Η ρωσική γρίπη του 1977;

Ο ιός της νέας γρίπης των χοίρων ξέφυγε από το εργαστήριο


του Κώστα Μπετινάκη

Όπως όλα τα δεινά σ’ αυτό τον τόπο, έτσι κι η γρίπη των γουρουνιών, έφτασε στη χώρα από τις ΗΠΑ. Την ώρα που γράφονται οι αράδες αυτές, ήδη επίσημα ανακοινώθηκε το 12ο θύμα. Επίσημα. 

Πρόκειται για άλλον ένα ταξιδιώτη από τις ΗΠΑ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε χτες, πως πρόκειται για «πανδημία». Ούτε κουβέντα δεν έχει ξεφύγει όμως, για τις έρευνες που έχει ξεκινήσει ο ίδιος οργανισμός, μετά τις καταγγελίες Αυστραλού ερευνητή, πως ο ιός της γρίπης των γουρουνιών, (για λόγους πολιτικής ορθότητας την λένε τώρα «νέα γρίπη») που γυροφέρνει τη Γη μάλλον δημιουργήθηκε από ανθρώπινο λάθος σε εργαστήριο.

Ο Έιντριαν Γκιμπς, 75 χρόνων, που είχε συνεργαστεί στην παραγωγή του φαρμάκου της Roche «Tamiflu» έχει δηλώσει (σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg από τις 13 Μαΐου) πως σκοπεύει να δημοσιεύσει αναφορά που περιέχει στοιχεία ότι ο νέος ιός μάλλον δημιουργήθηκε από τη γονιμοποίηση ωαρίων που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για την ανάπτυξη ιών και οι φαρμακοποιοί για τη δημιουργία εμβολίων. 

Ο Γκιμπς, υποστηρίζει πως κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, ψάχνοντας τα ίχνη προέλευσης του ιού και αναλύοντας το γενετικό του κώδικα.

Μια από τις απλούστερες εξηγήσεις είναι ότι «διέφυγε από το εργαστήριο» είπε ο Γκιμπς σε συνέντευξή του στο Μπλούμπεργκ. 

Είπε πάντως πως «υπάρχουν κι άλλες πολλές».

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών στην Ατλάντα, που πληροφορήθηκε την «θεωρία Γκιμπς», αποφάνθηκε αμέσως, πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα αυτό.

Ο Γκιμπς, έχει συγγράψει περισσότερες από 250 επιστημονικές μελέτες για ιούς, κατά την διάρκεια της 35χρονης καριέρας του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Καμπέρα της Αυστραλίας, σύμφωνα με το βιογραφικό του σημείωμα, στην ιστοσελίδα του ίδιου Πανεπιστημίου.

Ό,τι συνέβη στα γονίδια του ιού, για να αναπτυχθεί πέρασαν τουλάχιστον εφτά- οκτώ χρόνια. Πως μέχρι τώρα δεν είχε ανακαλυφθεί; Αναρωτήθηκε ο Γκιμπς.

Και η ρωσική γρίπη του 1977, που ήταν το πιο πρόσφατο ξέσπασμα ιού σε παγκόσμιο επίπεδο, διαδόθηκε όταν μικρόβιο ξέφυγε από εργαστήριο.

Δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση για την ίδια θεωρία, που αμφισβητείται από Αμερικανούς επιστήμονες, για το φονικό ιό του AIDS.

Η εταιρία που θα ετοιμάσει τα εμβόλια θα κάνει αναμφίβολα χρυσές δουλειές. Αυτό μας βάζει σε αρκετές υποψίες. 

Μια και τα παιχνίδια που παίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, σε πολλαπλά επίπεδα, κάθε άλλο παρά καθαρά και ανθρωποσωτήρια κρίνονται.

http://www.styx.gr
Δελτίο των 11
Η ρωσική γρίπη του 1977; Η ρωσική γρίπη του 1977; Reviewed by diaggeleas on 28.7.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.