COVID-19: Για τους νεκρούς φταίνε όλα, εκτός από τα εμβόλια


ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΡΙΛΕΡ


Η Liberation παρουσιάζει τα στοιχεία για το θάνατο του 22χρονου Maxime Beltra που συγκλονίζει τη Γαλλία. Ευθύνεται το αλλεργικό σοκ ή το εμβόλιο κατά της Covid;

Tι λέει ο πατέρα του νεαρού ο οποίος ήθελε να εμβολιαστεί για να μπορέσει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα

Ο Maxime Beltra, ένας νεαρός άνδρας που εμβολιάστηκε στο Sète τη Δευτέρα, πέθανε λίγες ώρες μετά την ένεση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ευθύνεται η τροφική αλλεργία. Θα πραγματοποιηθεί αυτοψία, αλλά “αναμφίβολα θα απαιτηθούν περαιτέρω έρευνες” σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μονπελιέ. Με αυτό το τρόπο ξεκινά το ρεπορτάζ της Liberation για το θάνατο του 22χρονου Γάλλου.

Βy Team

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη το πρωί στο Facebook, ο συντετριμμένος πατέρας του Frédéric Beltra κατηγορεί το εμβόλιο ότι συνδέεται με τον θάνατο του γιου του. «Είναι εγκληματικό να βάζουμε στην αγορά εμβόλια που … σκοτώνουν υγιείς 22χρονους», διαμαρτυρήθηκε. Έκτοτε, αυτά τα λίγα λεπτά που γυρίστηκαν, στα οποία βλέπουμε το πρώτο πιστοποιητικό ένεσης του νεαρού άνδρα σε ακίνητη φωτογραφία, έγιναν viral, ειδικά σε κύκλους κατά των εμβολίων.

Σε επαφή με την CheckNews την Τετάρτη, ο Frédéric Beltra καταγγέλλει την “εκμετάλλευση του θανάτου του γιου του από πολιτικούς και συνωμότες” και καλεί για “αξιοπρέπεια”: “Δεν είμαι αντι-εμβολιαστής δεν συμμετέχω σε αυτήν τη συζήτηση. Η προσέγγισή μου είναι δημοκρατική. Πιστεύω στην αστυνομία και το δικαστικό σύστημα. Θέλω μόνο να μάθω τι συνέβη. Ίσως ο θάνατος του γιου μου να είναι χρήσιμος για άλλες οικογένειες. Εάν μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό να συμβεί σε άλλο παιδί. ”

Τι συνέβη ? Ο Maxime Beltra ήρθε να εμβολιαστεί γύρω στις 2 το μεσημέρι στο κέντρο του Sète, Δευτέρα 26 Ιουλίου. «Δεν ήθελα να πάει, αλλά ήθελε να πάει διακοπές στην Ελλάδα. Του είπα να επισημάνει ότι είχε αλλεργικό ιστορικό με αγγειοοίδημα. Αυτό έκανε », είπε ο πατέρας της οικογένειας. «Ο νεαρός είπε ότι είχε ιστορικό διαιτητικού αναφυλακτικού σοκ με αγγειοοίδημα, αλλά μπορούσε ακόμα να εμβολιαστεί. Τον κρατήσαμε για τριάντα λεπτά αντί για τα συνηθισμένα δεκαπέντε και μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι », εξηγεί ο Jean-Christophe Calmes, επικεφαλής του κέντρου εμβολιασμού.

Το βράδυ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μπορούσαμε να επαληθεύσουμε, ο Maxime Beltra πήγε στο εστιατόριο για δείπνο. Εκεί φέρεται να άρχισε να εμφανίζει αλλεργική αντίδραση. «Η κόρη μου μας κάλεσε γύρω στις 10 το βράδυ για να μας πει ότι είχε οίδημα. Είχε αγγειοοιδήματα όταν ήταν μικρός. Oι γιατροί έκαναν επίσης ό, τι μπορούσαν, αλλά η αντίδραση ήταν πλήρης βία », συνεχίζει ο Frédéric Beltra. Περίπου στις 11 μ.μ. έφυγε από τη ζωή.

Ευθύνεται το εμβόλιο; 

Για τον πατέρα της οικογένειας, η ευθύνη του εμβολίου δεν πρέπει να αποκλειστεί. «Ναι, υπάρχουν αλλεργίες, υπήρχε το εστιατόριο, αλλά δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι το εμβόλιο δεν είχε πραγματοποιηθεί», δήλωσε ο Frédéric Beltra, ο οποίος παραπέμπει σε ένα πιθανό «εκρηκτικό κοκτέιλ» όλων αυτών των παραγόντων.

Σε αυτό το σημείο, η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Το Περιφερειακό Κέντρο Φαρμακοεπαγρύπνησης του Μονπελιέ (CRPV),-Le Centre régional de pharmacovigilance (CRPV) de Montpellierτο οποίο έλαβε την έκθεση, συνέλεγε ακόμη πληροφορίες την Τετάρτη για να κοινοποιήσει την υπόθεση στον Εθνικό Οργανισμό Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM)-l’Agence nationale de sécurité du médicament (ANSM).

«Συνεχίζουμε να ερευνούμε τα αίτια αλλά μπορώ να σας πω ήδη ότι δεν προχωρούμε σε πλήρη ευθύνη για το εμβόλιο. Πολλά στοιχεία κλίνουν προς μια τροφική αλλεργία », εξηγεί ο καθηγητής Jean-Luc Faillie, επικεφαλής του CRPV.

Μεταξύ άλλων ενδείξεων: το ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα μεταξύ του εμβολιασμού και της αλλεργικής αντίδρασης. «Συνήθως το σοκ είναι σχεδόν άμεσο. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα αποτελέσματα που εμφανίζονται περισσότερο από τρεις ώρες μετά την έκθεση είναι αναφυλαξία », αναπτύσσει ο ειδικός.

Πάνω απ ‘όλα, ο νεαρός άνδρας θα είχε έρθει σε επαφή με τρόφιμα στα οποία ήταν αλλεργικός, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της εισαγγελίας του Montpellier, η οποία ξεκίνησε δικαστική έρευνα “σε αναζήτηση των αιτιών του θανάτου” την Τετάρτη.

«Σε αυτό το πλαίσιο θα διενεργηθεί νεκροτομή με πρωτοβουλία του ανακριτή δικαστή. [Αλλά] αυτή η νεκροτομή πιθανότατα δεν θα είναι οριστική. Πράγματι, ακόμη και αν διαπιστωθεί στο τέλος [της αυτοψίας] ότι ο θάνατος προέρχεται από αλλεργία, θα πρέπει να εξετάσουμε λεπτομερώς το φαγητό του νεαρού πριν από το θάνατό του, κατά τη διάρκεια του δείπνου στο εστιατόριο. Εάν υπήρχε γνωστή αλλεργία στο συγκεκριμένο ένα φαγητό…., εξηγεί ο Fabrice Belargent, ο εισαγγελέας του Montpellier. Επομένως, “συνεπώς αναμφίβολα θα απαιτηθούν πρόσθετες έρευνες”.


COVID-19: Για τους νεκρούς φταίνε όλα, εκτός από τα εμβόλια COVID-19: Για τους νεκρούς φταίνε όλα, εκτός από τα εμβόλια Reviewed by diaggeleas on 30.7.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.