες δύο ημέρες συζητώντας πώς να καλύψουν τα καταστροφικά δεδομένα. Σύμφωνα με τα αντίγραφα που αποκτήθηκαν βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης, πολλοί στη συνάντηση ανησυχούσαν για το πώς οι καταστροφικές αποκαλύψεις σχετικά με το thimerosal θα επηρέαζαν την κατώτατη γραμμή της βιομηχανίας εμβολίων. «Είμαστε σε κακή θέση από την άποψη της υπεράσπισης τυχόν αγωγών», δήλωσε ο Δρ Robert Brent, παιδίατρος στο Νοσοκομείο Alfred I. duPont για παιδιά στο Ντελαγουέρ. «Αυτό θα αποτελέσει πόρο για τους πολύ απασχολημένους δικηγόρους ενάγων σε αυτήν τη χώρα». Ο Δρ Bob Chen, επικεφαλής της ασφάλειας εμβολίων για το CDC, εξέφρασε την ανακούφιση ότι «δεδομένης της ευαισθησίας των πληροφοριών, μπορέσαμε να τις κρατήσουμε μακριά από τα χέρια, ας πούμε, λιγότερο υπεύθυνα χέρια. " Ο Δρ John Clements, σύμβουλος εμβολίων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δήλωσε ότι «ίσως αυτή η μελέτη δεν θα έπρεπε να είχε γίνει καθόλου». Πρόσθεσε ότι «τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να αντιμετωπιστούν», προειδοποιώντας ότι η μελέτη «θα ληφθεί από άλλους και θα χρησιμοποιηθεί με άλλους τρόπους πέρα ​​από τον έλεγχο αυτής της ομάδας».

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί πολύ πιο ικανή στο χειρισμό των ζημιών παρά στην προστασία της υγείας των παιδιών. Το CDC πλήρωσε το Ινστιτούτο Ιατρικής για τη διεξαγωγή μιας νέας μελέτης για να αμβλύνει τους κινδύνους του thimerosal, διατάζοντας τους ερευνητές να «αποκλείσουν» τη σύνδεση της χημικής ουσίας με τον αυτισμό. Διατήρησε τα ευρήματα του Verstraeten, παρόλο που είχαν προγραμματιστεί για άμεση δημοσίευση, και είπε σε άλλους επιστήμονες ότι τα αρχικά του δεδομένα είχαν «χαθεί» και δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν. Και για να αποτρέψει τον νόμο περί ελευθερίας της πληροφόρησης, παρέδωσε τη γιγαντιαία βάση δεδομένων με αρχεία εμβολίων σε μια ιδιωτική εταιρεία, δηλώνοντας ότι είναι εκτός ορίων στους ερευνητές. Μέχρι τη στιγμή που ο Verstraeten δημοσίευσε τελικά τη μελέτη του το 2003, είχε πάει να δουλέψει για το GlaxoSmithKline και επεξεργάστηκε ξανά τα δεδομένα του για να θάψει τη σχέση μεταξύ thimerosal και αυτισμού.

Οι παραγωγοί εμβολίων είχαν ήδη αρχίσει τη σταδιακή χορήγηση της ενδομυϊκής ένεσης σε αμερικανικά βρέφη - αλλά συνέχισαν να πωλούν τις προμήθειες εμβολίων με βάση τον υδράργυρο μέχρι το προηγούμενο έτος. Το CDC και το FDA τους έδωσαν ένα χέρι, αγοράζοντας τα μολυσμένα εμβόλια για εξαγωγή σε αναπτυσσόμενες χώρες και επιτρέποντας στις φαρμακευτικές εταιρείες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το συντηρητικό σε ορισμένα αμερικανικά εμβόλια - συμπεριλαμβανομένων αρκετών εμβολιασμών παιδιατρικής γρίπης καθώς και ενισχυτών τετάνου που χορηγούνται συνήθως σε έντεκα χρόνια- γέροι.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες λαμβάνουν επίσης βοήθεια από ισχυρούς νομοθέτες στην Ουάσιγκτον. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μπιλ Φριστ, ο οποίος έχει λάβει συνεισφορές 873.000 δολαρίων από τη φαρμακευτική βιομηχανία, εργάζεται για να ανοσοποιήσει τους κατασκευαστές εμβολίων από ευθύνη σε 4.200 αγωγές που έχουν κατατεθεί από τους γονείς των τραυματιών παιδιών. Σε πέντε ξεχωριστές περιπτώσεις, ο Frist προσπάθησε να σφραγίσει όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με το εμβόλιο της κυβέρνησης - συμπεριλαμβανομένων των μεταγραφών Simpsonwood - και να προστατεύσει τον Eli Lilly, τον δημιουργό του thimerosal, από κλήσεις. Το 2002, μια μέρα αφότου ο Φριστ έπεσε σιωπηλά έναν αναβάτη γνωστό ως «Νόμος Προστασίας του Έλι Λίλι» σε λογαριασμό ασφαλείας για την πατρίδα, η εταιρεία συνέβαλε 10.000 $ στην εκστρατεία του και αγόρασε 5.000 αντίτυπα του βιβλίου του για τη βιοτρομοκρατία. Το μέτρο καταργήθηκε από το Κογκρέσο το 2003 - αλλά νωρίτερα φέτος, Ο Frist εισήγαγε μια άλλη διάταξη σε ένα αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο που θα απαγόρευε την αποζημίωση σε παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλικές διαταραχές που σχετίζονται με εμβόλια. «Οι αγωγές είναι τέτοιου μεγέθους που θα μπορούσαν να θέσουν εκτός λειτουργίας τους παραγωγούς εμβολίων και να περιορίσουν την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε μια βιολογική επίθεση από τρομοκράτες», λέει ο Dean Rosen, σύμβουλος πολιτικής υγείας της Frist.

Ακόμη και πολλοί συντηρητικοί σοκαρίζονται από την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει τους κινδύνους της thimerosal. Ο εκπρόσωπος Dan Burton, Ρεπουμπλικανός από την Ιντιάνα, επέβλεψε μια τριετή έρευνα για το thimerosal, αφού ο εγγονός του διαγνώστηκε με αυτισμό. «Το Thimerosal που χρησιμοποιείται ως συντηρητικό στα εμβόλια σχετίζεται άμεσα με την επιδημία του αυτισμού», κατέληξε στην τελική του έκθεση η Επιτροπή Μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης του Σώματος. «Αυτή η επιδημία κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να είχε αποφευχθεί ή να περιοριστεί εάν το FDA δεν κοιμόταν στο διακόπτη σχετικά με την έλλειψη δεδομένων ασφαλείας σχετικά με την ένεση thimerosal, μια γνωστή νευροτοξίνη». Η FDA και άλλοι οργανισμοί δημόσιας υγείας δεν κατάφεραν να δράσουν, πρόσθεσε η επιτροπή, από το «θεσμικό παράπτωμα για αυτοπροστασία» και τον «εσφαλμένο προστατευτισμό της φαρμακευτικής βιομηχανίας».

Η ιστορία του τρόπου με τον οποίο οι κυβερνητικοί φορείς υγείας συνεργάστηκαν με τη Big Pharma για να κρύψουν τους κινδύνους της thimerosal από το κοινό είναι μια καταπληκτική μελέτη περίπτωσης θεσμικής αλαζονείας, εξουσίας και απληστίας. Μου τραβήχτηκαν στη διαμάχη απρόθυμα. Ως δικηγόρος και περιβαλλοντολόγος που έχει περάσει χρόνια δουλεύοντας σε θέματα τοξικότητας υδραργύρου, συνάντησα συχνά μητέρες αυτιστικών παιδιών που ήταν απολύτως πεπεισμένες ότι τα παιδιά τους είχαν τραυματιστεί από εμβόλια. Ιδιωτικά, ήμουν δύσπιστος.

Αμφισβήτησα ότι ο αυτισμός θα μπορούσε να κατηγορηθεί για μία μόνο πηγή και σίγουρα κατάλαβα την ανάγκη της κυβέρνησης να διαβεβαιώσει τους γονείς ότι οι εμβολιασμοί είναι ασφαλείς. Η εξάλειψη των θανατηφόρων παιδικών ασθενειών εξαρτάται από αυτήν. Έχω την τάση να συμφωνώ με σκεπτικιστές όπως ο εκπρόσωπος Henry Waxman, ένας δημοκράτης από την Καλιφόρνια, ο οποίος επέκρινε τους συναδέλφους του στην Επιτροπή Μεταρρυθμίσεων της Κυβερνητικής Βουλής για την έκβαση συμπερασμάτων για τον αυτισμό και τους εμβολιασμούς. «Γιατί πρέπει να τρομάξουμε τους ανθρώπους για την ανοσοποίηση», επεσήμανε ο Waxman σε μια ακρόαση, «μέχρι να γνωρίζουμε τα γεγονότα;»

Μόνο μετά την ανάγνωση των αντιγράφων του Simpsonwood, τη μελέτη της κορυφαίας επιστημονικής έρευνας και τη συνομιλία με πολλές από τις εξέχουσες αρχές του έθνους σχετικά με τον υδράργυρο, έμεινα πεπεισμένος ότι η σχέση μεταξύ του thimerosal και της επιδημίας των νευρολογικών διαταραχών της παιδικής ηλικίας είναι πραγματική. Πέντε από τα παιδιά μου είναι μέλη της γενιάς Thimerosal - εκείνα που γεννήθηκαν μεταξύ 1989 και 2003 - που έλαβαν βαριές δόσεις υδραργύρου από εμβόλια. «Οι στοιχειώδεις βαθμοί είναι συγκλονισμένοι με παιδιά που έχουν συμπτώματα νευρολογικής ή βλάβης του ανοσοποιητικού συστήματος», δήλωσε η Patti White, σχολική νοσοκόμα, στην Επιτροπή Μεταρρυθμίσεων της Κυβερνητικής Βουλής το 1999. «Τα εμβόλια υποτίθεται ότι μας κάνουν πιο υγιείς. Ωστόσο, σε είκοσι πέντε χρόνια νοσηλευτικής δεν έχω δει ποτέ τόσα πολλά χαλασμένα, άρρωστα παιδιά. Κάτι πολύ, πολύ λάθος συμβαίνει στα παιδιά μας. "

Περισσότερα από 500.000 παιδιά σήμερα υποφέρουν από αυτισμό και οι παιδίατροι διαγιγνώσκουν περισσότερες από 40.000 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Η ασθένεια ήταν άγνωστη μέχρι το 1943, όταν εντοπίστηκε και διαγνώστηκε σε έντεκα παιδιά που γεννήθηκαν τους μήνες μετά την προσθήκη του thimerosal στα εμβόλια μωρών το 1931.

Κάποιοι σκεπτικιστές αμφισβητούν ότι η αύξηση του αυτισμού προκαλείται από εμβολιασμούς με θιμεροσάλη. Υποστηρίζουν ότι η αύξηση είναι αποτέλεσμα καλύτερης διάγνωσης - μια θεωρία που φαίνεται στην καλύτερη περίπτωση αμφισβητήσιμη, δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις νέες περιπτώσεις αυτισμού συσσωρεύονται σε μια γενιά παιδιών. «Εάν η επιδημία είναι πραγματικά ένα τεχνούργημα κακής διάγνωσης», αστειεύεται ο Δρ Boyd Haley, μία από τις παγκόσμιες αρχές σχετικά με την τοξικότητα στον υδράργυρο, «τότε που είναι όλα τα αυτιστικά είκοσι ετών; Άλλοι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι Αμερικανοί εκτίθενται σε ένα μεγαλύτερο αθροιστικό «φορτίο» υδραργύρου από ποτέ, από μολυσμένα ψάρια έως οδοντικά γεμίσματα και προτείνουν ότι η θιμεροσάλη στα εμβόλια μπορεί να είναι μόνο μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος.

Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό είναι τα μήκη στα οποία πολλοί από τους κορυφαίους ντετέκτιβ έχουν αγνοήσει - και να καλύψουν - τις ενδείξεις κατά της thimerosal. Από την αρχή, η επιστημονική υπόθεση κατά του προσθέτου υδραργύρου ήταν συντριπτική. Το συντηρητικό, το οποίο χρησιμοποιείται για την αναχαίτιση των μυκήτων και την ανάπτυξη βακτηρίων στα εμβόλια, περιέχει αιθυλυδράργυρο, μια ισχυρή νευροτοξίνη. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο υδράργυρος τείνει να συσσωρεύεται στους εγκεφάλους των πρωτευόντων και άλλων ζώων μετά την ένεση με εμβόλια - και ότι οι αναπτυσσόμενοι εγκέφαλοι των βρεφών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Το 1977, μια ρωσική μελέτη διαπίστωσε ότι οι ενήλικες που εκτέθηκαν σε πολύ χαμηλότερες συγκεντρώσεις αιθυλοϋδράργυρου από εκείνες που δόθηκαν σε παιδιά Αμερικής υπέστησαν ακόμη εγκεφαλική βλάβη χρόνια αργότερα. Η Ρωσία απαγόρευσε το thimerosal από παιδικά εμβόλια πριν από είκοσι χρόνια, και τη Δανία,

«Δεν μπορούσες καν να φτιάξεις μια μελέτη που να δείχνει ότι το thimerosal είναι ασφαλές», λέει η Haley, η οποία είναι επικεφαλής του τμήματος χημείας στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι. «Είναι πολύ πολύ τοξικό. Εάν κάνετε ένεση θιμεροσάλης σε ένα ζώο, ο εγκέφαλός του θα υποφέρει. Εάν το εφαρμόσετε σε ζωντανό ιστό, τα κύτταρα πεθαίνουν. Εάν το βάλετε σε ένα τρυβλίο Petri, η κουλτούρα πεθαίνει. Γνωρίζοντας αυτά τα πράγματα, θα ήταν σοκαριστικό εάν μπορούσε κανείς να το εγχύσει σε ένα βρέφος χωρίς να προκαλέσει ζημιά. "

Εσωτερικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο Eli Lilly, ο οποίος ανέπτυξε για πρώτη φορά το thimerosal, γνώριζε από την αρχή ότι το προϊόν του θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά - ακόμη και θάνατο - τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους. Το 1930, η εταιρεία δοκίμασε το thimerosal χορηγώντας το σε είκοσι δύο ασθενείς με τελική μηνιγγίτιδα, όλοι οι οποίοι πέθαναν μέσα σε εβδομάδες από την ένεση - γεγονός που η Lilly δεν ενοχλήθηκε να αναφέρει στη μελέτη της που δήλωσε ότι η thimerosal ήταν ασφαλής. Το 1935, ερευνητές σε έναν άλλο κατασκευαστή εμβολίων, Pittman-Moore, προειδοποίησαν τη Lilly ότι οι ισχυρισμοί της για την ασφάλεια της thimerosal «δεν ελέγχονταν από εμάς». Τα μισά από τα σκυλιά που έλαβαν Pittman με εμβόλια με βάση το thimerosal αρρώστησαν, οδηγώντας τους ερευνητές εκεί να δηλώσουν το συντηρητικό «μη ικανοποιητικό ως ορό που προορίζεται για χρήση σε σκύλους».

Τις επόμενες δεκαετίες, τα αποδεικτικά στοιχεία κατά της thimerosal συνέχισαν να αυξάνονται. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το Υπουργείο Άμυνας χρησιμοποίησε το συντηρητικό σε εμβόλια για στρατιώτες, ζήτησε από τη Λίλι να το ονομάσει «δηλητήριο». Το 1967, μια μελέτη στην Εφαρμοσμένη Μικροβιολογία διαπίστωσε ότι η θιμεροσάλη σκότωσε ποντίκια όταν προστέθηκαν σε ενέσιμα εμβόλια. Τέσσερα χρόνια αργότερα, οι μελέτες της Lilly διαπίστωσαν ότι το thimerosal ήταν «τοξικό για τα κύτταρα των ιστών» σε συγκεντρώσεις τόσο χαμηλές όσο ένα μέρος ανά εκατομμύριο - 100 φορές ασθενέστερη από τη συγκέντρωση σε ένα τυπικό εμβόλιο. Παρόλα αυτά, η εταιρεία συνέχισε να προωθεί το thimerosal ως «μη τοξικό» και επίσης το ενσωμάτωσε σε τοπικά απολυμαντικά. Το 1977, δέκα μωρά σε νοσοκομείο του Τορόντο πέθαναν όταν ένα αντισηπτικό που διατηρήθηκε με τη θιμεροσάλη χτυπήθηκε στα ομφαλικά κορδόνια.

Το 1982, η FDA πρότεινε την απαγόρευση των μη συνταγογραφούμενων προϊόντων που περιείχαν thimerosal και το 1991 ο οργανισμός εξέτασε το ενδεχόμενο απαγόρευσής του από εμβόλια ζώων. Αλλά τραγικά, την ίδια χρονιά, το CDC συνέστησε στα βρέφη να εγχέονται με μια σειρά εμβολίων με υδράργυρο. Τα νεογνά θα εμβολιαστούν για ηπατίτιδα Β εντός είκοσι τεσσάρων ωρών από τη γέννηση και τα βρέφη ηλικίας δύο μηνών θα ανοσοποιηθούν για αιμόφιλο influenzae Β και διφθερίτιδα-τετάνου-κοκκύτη.

Η φαρμακοβιομηχανία γνώριζε ότι τα πρόσθετα εμβόλια αποτελούν κίνδυνο. Την ίδια χρονιά που το CDC ενέκρινε τα νέα εμβόλια, ο Δρ Maurice Hilleman, ένας από τους πατέρες των προγραμμάτων εμβολίων της Merck, προειδοποίησε την εταιρεία ότι τα παιδιά έξι μηνών που έλαβαν τις βολές θα υποστούν επικίνδυνη έκθεση στον υδράργυρο. Συνέστησε τη διακοπή του thimerosal, «ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε βρέφη και παιδιά», σημειώνοντας ότι η βιομηχανία γνώριζε μη τοξικές εναλλακτικές λύσεις. «Ο καλύτερος τρόπος να πάει», πρόσθεσε, «είναι να στραφούμε στη διανομή των πραγματικών εμβολίων χωρίς να προσθέτουμε συντηρητικά».

Ωστόσο, για τη Merck και άλλες εταιρείες ναρκωτικών, το εμπόδιο ήταν τα χρήματα. Το Thimerosal επιτρέπει στη φαρμακευτική βιομηχανία να συσκευάζει εμβόλια σε φιαλίδια που περιέχουν πολλαπλές δόσεις, τα οποία απαιτούν πρόσθετη προστασία επειδή μολύνονται ευκολότερα από πολλαπλές εισόδους βελόνας. Τα μεγαλύτερα φιαλίδια κοστίζουν το ήμισυ τόσο πολύ όσο μικρότερα φιαλίδια μίας δόσης, καθιστώντας φθηνότερο για τους διεθνείς οργανισμούς να τα διανέμουν σε φτωχές περιοχές που κινδυνεύουν από επιδημίες. Αντιμέτωποι με αυτήν την «εκτίμηση κόστους», ο Merck αγνόησε τις προειδοποιήσεις του Hilleman και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνέχισαν να πιέζουν όλο και περισσότερα εμβόλια με βάση το thimerosal για παιδιά. Πριν από το 1989, οι Αμερικανοί προσχολικοί προσφέρθηκαν έντεκα εμβολιασμούς - για την πολιομυελίτιδα, τη διφθερίτιδα-τέτανο-κοκκύτη και την ιλαρά-παρωτίτιδα-ερυθρά. Μια δεκαετία αργότερα, χάρη στις ομοσπονδιακές συστάσεις,

Καθώς ο αριθμός των εμβολίων αυξήθηκε, το ποσοστό του αυτισμού στα παιδιά εξερράγη. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, 40 εκατομμύρια παιδιά εγχύθηκαν εμβόλια με βάση το thimerosal, λαμβάνοντας πρωτοφανή επίπεδα υδραργύρου σε μια περίοδο κρίσιμη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Παρά τους καλά τεκμηριωμένους κινδύνους του thimerosal, φαίνεται ότι κανείς δεν ενοχλήθηκε να προσθέσει τη σωρευτική δόση υδραργύρου που θα έλαβαν τα παιδιά από τα επιβαλλόμενα εμβόλια. «Τι πήρε τόσο πολύ το FDA για να κάνει τους υπολογισμούς;» Ο Peter Patriarca, διευθυντής ιογενών προϊόντων για το πρακτορείο, ρώτησε μέσω e-mail στο CDC το 1999. «Γιατί οι CDC και οι συμβουλευτικοί φορείς δεν έκαναν αυτούς τους υπολογισμούς όταν επέκτειναν γρήγορα το πρόγραμμα ανοσοποίησης παιδικής ηλικίας;»

Αλλά μέχρι τότε, η ζημιά είχε γίνει. Σε δύο μήνες, όταν ο βρεφικός εγκέφαλος βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμο στάδιο ανάπτυξης, τα βρέφη έλαβαν συνήθως τρεις εμβολιασμούς που περιείχαν συνολικά 62,5 μικρογραμμάρια αιθυλ-υδράργυρου - ένα επίπεδο 99 φορές μεγαλύτερο από το όριο του EPA για καθημερινή έκθεση σε μεθυλυδράργυρο, μια σχετική νευροτοξίνη . Παρόλο που η βιομηχανία εμβολίων επιμένει ότι ο αιθυλοδράργυρος ενέχει μικρό κίνδυνο επειδή διαλύεται γρήγορα και αφαιρείται από τον οργανισμό, αρκετές μελέτες - συμπεριλαμβανομένης μιας που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας - υποδηλώνουν ότι ο αιθυλοδράργυρος είναι στην πραγματικότητα πιο τοξικός για την ανάπτυξη εγκεφάλων και παραμένει τον εγκέφαλο περισσότερο από τον μεθυλ-υδράργυρο.

Οι αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για την παιδική ανοσοποίηση επιμένουν ότι τα πρόσθετα εμβόλια ήταν απαραίτητα για την προστασία των βρεφών από ασθένειες και ότι το thimerosal εξακολουθεί να είναι απαραίτητο στις αναπτυσσόμενες χώρες, τα οποία, συχνά ισχυρίζονται, δεν μπορούν να αντέξουν φιαλίδια μίας δόσης που δεν απαιτούν συντηρητικό. Ο Δρ Paul Offit, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους εμβολίων του CDC, μου είπε: «Νομίζω ότι αν έχουμε πραγματικά πανδημία γρίπης - και σίγουρα θα τα επόμενα είκοσι χρόνια, γιατί πάντα - δεν υπάρχει τρόπος στη γη του Θεού να ανοσοποιήσουμε 280 εκατομμύρια άτομα με φιαλίδια μίας δόσης. Πρέπει να υπάρχουν φιαλίδια πολλαπλών δόσεων. "

Ωστόσο, ενώ οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας μπορεί να ήταν καλοπροαίρετοι, πολλοί από αυτούς στη συμβουλευτική επιτροπή του CDC που υποστήριξαν τα πρόσθετα εμβόλια είχαν στενούς δεσμούς με τη βιομηχανία. Ο Δρ Sam Katz, πρόεδρος της επιτροπής, ήταν σύμβουλος επί πληρωμή για τους περισσότερους από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εμβολίων και ήταν μέλος μιας ομάδας που ανέπτυξε το εμβόλιο κατά της ιλαράς και το έφερε σε άδεια το 1963. Ο Δρ Neal Halsey, άλλο μέλος της επιτροπής, εργάστηκε ως ερευνητής για τις εταιρείες εμβολίων και έλαβε τιμηρία από την Abbott Labs για την έρευνά του σχετικά με το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β.

Πράγματι, στον στενό κύκλο των επιστημόνων που εργάζονται για εμβόλια, αυτές οι συγκρούσεις συμφερόντων είναι συχνές. Ο Rep. Burton λέει ότι το CDC «επιτρέπει συνήθως σε επιστήμονες με κατάφωρες συγκρούσεις συμφερόντων να υπηρετούν σε πνευματικές συμβουλευτικές επιτροπές που κάνουν συστάσεις για νέα εμβόλια», παρόλο που έχουν «συμφέροντα για τα προϊόντα και τις εταιρείες για τις οποίες υποτίθεται ότι παρέχουν αμερόληπτα. επίβλεψη." Η Επιτροπή Μεταρρυθμίσεων της Κυβερνητικής Βουλής ανακάλυψε ότι τέσσερις από τους οκτώ συμβούλους του CDC που ενέκριναν κατευθυντήριες γραμμές για ένα εμβόλιο ροταϊού «είχαν οικονομικούς δεσμούς με τις φαρμακευτικές εταιρείες που αναπτύσσουν διαφορετικές εκδόσεις του εμβολίου».

Ο Offit, ο οποίος μοιράζεται ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα από τα εμβόλια, μου αναγνώρισε ότι «θα κερδίσει χρήματα» εάν η ψήφος του τελικά οδηγήσει σε ένα εμπορεύσιμο προϊόν. Αλλά απέρριψε την πρότασή μου ότι ένα άμεσο χρηματοοικονομικό μερίδιο ενός επιστήμονα στην έγκριση του CDC μπορεί να προκαλέσει την κρίση του. «Δεν μου δίνει καμία σύγκρουση», επιμένει. «Έχω απλώς ενημερωθεί από τη διαδικασία, όχι από αυτήν. Όταν καθόμουν γύρω από αυτό το τραπέζι, η μοναδική μου πρόθεση ήταν να κάνω προτάσεις που να ωφελούσαν καλύτερα τα παιδιά αυτής της χώρας. Είναι προσβλητικό να λέμε ότι οι γιατροί και οι άνθρωποι της δημόσιας υγείας βρίσκονται στην τσέπη της βιομηχανίας και έτσι λαμβάνουν αποφάσεις που γνωρίζουν ότι είναι ανασφαλείς για τα παιδιά. Δεν είναι ακριβώς ο τρόπος που λειτουργεί. "

Άλλοι επιστήμονες και ρυθμιστές εμβολίων μου έδωσαν παρόμοιες διαβεβαιώσεις. Όπως και ο Offit, βλέπουν τον εαυτό τους ως διαφωτισμένους κηδεμόνες της υγείας των παιδιών, περήφανοι για τις «συνεργασίες» τους με φαρμακευτικές εταιρείες, άνοσοι στις παραπλανήσεις του προσωπικού κέρδους, πολιορκημένοι από παράλογους ακτιβιστές των οποίων οι εκστρατείες κατά των εμβολίων θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών. Συχνά δυσαρεστημένοι να αναρωτηθούν. «Η επιστήμη», λέει ο Offit, «αφήνεται καλύτερα στους επιστήμονες».

Ωστόσο, ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούσαν για τις προφανείς συγκρούσεις συμφερόντων. Στο e-mail του προς τους διαχειριστές του CDC το 1999, ο Paul Patriarca του FDA κατηγόρησε τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές επειδή δεν κατάφεραν να εξετάσουν επαρκώς τον κίνδυνο που ενέχουν τα προστιθέμενα εμβόλια μωρών. «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει ένας εύκολος τρόπος από την πιθανή αντίληψη ότι οι οργανισμοί πολιτικής FDA, CDC και ανοσοποίησης μπορεί να κοιμούνται στο διακόπτη re: thimerosal μέχρι τώρα», έγραψε η Patriarca. Οι στενοί δεσμοί μεταξύ των ρυθμιστικών υπαλλήλων και της φαρμακευτικής βιομηχανίας, πρόσθεσε, «θα εγείρουν επίσης ερωτήματα σχετικά με διάφορους συμβουλευτικούς φορείς σχετικά με επιθετικές συστάσεις για χρήση» του thimerosal σε παιδικά εμβόλια.

Εάν οι ομοσπονδιακοί ρυθμιστικοί φορείς και οι κυβερνητικοί επιστήμονες δεν κατάλαβαν τους πιθανούς κινδύνους της thimerosal με την πάροδο των ετών, κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί άγνοια μετά τη μυστική συνάντηση στο Simpsonwood. Αλλά αντί να διεξάγει περισσότερες μελέτες για να ελέγξει τη σχέση με τον αυτισμό και άλλες μορφές εγκεφαλικής βλάβης, το CDC έβαλε την πολιτική πάνω από την επιστήμη. Ο οργανισμός μετέτρεψε τη βάση δεδομένων του σχετικά με τα παιδικά εμβόλια - τα οποία είχαν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό με έξοδα των φορολογουμένων - σε έναν ιδιωτικό οργανισμό, τα προγράμματα ασφάλισης υγείας της Αμερικής, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πρόσθετη έρευνα. Έδωσε επίσης εντολή στο Ινστιτούτο Ιατρικής, έναν συμβουλευτικό οργανισμό που αποτελεί μέρος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, να εκπονήσει μια μελέτη που να αποσυνδέει τη σχέση μεταξύ της θιμεροσάλης και των εγκεφαλικών διαταραχών. Το CDC «θέλει να δηλώσουμε, καλά, ότι αυτά τα πράγματα είναι αρκετά ασφαλή», Δρ Marie McCormick, η οποία προήδρευσε της Επιτροπής Αναθεώρησης Ασφάλειας Ανοσοποίησης του ΔΟΜ, είπε στους συναδέλφους της ερευνητές όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2001. 

«Δεν πρόκειται ποτέ να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο [αυτισμός] είναι μια πραγματική παρενέργεια» της έκθεσης σε thimerosal. Σύμφωνα με τα αντίγραφα της συνεδρίασης, ο επικεφαλής υπάλληλος της επιτροπής, Kathleen Stratton, προέβλεψε ότι ο ΔΟΜ θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν «ανεπαρκή για αποδοχή ή απόρριψη αιτιώδους σχέσης» μεταξύ του thimerosal και του αυτισμού. Αυτό, πρόσθεσε, ήταν το αποτέλεσμα «ο Walt θέλει» - μια αναφορά στον Δρ Walter Orenstein, διευθυντή του Εθνικού Προγράμματος Ανοσοποίησης για το CDC. Ο διευθύνων σύμβουλος της επιτροπής, Kathleen Stratton, προέβλεψε ότι ο ΔΟΜ θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν «ανεπαρκή για αποδοχή ή απόρριψη αιτιώδους σχέσης» μεταξύ του thimerosal και του αυτισμού. Αυτό, πρόσθεσε, ήταν το αποτέλεσμα «ο Walt θέλει» - μια αναφορά στον Δρ Walter Orenstein, διευθυντή του Εθνικού Προγράμματος Ανοσοποίησης για το CDC. Ο διευθύνων σύμβουλος της επιτροπής, Kathleen Stratton, προέβλεψε ότι ο ΔΟΜ θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν «ανεπαρκή για αποδοχή ή απόρριψη αιτιώδους σχέσης» μεταξύ του thimerosal και του αυτισμού. Αυτό, πρόσθεσε, ήταν το αποτέλεσμα «ο Walt θέλει» - μια αναφορά στον Δρ Walter Orenstein, διευθυντή του Εθνικού Προγράμματος Ανοσοποίησης για το CDC.

Για εκείνους που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους για την προώθηση του εμβολιασμού, οι αποκαλύψεις για το thimerosal απείλησαν να υπονομεύσουν όλα όσα είχαν εργαστεί. «Έχουμε έναν δράκο από την ουρά εδώ», είπε ο Δρ Michael Kaback, άλλο μέλος της επιτροπής. «Όσο πιο αρνητική είναι η παρουσίασή μας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κάνουν εμβολιασμό, ανοσοποίηση - και ξέρουμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Είμαστε κάπως παγιδευμένοι σε παγίδα. Πώς δουλεύουμε έξω από την παγίδα, νομίζω ότι είναι η επιβάρυνση. "

Ακόμη και στο κοινό, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές ότι ο πρωταρχικός τους στόχος στη μελέτη της thimerosal ήταν να διαλύσουν τις αμφιβολίες για τα εμβόλια. "Τέσσερις τρέχουσες μελέτες διεξάγονται για να αποκλείσουν τον προτεινόμενο σύνδεσμο μεταξύ αυτισμού και thimerosal", ο Δρ Gordon Douglas, τότε διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού για την έρευνα εμβολίων στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, διαβεβαίωσε τη συγκέντρωση του Πανεπιστημίου του Πρίνστον τον Μάιο του 2001. " Για να αναιρέσουμε τις βλαβερές συνέπειες της έρευνας που ισχυρίζεται ότι συνδέει το εμβόλιο [ιλαρά] με αυξημένο κίνδυνο αυτισμού, πρέπει να διεξαγάγουμε και να δημοσιεύσουμε επιπλέον μελέτες για να διασφαλίσουμε στους γονείς την ασφάλεια. " Ο Ντάγκλας υπηρέτησε προηγουμένως ως πρόεδρος εμβολιασμών για τη Merck, όπου αγνόησε τις προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους της thimerosal.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, το Ινστιτούτο Ιατρικής εξέδωσε την τελική του έκθεση. Το συμπέρασμά του: Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ αυτισμού και θιμεροσάλης στα εμβόλια. Αντί να αναθεωρήσει το μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας που περιγράφει την τοξικότητα του thimerosal, η έκθεση βασίστηκε σε τέσσερις καταστροφικά ελαττωματικές επιδημιολογικές μελέτες που εξέτασαν ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα παιδιά έλαβαν πολύ μικρότερες δόσεις thimerosal από τα παιδιά της Αμερικής. Αναφέρθηκε επίσης σε μια νέα έκδοση της μελέτης Verstraeten, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics, που είχε επανασχεδιαστεί για να μειώσει τη σχέση μεταξύ της θιμεροσάλης και του αυτισμού. Η νέα μελέτη περιελάμβανε παιδιά πολύ μικρά για να έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και παραβλέψαν άλλους που έδειξαν σημάδια της νόσου. Ο ΔΟΜ κήρυξε την υπόθεση ότι έκλεισε και - σε εκπληκτική θέση για ένα επιστημονικό σώμα - συνέστησε να μην διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα.

Η έκθεση μπορεί να έχει ικανοποιήσει το CDC, αλλά δεν έπεισε κανέναν. Ο εκπρόσωπος David Weldon, ένας Ρεπουμπλικανός γιατρός από τη Φλόριντα που υπηρετεί στην Επιτροπή Μεταρρυθμίσεων της Κυβερνητικής Ομοσπονδίας, επιτέθηκε στο Ινστιτούτο Ιατρικής, λέγοντας ότι στηρίχθηκε σε μια σειρά από μελέτες που ήταν «φτωχώς λανθασμένες» από τον «κακό σχεδιασμό» και απέτυχαν να εκπροσωπήσουν «όλα η διαθέσιμη επιστημονική και ιατρική έρευνα. " Οι αξιωματούχοι του CDC δεν ενδιαφέρονται για μια ειλικρινή αναζήτηση για την αλήθεια, μου είπε ο Weldon, επειδή «μια συσχέτιση μεταξύ εμβολίων και αυτισμού θα τους ανάγκαζε να παραδεχτούν ότι οι πολιτικές τους έβλαψαν ανεπανόρθωτα χιλιάδες παιδιά. Ποιος θα ήθελε να κάνει αυτό το συμπέρασμα για τον εαυτό τους; "

Υπό την πίεση του Κογκρέσου και των γονέων, το Ινστιτούτο Ιατρικής συγκάλεσε μια άλλη επιτροπή για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με το πρόγραμμα Κοινή χρήση δεδομένων για την ασφάλεια των εμβολίων Τον Φεβρουάριο, το νέο πάνελ, αποτελούμενο από διαφορετικούς επιστήμονες, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο το VSD χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη Verstraeten και προέτρεψε το CDC να διαθέσει τη βάση δεδομένων εμβολίων στο κοινό.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, μόνο δύο επιστήμονες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση. Ο Δρ Mark Geier, πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής της Αμερικής, και ο γιος του, ο Ντέιβιντ, πέρασαν ένα χρόνο παλεύοντας για να λάβουν τα ιατρικά αρχεία από το CDC. Από τον Αύγουστο του 2002, όταν μέλη του Κογκρέσου πίεσαν το πρακτορείο να παραδώσει τα δεδομένα, ο Geiers ολοκλήρωσε έξι μελέτες που καταδεικνύουν ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της θιμεροσάλης και της νευρολογικής βλάβης στα παιδιά. Μία μελέτη, η οποία συγκρίνει τη σωρευτική δόση υδραργύρου που έλαβαν παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1985 με εκείνα που γεννήθηκαν μεταξύ 1990 και 1996, διαπίστωσε μια «πολύ σημαντική σχέση» μεταξύ του αυτισμού και των εμβολίων. Μια άλλη μελέτη εκπαιδευτικής απόδοσης διαπίστωσε ότι τα παιδιά που έλαβαν υψηλότερες δόσεις θιμεροσάλης σε εμβόλια είχαν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αυτισμό και περισσότερες από τρεις φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από διαταραχές του λόγου και διανοητική καθυστέρηση. Μια άλλη σύντομα δημοσιευμένη μελέτη δείχνει ότι τα ποσοστά αυτισμού μειώνονται μετά την πρόσφατη εξάλειψη του thimerosal από τα περισσότερα εμβόλια.

Καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εργάστηκε για να εμποδίσει τους επιστήμονες να μελετήσουν εμβόλια, άλλοι μπήκαν στη μελέτη για τη σύνδεση του αυτισμού. Τον Απρίλιο, ο δημοσιογράφος Dan Olmsted του UPI ανέλαβε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μελέτες. Ψάχνοντας για παιδιά που δεν είχαν εκτεθεί σε υδράργυρο σε εμβόλια - το είδος του πληθυσμού που οι επιστήμονες χρησιμοποιούν συνήθως ως «έλεγχος» σε πειράματα - ο Olmsted έπληξε το Amish της κομητείας του Λάνκαστερ της Πενσυλβανίας, που αρνούνται να εμβολιάσουν τα βρέφη τους. Δεδομένου του εθνικού ρυθμού αυτισμού, ο Olmsted υπολόγισε ότι πρέπει να υπάρχουν 130 αυτιστικοί μεταξύ των Amish. Βρήκε μόνο τέσσερα. Κάποιος είχε εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα υδραργύρου από μια μονάδα παραγωγής ενέργειας. Τα άλλα τρία - συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που υιοθετήθηκε εκτός της κοινότητας Amish - είχαν λάβει τα εμβόλια τους.

Σε κρατικό επίπεδο, πολλοί αξιωματούχοι έχουν επίσης πραγματοποιήσει σε βάθος κριτικές για το thimerosal. Ενώ το Ινστιτούτο Ιατρικής ήταν απασχολημένο με το να ξεπλύνει τους κινδύνους, ο νομοθέτης της Αϊόβα χτενίζει προσεκτικά όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά και βιολογικά δεδομένα. «Μετά από τρία χρόνια αναθεώρησης, πείστηκα ότι υπήρχε αρκετή αξιόπιστη έρευνα για να δείξω μια σχέση μεταξύ του υδραργύρου και των αυξημένων περιστατικών στον αυτισμό», λέει ο κρατικός γερουσιαστής Ken Veenstra, Ρεπουμπλικανός που επιβλέπει την έρευνα. "Το γεγονός ότι η αύξηση του αυτισμού κατά 700 τοις εκατό της Iowa ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, αμέσως μετά την προσθήκη ολοένα και περισσότερων εμβολίων στα προγράμματα εμβολίων των παιδιών, είναι απόδειξη μόνο." Πέρυσι, η Αϊόβα έγινε η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε τον υδράργυρο στα εμβόλια, ακολουθούμενη από την Καλιφόρνια. Παρόμοιες απαγορεύσεις εξετάζονται τώρα και σε άλλες τριάντα δύο πολιτείες.

Αλλά αντί να ακολουθεί το ίδιο, το FDA συνεχίζει να επιτρέπει στους κατασκευαστές να συμπεριλαμβάνουν thimerosal σε πολλά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, καθώς και στεροειδή και ενέσιμο κολλαγόνο. Ακόμη πιο ανησυχητικό, η κυβέρνηση συνεχίζει να αποστέλλει εμβόλια διατηρημένα με thimerosal σε αναπτυσσόμενες χώρες - μερικά από τα οποία τώρα βιώνουν μια ξαφνική έκρηξη στα ποσοστά αυτισμού. Στην Κίνα, όπου η ασθένεια ήταν σχεδόν άγνωστη πριν από την εισαγωγή του thimerosal από τους αμερικανούς κατασκευαστές ναρκωτικών το 1999, οι ειδήσεις αναφέρουν ότι υπάρχουν πλέον περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια αυτιστικά. Αν και είναι δύσκολο να βρεθούν αξιόπιστοι αριθμοί, οι αυτιστικές διαταραχές φαίνεται επίσης να αυξάνονται στην Ινδία, την Αργεντινή, τη Νικαράγουα και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες που χρησιμοποιούν τώρα εμβόλια με θιμεροσάλη. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχίζει να επιμένει ότι το thimerosal είναι ασφαλές,

Αφιέρωσα χρόνο για να μελετήσω αυτό το ζήτημα γιατί πιστεύω ότι πρόκειται για μια ηθική κρίση που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εάν, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι αρχές δημόσιας υγείας μας επέτρεψαν εν γνώσει της στη φαρμακευτική βιομηχανία να δηλητηριάσει μια ολόκληρη γενιά παιδιών από την Αμερική, οι ενέργειές τους αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στα χρονικά της αμερικανικής ιατρικής. 

«Το CDC είναι ένοχο για ανικανότητα και βαριά αμέλεια», λέει ο Mark Blaxill, αντιπρόεδρος της Safe Minds, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ανησυχεί για τον ρόλο του υδραργύρου στα φάρμακα. 

«Η ζημιά που προκαλείται από την έκθεση στο εμβόλιο είναι τεράστια. Είναι μεγαλύτερο από τον αμίαντο, μεγαλύτερο από τον καπνό, μεγαλύτερο από οτιδήποτε έχετε δει ποτέ. "

Είναι δύσκολο να υπολογιστεί η ζημιά στη χώρα μας - και στις διεθνείς προσπάθειες εξάλειψης των επιδημικών ασθενειών - εάν τα έθνη του Τρίτου Κόσμου πιστεύουν ότι η πιο γνωστή πρωτοβουλία εξωτερικής βοήθειας της Αμερικής δηλητηριάζει τα παιδιά τους. Δεν είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς αυτό το σενάριο θα ερμηνευτεί από τους εχθρούς της Αμερικής στο εξωτερικό. Οι επιστήμονες και οι ερευνητές - πολλοί από αυτούς ειλικρινείς, ακόμη και ιδεαλιστές - που συμμετέχουν σε προσπάθειες απόκρυψης της επιστήμης από το thimerosal ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να προωθήσουν τον υψηλό στόχο της προστασίας των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες από πανδημίες ασθενειών. Είναι άσχημα παραπλανημένοι. Η αποτυχία τους να καταστούν καθαρά στο thimerosal θα επιστρέψει τρομερά για να στοιχειώσει τη χώρα μας και τους φτωχότερους πληθυσμούς του κόσμου.

***********************************

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί για να διορθώσει αρκετές ανακρίβειες στην αρχική, δημοσιευμένη έκδοση. Όπως αναφέρθηκε αρχικά, οι Αμερικανοί προσχολικοί προσχολικοί έλαβαν μόνο τρεις εμβολιασμούς πριν από το 1989, αλλά το άρθρο απέτυχε να σημειώσει ότι ήταν αθώοι συνολικά έντεκα φορές με αυτά τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτών. 

Το άρθρο επίσης αναφέρει λανθασμένα το επίπεδο αιθυλοϋδράργυρου που λαμβάνουν τα βρέφη στα οποία έγινε ένεση με όλες τις λήψεις τους έως την ηλικία των έξι μηνών. Ήταν 187 μικρογραμμάρια - ποσό σαράντα τοις εκατό, όχι 187 φορές, μεγαλύτερο από το όριο του EPA για την καθημερινή έκθεση στον μεθυλυδράργυρο. Τέλος, εξαιτίας ενός σφάλματος επεξεργασίας, το άρθρο παρουσίασε εσφαλμένα τα περιεχόμενα του εμβολίου ροταϊού που εγκρίθηκε από το CDC. Δεν περιείχε thimerosal. Η Salon και η Rolling Stone λυπάται για τα λάθη.

Μια προηγούμενη εκδοχή αυτής της ιστορίας ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Ιατρικής συγκάλεσε ένα δεύτερο πάνελ για να επανεξετάσει το έργο της Επιτροπής Αναθεώρησης Ασφάλειας Ανοσοποίησης που δεν βρήκε καμία ένδειξη σύνδεσης μεταξύ της θιμεροσάλης και του αυτισμού. Στην πραγματικότητα, ο ΔΟΜ συγκάλεσε τη δεύτερη επιτροπή για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με το πρόγραμμα Κοινή χρήση δεδομένων Datalink Vaccine Safety, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έθεσαν επικριτές για το προηγούμενο έργο του IOM. Ωστόσο, η επιτροπή δεν ήταν επιφορτισμένη με την εξέταση των πορισμάτων της επιτροπής. Η ιστορία επίσης παρέλειψε κατά λάθος μια λέξη και μετέφερε δύο προτάσεις σε ένα απόσπασμα του Δρ John Clements, και ανέφερε λανθασμένα ότι ο Δρ Sam Katz κατείχε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τη Merck για το εμβόλιο κατά της ιλαράς. Στην πραγματικότητα, ο Δρ Katz ήταν μέλος μιας ομάδας που ανέπτυξε το εμβόλιο και το έφερε σε άδεια, αλλά δεν κατείχε ποτέ το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Οι Salon και Rolling Stone λυπάται για τα λάθη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μετά τη δημοσίευση αυτής της ιστορίας, οι Salon and Rolling Stone διόρθωσαν ένα σφάλμα που έπεσε λανθασμένα στο επίπεδο του αιθυλοϋδράργυρου που έλαβαν τα βρέφη που έλαβαν όλες τις λήψεις τους έως την ηλικία των έξι μηνών. Ήταν 187 μικρογραμμάρια; ποσό σαράντα τοις εκατό, όχι 187 φορές, μεγαλύτερο από το όριο της EPA για καθημερινή έκθεση σε μεθυλυδράργυρο. Κατά τη στιγμή της διόρθωσης, γνωρίζαμε ότι η ίδια η σύγκριση ήταν λανθασμένη, αλλά ως δημοσιογράφοι θεωρήσαμε πιο σκόπιμο να δηλώσουμε το σωστό σχήμα αντί να το αντικαταστήσουμε με έναν άλλο αριθμό εντελώς.

Από την προηγούμενη διόρθωση, ωστόσο, κατέστη σαφές από τις απαντήσεις στο άρθρο ότι ο αριθμός σαράντα τοις εκατό, αν και ακριβής, είναι παραπλανητικός. Μετρά το συνολικό φορτίο υδραργύρου που έλαβε ένα βρέφος από εμβόλια κατά τους πρώτους έξι μήνες, υπολογίζει τον ημερήσιο μέσο όρο που λαμβάνεται με βάση το μέσο σωματικό βάρος και, στη συνέχεια, συγκρίνει αυτόν τον αριθμό με το ημερήσιο όριο EPA. Αλλά τα βρέφη δεν έλαβαν τα εμβόλια ως «ημερήσιος μέσος όρος»; ; έλαβαν τεράστιες δόσεις μια μέρα, μέσω πολλαπλών βολών. Όπως αναφέρει η ιστορία, αυτές οι δόσεις μιας ημέρας ξεπέρασαν το όριο EPA έως και 99 φορές. Με βάση την παρανόηση και για να αποφευχθεί περαιτέρω σύγχυση, έχουμε τροποποιήσει την ιστορία για να εξαλείψουμε το ποσοστό σαράντα τοις εκατό.

Διόρθωση: Η ιστορία απέδωσε λανθασμένα ένα απόσπασμα στον Andy Olson, πρώην νομοθετικό σύμβουλο στον γερουσιαστή Bill Frist. Το σχόλιο έγινε από τον Dean Rosen, σύμβουλο πολιτικής υγείας στον γερουσιαστή. Η Rolling Stone και η Salon.com λυπάται για το σφάλμα.

Πνευματικά δικαιώματα: Rolling Stone and Salon, 2005

Αναφορά Kennedy Sparks Controversy


«Θανατηφόρα ανοσία», η ιστορία μας για τη σχέση μεταξύ του υδραργύρου στα εμβόλια και της δραματικής αύξησης του αυτισμού στα παιδιά [RS 977/978], πυροδότησε έντονη αντίδραση από το ιατρικό ίδρυμα και αρκετούς κορυφαίους ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Η ιστορία, του Robert F. Kennedy Jr. - μέρος μιας συνεχιζόμενης συνεργασίας με το Salon.com - τεκμηρίωσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποκρύψει ανησυχητικά δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους των εμβολίων.

Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό είναι τα μήκη στα οποία έχουν περάσει τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης για να υποτιμήσουν την ιστορία και να ηρεμήσουν τους φόβους του κοινού - ακόμη και ενόψει της αμφισβητήσιμης επιστήμης του θέματος. Σε ένα τμήμα του World News Tonight με τίτλο «Μια πιο προσεκτική ματιά», ο ABC επεσήμανε ότι ο Κένεντι δεν είναι «επιστήμονας ή γιατρός» και απέρριψε τα εκτεταμένα στοιχεία του ως «λίγες επιστημονικές μελέτες». Το δίκτυο προσέφυγε επίσης στον ιατρικό συντάκτη του, τον Δρ Τιμόνι Τζόνσον, για να επαινέσει το «άψογα αμερόληπτο Ινστιτούτο Ιατρικής» και να δηλώσει και πάλι ότι ο Κένεντι δεν είναι επιστήμονας.

Οι New York Times , σε μια πρώτη σελίδα για το θέμα, αφιέρωσαν μόνο μια γραμμή στο άρθρο του Κένεντι, το οποίο ανέφερε ότι κατηγόρησε τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας και τους φαρμακοποιούς ότι «συνωμοτούν» για να κρύψουν τα δεδομένα για τον αυτισμό - μια λέξη που ούτε η ιστορία μας χρησιμοποιείται ούτε σιωπηρό. 

(Η Wall Street Journal , σε μια επιθετική επίθεση στο άρθρο, ήταν ακόμη πιο παραπλανητική, χρησιμοποιώντας τη λέξη «συνωμοσία» τέσσερις φορές.) 

The Times Στη συνέχεια, συνέχισε, για περισσότερο από μια πλήρη σελίδα, να απεικονίσει τις ανησυχίες σχετικά με τα εμβόλια ως τίποτα περισσότερο από τους λανθασμένους φόβους των γονέων που πάσχουν από «επιστημονικό αναλφαβητισμό», ανίκανοι να κατανοήσουν τις ιατρικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι εμβολιασμοί είναι ασφαλείς. Απεικονίζει τις μελέτες που εξετάστηκαν από το Ινστιτούτο Ιατρικής ως οριστικές χωρίς καν να ασχοληθούν με την αντιμετώπιση πολλών σοβαρών ερωτήσεων που τέθηκαν σχετικά με την εγκυρότητά τους: συγκρουόμενες διαγνώσεις αυτισμού, αναμεμιγμένα δεδομένα από HMOs και έρευνα που παρακάμπτει να αποκλείσει πολλά άρρωστα παιδιά.

Οι Rolling Stone and Salon έλεγξαν διεξοδικά το άρθρο πριν από τη δημοσίευσή τους, επιμένοντας στην αρχική τεκμηρίωση για κάθε δήλωση στην ιστορία και δημοσίευσαν συνδέσμους με το πιο σημαντικό υλικό στο διαδίκτυο για να δώσουν τη δυνατότητα στους αναγνώστες να κρίνουν από μόνα τους. Το τελικό άρθρο περιείχε έξι λάθη. Αυτά κυμαίνονται από την ακούσια μεταφορά ενός αποσπάσματος και τη σύγχυση μιας άδειας ναρκωτικών για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έως την εξάρτηση από έναν αριθμό που υπολόγισε εσφαλμένα την έκθεση ενός βρέφους στον υδράργυρο για έξι μήνες, αντί να αναφέρει την ακόμη πιο επικίνδυνη ποσότητα που εγχύθηκε μια μέρα. (Τα λάθη διορθώθηκαν στο διαδίκτυο μόλις ανακαλύφθηκαν και μπορούν να προβληθούν λεπτομερώς τόσο στο RollingStone.com όσο και στο Salon.com.)

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι κανένα από τα λάθη δεν αποδυναμώνει το πρωταρχικό σημείο της ιστορίας. Τα αρχεία της κυβέρνησης δείχνουν ότι δεν κατάφερε να κάνει την απαραίτητη επιστήμη για να ξεκουράσει εύλογες ανησυχίες σχετικά με τα εμβόλια. Εάν οι επιστήμονες είχαν κάνει απλά τη δουλειά τους αντί να καλύψουν τα ίχνη τους, δεν θα υπήρχε καμία διαμάχη σήμερα. Αντ 'αυτού, η κυβέρνηση δεν μπορεί καν να παράσχει οριστικό αριθμό του αριθμού των περιπτώσεων αυτισμού στα παιδιά της Αμερικής - ένας αριθμός προφανώς κρίσιμος για οποιαδήποτε σοβαρή επιστημονική έρευνα - και αναμένει από το κοινό να πιστέψει ότι έχει αποκλείσει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ εμβολίων και ασθένειας δεν παρακολουθεί καν.

«Η επιστήμη», όπως επέμεινε ένας γιατρός στην ιστορία μας, «αφήνεται καλύτερα στους επιστήμονες». Αλλά όταν οι επιστήμονες αποτυγχάνουν να κάνουν τη δουλειά τους, καταφεύγοντας σε κλειστές συσκέψεις και ακατάλληλες μελέτες, άλλοι στην κοινωνία δεν έχουν μόνο δικαίωμα αλλά και ηθική υποχρέωση να αμφισβητούν το έργο τους. Τα επόμενα χρόνια, περαιτέρω έρευνα μπορεί πράγματι να αποδείξει ότι ο υδράργυρος στα εμβόλια δεν ευθύνεται για την αύξηση του αυτισμού. Προς το παρόν, όμως, μπορούμε μόνο να δημιουργήσουμε έναν πολύ πραγματικό και νόμιμο συναγερμό - και ελπίζουμε ότι η καλά τεκμηριωμένη κακή διαχείριση της δικής της έρευνας από την κυβέρνηση δεν έθετε σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι το Rollingstone.com
Πνευματικά δικαιώματα © Robert F. Kennedy Jr , Rollingstone.com , 2015
Εμβολιασμοί: Θανατηφόρα ανοσία Εμβολιασμοί: Θανατηφόρα ανοσία Reviewed by diaggeleas on 29.12.20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.