ΗΠΑ: ΣΟΚ.... Ένσταση των Σανς κατά των Μπακς!


Η απόλυτη σπίλωση ενός εκ των δημοφιλέστερων αθλημάτων του πλανήτη. 

Ο Γιάννης Αυλακιώτης εξηγεί.

Εξοργισμένος. Αηδιασμένος. Λες και μου έδεσαν κόμπο την ψυχή. Έτσι νιώθω φίλοι μου κι έτσι θα αισθάνομαι μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα. Να έρθουν στα επίπεδα που ορίζει το «κερδίζεις πάση θυσία». Είτε αγωνιστικά, είτε επικοινωνιακά.

Είδατε κι εσείς φαντάζομαι τον τελικό του ΝΒΑ που το σήκωσε ο Ελαφιακός. Εκεί που ο Σεπολιάτης πάουερ φοργουορντ το σήκωσε. Τελειώνει το ματς, το πήραν οι γηπεδούχοι. Οκ λες, μπράβο τους. Πάμε στο ζουμί της υπόθεσης τώρα.

Αρχίζουν εκεί κάτι γλυκανάλατα. Κάτι «αχ καλέ τι μας λέτε», που ντράπηκε και η βαφή του Μανώλη του Γαβαθιώτη. Ο προπονητής των νικητών, αυτός ο Μπουντε-κάτι, ξεκινάει δηλώσεις. «Συγχαρητήρια στους Σανς, έχουν τον απεριόριστο σεβασμό μας», λέει. Ο Γιάννης το ίδιο. Συγχαρητήρια και σεβασμός στους Σανς. Δυνάμωσα τη φωνή λέω δε θα ακούω καλά. Παραισθήσεις από την αϋπνία έχω.

Μέχρι που ήρθε κι ο Μόντι Γουίλιαμς και μόνο που δεν έβαλε Clearasil στην σπυράρια. Μπαίνει στα αποδυτήρια των πρωταθλητών και τους λέει συγχαρητήρια 2-3 φορές, «με κάνατε καλύτερο προπονητή, το αξίζατε και κάτι άλλα να ´χαμε να λέγαμε.

Χάλασε το μπάσκετ, αδέλφια. 

Χάλασε ο κόσμος ρε αμερικανάκια για μια ένσταση; 

Μια προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ του ΝΒΑ; Πετούν αετό οι Σανς του Φίνιξ κι αφήνουν να γίνει απονομή, πολιτισμένα; Ζήτα ρε Μόντι μια επανάληψη του αγώνα. Κάνε μια ενημέρωση στους παίκτες που θα κατέβουν στο draft πως οι Μπακς δεν πρέπει να είναι επιλογή τους γιατί θα υποβιβαστούν στην αναπτυξιακή λίγκα με αυτά που έκαναν.

Εδώ βέβαια έκατσαν και αγωνίστηκαν μετά το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δέκα πόντους και βάλε, τι περίμενα κι εγώ; Ρε μυρωδιάδες βλέπετε τον Γιάννη να έχει 18 βολές, να τις βάζει κιόλας και δεν έχετε βγάλει μια ανακοίνωση. Κύκλους έστω. Front office της πλάκας. Ούτε που σκέφτηκαν να ζητήσουν διαιτητές από Ευρώπη για να συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα. Αιδώς Αριζονίτες.

Το μόνο που θα μαλακώσει κάπως την καρδούλα μου, είναι το ενδεχόμενο να βγει ο γερουσιαστής της Αριζόνα και να ζητήσει την απαγόρευση καραφλών ανδρών στο πόστο του κομισάριου του ΝΒΑ. Να φύγει αυτός ο Άνταμ Σίλβερ που μου φέρνει έντονα σε Βασιλακόπουλο έτσι σαν ξερακιανό σωλήνα που τον βλέπω και να προτείνουν για διάδοχό του τον Τσέιμπερς ή τον Κένι Άντερσον.

Αμ γιατί, τα χρονόμετρα; 

Δεν έδωσαν αφορμή για ένσταση;

Δούλευαν όλα με ακρίβεια χιλιοστού. Καραγκιοζιλίκια πράγματα, αν δεν υπάρχει το σασπένς τι να το κάνεις; Αν δεν πα ‘να ρωτήσεις τον Ρέτζι Μίλερ που κάνει σχόλιο του αγώνα για το αν μετράει το καλάθι ή όχι, τι κάνεις στο άθλημα;

Πραγματική λαίλαπα. Τυφώνας επιπέδου Κατρίνα έφτασε στο μπάσκετ και κανείς δεν ασχολείται. Ούτε που κατάλαβα πότε έγινε κι η απονομή. Έφτασαν να δώσουν τον τίτλο πριν δουν αν θα υπάρξουν ενστάσεις. 

Τι πρωτάθλημα είναι αυτό ρε σεις, ούτε στην Ουγκάντα.

Βέβαια μην κράζω μόνο τους υπεύθυνους των ομάδων και της διοργάνωσης για αυτό το αποτρόπαιο θέαμα που είδαμε. Ευθύνη ακέραια μάλιστα, έχουν και οι οπαδοί των Σανς. Αντί να πάνε 100 μηχανάκια κάτω απ’ τα σπίτια των διαιτητών παραμονές του αγώνα να φωνάξουν 2-3 συνθήματα, έτρωγαν μπέργκερ με μιλκσέικ.

Κι αν το θέμα δεν το βλέπετε αγωνιστικό, υπάρχει και το οργανωτικό. Υπάρχει ο αθέμιτος ανταγωνισμός που επιτρέπεται σκανδαλωδώς. Η της στήλης δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: Σύμφωνα με όσα έπιασαν τα ραντάρ μου, αυτές τις ώρες ταξιδεύει στην Ελλάδα η ερευνήτρια Τζέιν Μάρουπς. Να ψάξει αυτό που ξέρουμε όλοι. Την κυριαρχική επιρροή που έχουν οι Μπακς στον Φιλαθλητικό. Τόσες και τόσες ομάδες στον πλανήτη, μόνο ο Ελαφιακός πήρε χαμπάρι τα Αντετοκουνμπάκια και τους απέκτησε ΔΩΡΕΑΝ; 

Μπροστά στα μάτια μας γίνονται. 

Τι λέει το πρόγραμμα της J.Maroops?Ανεβαίνει Ζωγράφου η μαντάμ, βρίσκει δύο ταξιτζήδες και πέντε ψήστες γύρου και παίρνει την στοιχειοθετημένη απάντηση που αυτόματα λειτουργεί ως αποδεικτικό στοιχείο ενοχής. Βάζει σφραγίδα ο υφυπουργός αθλητισμού των ΗΠΑ, ο Teris Ontheknees, τελειώσανε όλα. 

Φιλαθλητικός στα τοπικά και Μπακς να αρχίσουν το επόμενο πρωτάθλημα με -10 νίκες.

Δεν θα ρημάξουν το μπάσκετ μέσα σε μια βραδιά. Δεν θα ξεχάσουμε όλα τα ιδανικά πάνω στα οποία μάθαμε το μπασκετάκι πήγαν περίπατο ένα πρωινό (η Παναγιά μου). Εεεε-οοοο, αλλιώς ονειρευόμαστε το άθλημα αυτό.


ΗΠΑ: ΣΟΚ.... Ένσταση των Σανς κατά των Μπακς! ΗΠΑ: ΣΟΚ.... Ένσταση των Σανς κατά των Μπακς! Reviewed by diaggeleas on 25.7.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.