Ιππτάμενα γουρούνια part II - ψυχολογική τρομοκρατία


H Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αντιγράφει σενάρια επιστημονικής φαντασίας, από νουβέλα του Michael Crichton


του William Engdahl
1ο μέρος,
(μετάφραση-απόδοση Βίκυ Χρυσού)

Όπως θα το έθετε ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός ποιητής Yogi Berra, η κατάσταση "γίνεται όλο και πιο παράλογη." Οι διεθνείς οργανισμοί που υποτίθεται ότι είναι αρμόδιοι για την παρακολούθηση κινδύνων νέων απειλών πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΠΟΥ (WHO) και το CDC, ενεργούν σαν β' βαθμού σκηνοθέτες του Χόλιγουντ σε ταινία επιστημονικής φαντασίας ή σαν αντίγραφα του μυθιστορήματος "Στέλεχος Ανδρομέδα" ("Andromeda Strain") του Michael Crichton. 

Ο παγκόσμιος πανικός για μία νέα πανδημία της γρίπης των χοίρων, μεταδιδόμενη από άνθρωπο σε άνθρωπο, ολοένα και αποκαλύπτεται ως πιθανή επιχείρηση ψυχολογικής τρομοκρατίας από την οποία επωφελούνται μόνο οι λίγοι παγκόσμιοι φαρμακευτικοί γίγαντες, που βρίσκονται στο κλάδο "γυρολόγων" των λεγόμενων "αντιικών" φαρμάκων -Roche, SmithKlineGlaxo και Novavax οι πιο ευδιάκριτοι. Οι χαμένοι της υπόθεσης είμαστε εμείς, ο υπόλοιπος κανονικός λαός.

Οι ίδιες οι ανακοινώσεις της ΠΟΥ στη Γενεύη και των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα των ΗΠΑ, που είναι οι κεντρικοί συντονιστικοί οργανισμοί σε αυτή την παραγωγή, αξίζουν μια προσεκτική μελέτη.

Στις 30 Απριλίου το CDC εξέδωσε λεπτομερή έκθεση με τον ανησυχητικό τίτλο, "η καταγωγή της γρίπης-A των χοίρων(H1N1), λοιμώξεις από τον ιό σε Σχολείο --- Νέα Υόρκη" (Swine-Origin Influenza A (H1N1) Virus Infections in a School --- New York City.). Στο κείμενο αυτό περιγράφεται λεπτομερώς ένα σχολείο στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου, "από τις 28 Απρίλιου, περίπου το ήμισυ (45) του συνόλου των περιπτώσεων της λοίμωξης S-OIV στις ΗΠΑ, είχε επιβεβαιωθεί ανάμεσα στους μαθητές και το προσωπικό του. "Το CDC αποκάλεσε όλες αυτές τις περιπτώσεις "γενετικώς όμοιες με ιούς που έχουν απομονωθεί από ασθενείς στο Μεξικό".1 Δεν μας είπε τι σημαίνει σε επιστημονικούς όρους "γενετικώς όμοιες", αλλά σίγουρα ακούγεται δυσοίωνο.

Στο αυτό το σημείο, η CDC ισχυρίστηκε 109 επιβεβαιωμένα θύματα πανώλης των χοίρων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σαράντα πέντε από τα 109 προήλθαν από αυτό το Σχολείο της Νέας Υόρκης. Τα νέα στα τηλεοπτικά κανάλια είχαν πλημμυρίσει με μηνύματα πανικού περί ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της γρίπης των χοίρων.

Στις 29 Απριλίου, της επόμενη ημέρα, η Γενική Διευθύντρια της ΠΟΥ, δρ Margaret Chan, αναβάθμισε την κατάσταση συναγερμού τους περί πανδημίας της γρίπης των χοίρων, από ένα γεγονός σταδίου 4, στο Στάδιο 5, ένα βήμα δηλαδή πριν από την γενική προειδοποίηση-συναγερμό πλήρους παγκόσμιας Πανδημίας.


Σύμφωνα με την ΠΟΥ, η Φάση 5 αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις για την εξάπλωση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, σε τουλάχιστον δύο χώρες σε μια περιοχή της ΠΟΥ. Φάση 6, η φάση πανδημίας, χαρακτηρίζεται από αυξημένη και διαρκή μετάδοση στο γενικό πληθυσμό. 

Κατά την ανακοίνωση της αναβάθμισης, η Δρ Τσαν έκανε ένα ατυχές πρόσθετο σχόλιο πρόκλησης πανικού και όπως ήταν αναμενόμενο πιάστηκαν πάνω σε αυτό το CNN και τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης:

  • "Παρ' όλ' αυτά ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται πραγματικά υπό απειλή κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας."2 Σημειώστε πως η Γενική Διευθύντρια της ΠΟΥ δεν είχε δηλώσει μια πανδημία Φάσης συναγερμού 6, αλλά σε μια ομιλία της στη Γενεύη, σε ένα φαινομενικά πλάγιο σχόλιο, απλώς έκανε την αυτονόητη παρατήρηση ότι «κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας "ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται υπό απειλή."

Ένα δελτίο τύπου από το CDC που εδρεύει στην Ατλάντα ανέφερε,
"Στις 3 Μαΐου, το CDC είναι προγραμματισμένο να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του 25% των προμηθειών του Εθνικού Στρατηγικού αποθέματος (SNS) σε όλες τις πολιτείες της ηπειρωτικής περιοχής των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι προμήθειες και τα φάρμακα θα βοηθήσουν τις πολιτείες και τις περιοχές στις ΗΠΑ να ανταποκριθούν στην έξαρση της μόλυνσης. Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου κατά του νέου ιού της γρίπης H1N1 . "3 Το σύστημα ανταπόκρισης σε πανδημία, εισερχόταν σε υψηλή ταχύτητα.

Τα 45 παιδιά του σχολείου της Νέας Υόρκης, -τα οποία το CDC ανάφερε πανηγυρικά ως "επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανώλης των χοίρων που προέρχονταν από τον ιό A (H1N1), δηλαδή λοίμωξη (S-OIV)"-, ανέφεραν (95% εξ αυτών) στις υγειονομικές αρχές συμπτώματα που περιλαμβάνουν "πυρετό συν βήχα και / ή πονόλαιμο και ανταποκρίνονται στον ορισμό του CDC περί ασθένειας που μοιάζει "σαν γρίπη" (influenza-like illness (ILI)."

ΟΚ. Καλύτερα να είναι κανείς προσεκτικός όταν ασχολείται με μια νέα μορφή "στελέχους- ιού Ανδρομέδας". Αλλά βήχας; Πονόλαιμος; Πυρετός; Δεν είναι αρκετά αόριστα και κοινότυπα αυτά τα συμπτώματα; Προφανώς όχι για την CDC. 

Τα 45 παιδιά είχαν αμέσως προστεθεί στις αυξανόμενες "επιβεβαιωμένες περιπτώσεις", τροφοδοτώντας:

  • κινητοποιήσεις έκτακτης ανάγκης,
  • δηλώσεις του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών,
  • οικονομική καταστροφή της εύθραυστης μεξικανικής οικονομίας, καθώς ο τουρισμός "στέγνωσε" σε μία νύχτα, και
  • φόβους σε παγκόσμιο επίπεδο για νέο "Μαύρο Θάνατο" ή τουλάχιστον μια νέα έκδοση της πανώλης του 1918 με την "ισπανική γρίπη".
Η CDC έσπευσε να προσθέσει το σχόλιο πως, "συμπτώματα σε αυτούς τους ασθενείς φαίνεται να είναι παρόμοια με αυτά της εποχικής γρίπης." Για όσους βαριούνται να διαβάσουν τις τρεις λεπτομερείς σελίδες της έκθεσης του CDC-Νέας Υόρκης, θα βρείτε προς το τέλος ότι "στις 27 Απριλίου, 37 ασθενείς (84%) ανέφεραν ότι τα συμπτώματά τους ήταν σταθερά ή είχαν βελτίωση, τρεις (7%) ανέφεραν επιδείνωση συμπτωμάτων (δύο από τους οποίους αργότερα ανέφεραν βελτίωση), και τέσσερις (9%) ανέφεραν πλήρη απουσία συμπτωμάτων.

Μόνο ένας ανέφερε ότι νοσηλεύτηκε για συγκοπή και πήρε εξιτήριο μετά από ολονύκτια παρακολούθηση.

"Το CDC προσθέτει:

"Μέχρι σήμερα, αυτή η έξαρση στο σχολείο αποτελεί τη μεγαλύτερη ομάδα των περιπτώσεων S-OIV που αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες". 4


Επιπλέον σε αυτά τα 109 'επιβεβαιωμένα κρούσματα' που είχαν αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβανομένου ενός θανάτου αγοριού μεξικανικής καταγωγής στο Τέξας, το CDC ανέφερε στις 29 Απριλίου πως "συνολικά 57 επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν αναφερθεί, μεταξύ των οποίων επτά θάνατοι (στο Μεξικό ). 

Ακολουθούν οι αριθμοί των περιπτώσεων που είχαν αναφερθεί ανά χώρα: Μεξικό (26), Καναδάς (13), Ηνωμένο Βασίλειο (5), Ισπανία (4), Γερμανία και τη Νέα Ζηλανδία (3 η κάθε μία), Ισραήλ (2) και Αυστρία ( 1).'

5 Είναι αυτό μια άλλη περίπτωση από το "Κοτοπουλάκι" ("Chicken Little") που κλαίει πως πέφτει ο ουρανός;


Μία αποκαλυπτική αλλαγή επωνυμίας

Τώρα, όχι μόνο τα υποτιθέμενα θύματα της χειρότερης μάστιγας από την εποχή του "Μαύρου Θανάτου" στη Νέα Υόρκη, δείχνουν σημάδια αξιοσημείωτης ανάκαμψης μετά από λίγες μόνο μέρες, αλλά η ΠΟΥ ανακοινώνει και αλλαγή επωνυμίας στο μέσον των παγκόσμιων γεγονότων.

Την 1η του Μάη, η ΠΟΥ, το CDC και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στο Μέριλαντ ανακοίνωσαν πως η ονομασία "γρίπη των χοίρων" δεν είναι πλέον κατάλληλη, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Δρ Raul Rabadan, καθηγητή της υπολογιστικής βιολογίας (computational biology) στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, 6 από τα 8 γενετικά τμήματα του ιού, είναι καθαρά χοιροειδούς γρίπης και τα άλλα 2 τμήματα είναι πτηνών και ανθρώπου, αλλά έχουν ζήσει σε χοίρους τις περασμένες δεκαετίες. 6

Μας λένε, λοιπόν να την αποκαλούμε γρίπη Α (H1N1). Αυτό είναι ένα συναρπαστικό όνομα.

Η αλλαγή της επωνυμίας ήρθε μετά από μια βαριά εκστρατεία άσκησης πιέσεων από την αμερικανική βιομηχανία χοίρων για να καταρριφθεί η ετικέτα "γρίπη των χοίρων" καθώς μείωνε προφανώς τις πωλήσεις χοιρινού. Η μεγαλύτερη αμερικανική αλλά και παγκόσμια παραγωγός χοιρινού, η Smithfield Foods της Βιρτζίνια, ήταν σίγουρα μεταξύ αυτών που άσκησαν πιέσεις (μέσω lobbying) στη CDC και την ΠΟΥ για την αλλαγή επωνυμίας. Η επιθυμία τους πραγματοποιήθηκε.

Αλλά με ή χωρίς αλλαγή επωνυμίας, η διαδικασία παραγωγής χοιρινού της Smithfield Foods και άλλων εργοστασιακών μονάδων εκτροφής (Factory Farms) ή CAFOs- (CAFOs—Concentrated Animal Feeding Operation) Συγκεντρωτικές Επιχείρησες Διατροφής Ζώων, όπως είναι γνωστές, -αξίζει εγγύτερο έλεγχο.

Όπως είχα αναφέρει λεπτομερώς στο 1ο μέρος, στο Μεξικό, οι θάνατοι και οι ασθένειες από τη Γρίπη των χοίρων, είχαν καταγραφεί αρχικά στη La Gloria, του Δήμου Perote της Veracruz, όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για εβδομάδες, πριν από την επίσημη ανακοίνωση, για τους κινδύνους του τεράστιου CAFO χοίρων της Smithfield Foods στο χωριό τους.

Παιδιά και ενήλικες ανέφεραν αυξανόμενα συμπτώματα στην περιοχή που γειτνιάζει με τις μεγάλες ποσότητες από απόβλητα χοίρων που συνδέονται με την εγκατάσταση. Η Smithfield Foods είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος παραγωγός βιομηχανικού χοιρινού κρέατος. Επίσης κατέχει ένα από τα πιο κακόφημα ρεκόρ υγείας και ασφάλειας.

Κόπρανα Χοίρων (Pig feces) και άλλες λεπτότητες

Feces (Κόπρανα-κοπριές) είναι η λατινική ονομασία για αυτό που ο περισσότερος κόσμος αποκαλεί σκατά: τα απόβλητα προϊόντα της πέψης ανθρώπων ή ζώων. Οι χοίροι είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην παραγωγή αποβλήτων. Ένας μέσος χοίρος παράγει, σε βάρος κοπράνων, περίπου τρεις φορές το βάρος των κοπράνων ενός ενήλικου ατόμου. 

Όπως αναφέρει η GRAIN, μια αγροτική οργάνωση,

"η αύξηση της εργοστασιακού τύπου ζωικής παραγωγής μεγάλης κλίμακας (εργοστασιακές φάρμες- factory farms) στη Βόρεια Αμερική έχει δημιουργήσει την τέλεια επιφάνεια αναπαραγωγής, ανάδειξης και διάδοσης νέων υψηλά λοιμογόνων τύπων γρίπης."7Τα απόβλητα/κόπρανα των χοίρων βρίσκονται στο κέντρο του προβλήματος, πράγμα που η αλλαγή επωνυμίας από τη CDC τείνει να συσκοτίσει πολύ βολικά.

Όπως αναφέρει η μελέτη της GRAIN, επειδή οι συγκεντρωτικές επιχειρήσεις κτηνοτροφίας τείνουν να συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ζώων πολύ κοντά μεταξύ τους, αποτελούν ιδανικές περιοχές αναπαραγωγής τοξινών και παθογόνων. 

Το 2003 το περιοδικό Science προειδοποίησε ότι η χοιροειδή γρίπη βρισκόταν σε

«μια νέα 'ταχεία εξελικτική διαδικασία', λόγω του αυξανόμενου μεγέθους των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων τύπου εργοστασίου και της ευρείας χρήσης εμβολίων σε αυτές.»8

Είναι η ίδια ιστορία με την γρίπη των πτηνών. Όπου υπάρχουν μεγάλες εργοστασιακές μονάδες CAFO με δεκάδες χιλιάδες κοτόπουλα αφθονούν τα τοξικά απόβλητα.

Η Smithfield Foods, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος κρεοπώλης και ιδιοκτήτης CAFO, έχει μια εντυπωσιακή πορεία παραβιάσεων ασφάλειας και υγείας, συμπεριλαμβανομένων των νόμων περί ασφάλειας υδάτων. Στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο CAFO χοίρων στον κόσμο είναι η Tar Heel στη βόρεια Carolina. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, η πόλη θα μπορούσε εύκολα να μετονομαστεί σε Pig Waste, N.C. (απόβλητα Χοίρων, NC) με δεδομένη την κλίμακα των αποβλήτων και των συνδυασμένων με κοπριά υλών που η "Tar Heel CAFO της Smithfield Foods εκπέμπει τοπικά.

Όπως υπολόγισε ο Jeff Tietz, σε μια ανάλυση του προβλήματος των αποβλήτων χοίρου, "οι καλύτερες εκτιμήσεις, ορίζουν τη συνολική απόρριψη αποβλήτων της Smithfield σε 26 εκατ. τόνους το χρόνο. Αυτή (η ποσότητα) θα μπορούσε να γεμίσει τέσσερα Στάδια των Yankee. Ακόμη και αν μοιραστεί/διαιρεθεί μεταξύ των πολλών μικρότερων μονάδων παραγωγής χοιρινού που περιβάλλουν τα σφαγεία της εταιρείας, δεν αποτελεί ποσότητα που μπορεί να περιοριστεί."9

Ο Tietz προσθέτει:

"Είναι τόσο τεράστια η ποσότητα κοπριάς, που, εάν η εταιρεία διαχειριζόταν τα απόβλητα της, όπως κάνουν οι διοικήσεις μεγάλων πόλεων - ακόμη και αν πλησίαζε οριακά μόνο αυτό το πρότυπο - θα έχανε χρήματα. Έτσι, πολλοί από τους αναδόχους επιτρέπουν μεγάλες ποσότητες αποβλήτων, να τρέχουν έξω από τους στάβλους και να παραμένουν εκτεθειμένες, ανοιχτές και νωπές, όπου οι ύλες αποσυντίθενται και η βαρύτητα τις τραβά στα υπόγεια ύδατα και τα ποτάμια συστήματα. Παρόλο που η εταιρεία διακηρύσσει πως έχει κουλτούρα περιβαλλοντικής ευθύνης, η επιδεικτική ρύπανση αποτελεί κεντρικό άξονα του επιχειρηματικού μοντέλου της Smithfield."10

Το πρόβλημα που τονίζει, τόσο αυτός όσο και άλλοι επικριτές των ρύπων των CAFO, δεν αφορά μόνο τα κανονικά απόβλητα χοίρων, αλλά απόβλητα συνδυασμένα με αυξανόμενες ποσότητες αντιβιοτικών και τοξικών χημικών ουσιών, που χρησιμοποιούνται από τη Smithfield Foods και παρόμοιες βιομηχανικές επιχειρήσεις CAFO, ώστε να μεγιστοποιούν την «απόδοση».

Ο Tietz σημειώνει, "Μια παρτίδα σκατά χοίρων, είναι ένα πράγμα και μια παρτίδα εξαιρετικά τοξικά σκατά χοίρων, είναι άλλο πράγμα. Τα περιττώματα των χοίρων της Smithfield με δυσκολία μπορούν να χαρακτηριστούν 'σκατά χοίρων': Σε μία συνέχεια ρύπων, είναι μάλλον πιο κοντά στα ραδιενεργά απόβλητα παρά στη βιολογική κοπριά.

Ο λόγος που είναι τόσο τοξικά, είναι η αποδοτικότητα της Smithfield. Η εταιρεία παράγει 6 δισεκατομμύρια λίβρες [λίβρα =περίπου μισό κιλό] συσκευασμένου χοιρινού κάθε χρόνο. Αυτό είναι ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα, μία παραγωγή που δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί μέχρι πριν από δύο δεκαετίες -και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί, είναι να εκτρέφονται χοίροι σε εκπληκτικά πρωτοφανείς συγκεντρώσεις." 11

Ο βαθμός συγκέντρωσης στις καθετοποιημένες εγκαταστάσεις χοιρινού κρέατος της Smithfield Foods έχουν πολύ μικρή σχέση με την παραδοσιακή εκτροφή γουρουνιών. Στις εγκαταστάσεις της, που έχουν πλέον εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, τα ζωντανά της Smithfield ζουν κατά εκατοντάδες ή χιλιάδες σε στάβλους-αποθήκες, σε σειρές κελιών από τοίχο σε τοίχο. Οι χοιρομητέρες γονιμοποιούνται τεχνητά, ταΐζονται και παραδίδονται σε κλωβούς χοιριδίων τόσο μικρούς, ώστε δεν μπορούν ούτε να γυρίσουν.

Όπως επισημαίνει ο Tietz,

"Σαράντα πλήρως ανεπτυγμένα αρσενικά γουρούνια 250-λιβρών, καταλαμβάνουν συχνά ένα μαντρί που έχει το μέγεθος ενός μικροσκοπικού διαμερίσματος. Ποδοπατούν το ένα το άλλο σε θάνατο. Δεν υπάρχει φως ήλιου, άχυρο, καθαρός αέρας ή χώμα. Τα δάπεδα έχουν κλίση, επειδή πρέπει να επιτρέπουν στα περιττώματα να πέφτουν σε μια τάφρο απορροής ακριβώς κάτω από τα "κελιά". Όμως, εκτός από κόπρανα πολλά άλλα πράγματα μπορεί να πέσουν στους λάκκους: νεογέννητα, χοιρίδια που τυχαία συνθλίβονται από τις μητέρες τους, παλιές μπαταρίες, σπασμένα μπουκάλια εντομοκτόνων, σύριγγες αντιβιοτικών, θνησιγενή γουρουνάκια- οτιδήποτε είναι αρκετά μικρό, ώστε να χωράει μέσα από τις σωλήνες, που έχουν το άνοιγμα ενός ποδιού και αποστραγγίζουν στα φρεάτια. Οι σωλήνες παραμένουν κλειστές μέχρι να συσσωρευτούν αρκετά λύματα ώστε να δημιουργηθούν συγκεντρώσεις με "καλή δυνατότητα πίεσης". Τότε οι αγωγοί ανοίγουν και τα πάντα ορμούν έξω σε μια μεγάλη λίμνη."12

Και συνεχίζει για τις τοξικές συνθήκες στα CAFO's:

"Γίνονται ευπαθή σε λοιμώξεις. Επίσης, σε μία τέτοια πυκνότητα καταλυμάτων,/'κελιών', από τη στιγμή που θα 'εγκατασταθούν' μικρόβια, παράσιτα ή μύκητες σε ένα χοίρο, θα εξαπλωθούν ταχύτατα και στο σύνολο του πληθυσμού. Κατά συνέπεια, οι 'εργοστασιακοί' χοίροι 'περιθάλπονται' με ένα μεγάλο φάσμα αντιβιοτικών και εμβολίων και λούζονται με εντομοκτόνα. Χωρίς αυτές τις ενώσεις - οξυτετρακυκλίνη, draxxin, κεφτιοφούρη, τιαμουλίνη - οι ασθένειες πιθανόν να τα σκότωναν.

Σε τέτοιες φάρμες-εργοστάσια τα γουρούνια παραμείνουν σε μία κατάσταση αργού θανάτου μέχρι να καταλήξουν στο σφαγείο. Εάν ένας χοίρος, που είναι σχεδόν έτοιμος να σφαγεί, αρρωστήσει, οι εργαζόμενοι σε ορισμένες περιπτώσεις, το βομβαρδίζουν με τόσα φάρμακα, ώστε να είναι ικανό να περπατήσει προς το σφαγείο με δικές του δυνάμεις. Για όσο διάστημα παραμένει εν κινήσει ο χοίρος, μπορεί να θανατωθεί νόμιμα και πωληθεί ως κρέας."13

Ο Jeff Tietz δεν είναι ο μόνος που έχει διαπιστώσει το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος των αποβλήτων των CAFO's χοίρων της Smithfield Foods. Η EPA, Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει επανειλημμένα επιβάλει πρόστιμα στη Smithfield Foods, για την πρόκληση ζημιών σε τοπικά αποθέματα νερού εξαιτίας της εκκένωσης αποβλήτων χοίρων από τα CAFOs στο Tar Heel, αλλά και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Στη Βιρτζίνια, το κράτος είχε επιβάλει στη Smithfield πρόστιμο $ 12,6 εκατ. δολαρίων το 1997 για 6.900 παραβιάσεις του νόμου περί καθαρού νερού (Clean Water Act)- η τρίτη μεγαλύτερη αστική ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα πλαίσια των πράξεων της EPA (ΥΠΠ), σχετικά με απόβλητα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια σφαγής γουρουνιών και διαδικασίας επεξεργασίας κρέατος.14 Υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία, που να δηλώνουν πως τα πρόστιμα επέφεραν σημαντική αλλαγή στην πρακτική διάθεσης αποβλήτων της.


Η Smithfield Foods εξάπλωσε τα CAFOs γουρουνιών της σε άλλες χώρες, όπου οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις είναι πιθανόν λιγότερο αυστηρές, -συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας, της Πολωνίας και φυσικά του αγροτικού Μεξικό.

Αρκετά χρόνια πριν, το CAFO χοίρων της Smithfield στη Ρουμανία βρισκόταν στο επίκεντρο μεγάλων κατηγοριών από την πλευρά της τοπικής κυβέρνησης και των υπηρεσιών υγείας. Η Smithfield αρνήθηκε να επιτρέψει στις τοπικές αρχές, να εισέλθουν στις χοιροτροφικές μονάδες της, μετά από καταγγελίες κατοίκων για τη δυσοσμία που προερχόταν από εκατοντάδες πτώματα νεκρών χοίρων που σάπιζαν για μέρες εκτεθειμένα στα αγροκτήματα.

"Οι δικοί μας γιατροί δεν είχαν πρόσβαση στα αγροκτήματα της αμερικάνικης [εταιρείας], ώστε να κάνουν επιθεωρήσεις ρουτίνας», δήλωσε ο Csaba Daroczi, βοηθός διευθυντή της Υγειονομικής Υπηρεσίας και Κτηνιατρικής της Τιμισοάρα στη Ρουμανία. "Κάθε φορά που προσπαθούσαν, πιέζονταν από τους φρουρούς να απομακρυνθούν. Η Smithfield πρότεινε να υπογράψουμε μια συμφωνία που θα μας υποχρέωνε να προειδοποιούμε τρεις ημέρες πριν από κάθε επιθεώρηση."Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η Smithfield έκρυβε σημαντική εκδήλωση κλασικής πανώλης των χοίρων (με πυρετό) που είχε ξεσπάσει στα ρουμανικά αγροκτήματα-CAFO's της. 15

Το καρτέλ φαρμακευτικών μπαίνει στο παιχνίδι

Αντί να ζητήσει μια πραγματική ανεξάρτητη έρευνα για τις παθογόνες 'γενιές' στα τοξικά απόβλητα των επιχειρήσεων CAFO-χοίρων της Smithfield Foods στη Veracruz ή σε άλλα παρόμοια CAFOs χοίρων σε όλο τον κόσμο, σχετικά με πρόκληση-παραγωγή θανατηφόρων τοξικών και άλλων πιθανών παθογόνων, το CDC και περισσότερο 0 ΠΟΥ φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη δημιουργία κλίματος μαζικής διανομής ουσιών -που τεκμηριωμένα έχει αποδειχτεί πως είναι επικίνδυνα και σε ορισμένες περιπτώσεις θανατηφόρα φάρμακα γρίπης-, όπως το Tamiflu.

Στις 14 Απριλίου, περίπου δύο εβδομάδες πριν από τον πανικό στο Μεξικού σχετικά με τις περιπτώσεις γρίπης των χοίρων ή όπως προτιμά το CDC τώρα, της γρίπης Α H1N1, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία, Novavax ανακοίνωσε μία προ-κλινική μελέτη, που υποτίθεται ότι αποδεικνύει πως, "ένα υπό έρευνα σωματίδιο εμβολίου (το VLP) που μοιάζει με τον ιό H1N1 και βασίστηκε στο στελέχους της Ισπανικής γρίπης του 1918, προστατεύει τόσο από την ισπανική γρίπη όσο και από το υψηλής παθογένειας στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών." Η εταιρεία ισχυρίστηκε, πως το γενετικά μεταλλαγμένο εμβόλιο της Novavax, «προστάτεψε ποντίκια και νυφίτσες από την ισπανική γρίπη και την υψηλά παθογενή γρίπη των πτηνών H5N1» και επίσης ισχυρίστηκε -πολύ βολικά...- πως "παρέχει προστασία κατά των υψηλής παθογονικότητας στελεχών του H1N1 και της influenza H5N1."16

Στις 24 Απριλίου ο ΠΟΥ εξέδωσε δελτίο τύπου δηλώνοντας ότι
"Οι ιοί που χαρακτηρίζουν την πανώλη των χοίρων A/H1N1 ιοί αυτής της συγκεκριμένης 'έξαρσης' της νόσου, δεν έχουν εντοπιστεί παλαιότερα σε χοίρους ή σε ανθρώπους. Οι ιοί μέχρι στιγμής έχουν χαρακτηριστεί ευαίσθητοι στο oseltamivir ... "Osteltamivir είναι η τεχνική ονομασία για το Tamiflu, το φάρμακο που εφευρέθηκε από την Gilead Sciences του Ντόναλντ Ράμσφελντ, την άδεια παραγωγής του οποίου κατέχει η Roche.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε στις 27 Απριλίου μια βολική 'Επείγουσα Άδεια' που επιτρέπει στους αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ και άλλους, να χορηγούν το Tamiflu ακόμη και σε βρέφη κάτω του ενός έτους.

Στη δήλωση της η FDA προσθέτει πως η απόφασή της, "να επιτραπεί η χρήση των μη εγκεκριμένων ή των ασαφώς εγκεκριμένων ιατρικών προϊόντων, ή της μη εγκεκριμένης ή ασαφούς χρήσης, εγκεκριμένων ή ξεκάθαρων ιατρικών προϊόντων ακολουθώντας την απόφαση κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης."17Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη ή πρόκειται να απελευθερώσει πειραματικά φάρμακα, στον πανικόβλητο πληθυσμό -όπως το εμβόλιο κατά της γρίπης της Novavax που βασίζεται στο VLP, καθώς και τα τεράστια αποθέματα του Tamiflu και άλλων φαρμάκων γρίπης που πωλούνται από γίγαντες όπως η Relenza της GlaxoSmithKline (zanamivir).


Τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία της κλίμακας "επιβεβαιωμένων" περιπτώσεων γρίπης των χοίρων H1N1 σε παγκόσμιο επίπεδο, με 985 περιπτώσεις της γρίπης Α (H1N1) ή λοιμώξεις γρίπης των χοίρων, παρέχουν ελάχιστους λόγους που να δικαιολογούν έκθεση των ανθρώπινων πληθυσμών σε φάρμακα, των οποίων οι ανεπιθύμητες παρενέργειες περιλαμβάνουν το θάνατο ή σοβαρές επιπλοκές και τυπικά συμπτώματα γρίπης ή όπως στην περίπτωση του Tamiflu, ούτε κάν διαθέτουν την αξίωση να επιφέρουν «πρόληψη ή θεραπεία» της γρίπης. Το σύνολο του δράματος των τελευταίων εβδομάδων μοιάζει όλο και περισσότερο με ανάγνωση κακής μεταποίησης (remake) του "Στέλεχος Ανδρομέδα" του Crichton.

Προσθέτοντας ένα σημείωμα στο συνολικά αλλόκοτο δράμα, το Νοέμβριο του 2004, εν μέσω των πρώτων ημερών του τότε παγκόσμιου πανικού για την υποτιθέμενη γρίπης των πτηνών, -όταν για πρώτη φορά προωθήθηκε το Tamiflu ως φάρμακο-θαύμα από τον Ντόναλντ Ράμσφελντ και άλλους-, η ΠΟΥ είχε δημοσιεύσει ένα αξιοσημείωτα φανταστικό σενάριο. Μια Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που υπάρχει φυσιολογικά για να χορηγεί εκδώσεις ανιαρών επιστημονικών ανακοινώσεων για τους επαγγελματίες της υγείας παγκοσμίως, 'προέβλεπε' με εξαιρετική ακρίβεια στην έκθεση του 2004 το τρέχων σενάριο με τον πανικό γρίπης των χοίρων.

Σε μια φανταστική ενότητα με τίτλο "Κάποια στιγμή στο μέλλον ..." (‘Sometime in the future…’), έγραφε η ΠΟΥ πριν από τέσσερα χρόνια:

Φήμες για μια ασυνήθιστα σοβαρή έξαρση αναπνευστικών ασθενειών σε δύο χωριά μίας απομακρυσμένης επαρχίας, φτάνουν σε ένα από τα Υπουργεία Υγείας των κρατών μελών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ). Μια ομάδα που καταφθάνει στην επαρχία, μαθαίνει πως η επιδημία ξεκίνησε περίπου ένα μήνα νωρίτερα.

Η ομάδα είναι σε θέση να εντοπίσει τουλάχιστον 50 περιπτώσεις, που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Όλες οι ηλικιακές ομάδες έχουν επηρεαστεί. Είκοσι ασθενείς βρίσκονται σε επαρχιακό νοσοκομείο. Πέντε άτομα έχουν ήδη πεθάνει από πνευμονία και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Η επιτήρηση των γύρω περιοχών είναι αυξημένη, καθώς και νέες περιπτώσεις εντοπίζονται σε όλη την επαρχία.

Δείγματα που συλλέχθηκαν από το αναπνευστικό σύστημα πολλών ασθενών, έχουν υποβληθεί σε δοκιμές σε εθνικό εργαστήριο και βρέθηκαν να είναι θετικά για τον ιό της γρίπης τύπου A, αλλά δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν.

Τα δείγματα αποστέλλονται στο Κέντρο Αναφοράς γρίπης (Influenza) της ΠΟΥ για περαιτέρω ταυτοποίηση, όπου χαρακτηρίζονται ως influenza A (H6N1), υπότυπος που ποτέ δεν απομονώθηκε πριν από άνθρωπο. Περαιτέρω μελέτες της αλληλουχίας γονιδίων δείχνουν ότι τα περισσότερα από τα γονίδια του ιού προέρχονται από ένα ιό γρίπης των πτηνών, ενώ τα υπόλοιπα γονίδια προέρχονται από ένα ανθρώπινο στέλεχος.18Εάν κάποιος άλλαζε το όνομά από "γρίπη Α (H6N1)" με "γρίπη Α (H1N1)" θα μπορούσαμε να μιλάμε για τη σημερινή κατάσταση.

Το φανταστικό σενάριο της ΠΟΥ από το 2004 μοιάζει να είναι το εγχειρίδιο για όσα έχουν εκτυλιχτεί από τα τέλη Απριλίου στο Μεξικό, τις ΗΠΑ και ακόμη πιο πέρα. Αυτό οδηγεί στο σοβαρό ερώτημα εάν ο κόσμος έχει υποβληθεί σε ένα τεράστιο παιχνίδι ψυχολογικού πολέμου με στόχο τον ωθήσουν να λάβει μαζικές δόσεις επικίνδυνων ουσιών για την αντιμετώπιση κίνδυνων που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.

Με τις περιπτώσεις στο Μεξικό να μειώνονται σαφώς αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρεται και τα ελάχιστα σημάδια που να δικαιολογούν φόβο επανάληψης της ισπανικής γρίπης του 1918 ή και χειρότερες εξελίξεις, όπως προειδοποιούσαν αξιωματούχοι υγείας λίγες μόνο ημέρες νωρίτερα, είναι χρονικά ιδιαίτερα επίκαιρο να ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την υγεία και τις τοξικές συνθήκες που επικρατούν σε εγκαταστάσεις CAFO χοίρων και άλλων ζώων, σε συγκεντρώσεις των Factory Farms (βιομηχανικές φάρμες) και να δοθεί τέλος στην επίσημη συγκάλυψη του κολοσσιαίου κίνδυνου που απειλεί την υγεία.

F. William Engdahl

!~~~~~~~~~~~~~~~~~~!

Σημειώσεις:

1 Κέντρα Ελέγχου των Ασθενειών (CDC), "η καταγωγή της γρίπης-A των χοίρων(H1N1), λοιμώξεις από τον ιό σε Σχολείο --- Νέα Υόρκη" (Swine-Origin Influenza A (H1N1) Virus Infections in a School --- New York City.), 30 Απριλίου 2009.

2 Margaret Chan, Γενική Διευθύντρια του ΠΟΥ, αναφέρεται από την Murray Wardrop στο άρθρο της "γρίπη των χοίρων - Όλη η ανθρωπότητα υπό απειλή προειδοποιεί ο ΠΟΥ" , Daily Telegraph, Λονδίνο, 30 Απριλίου 2009.

3 CDC, H1N1 (πανώλη των χοίρων),

4, 5 Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών, (Swine-Origin Influenza A (H1N1) Virus Infections in a School --- New York City.)... Op. Cit.

6 Seth Borenstein, "Αλλαγή ονόματος της γρίπης των χοίρων; Γονίδια γρίπης ξορκίζουν τους χοίρους", AP, 1 Μαΐου 2009

7 GRAIN, "Ένα σύστημα τροφίμων που σκοτώνει: η γρίπη των χοιρων είναι η τελευταία πανώλη της βιομηχανίας κρέατος", Απρίλιος 2009

8 Bernice Wuethrich, "κυνηγώντας την άστατη πανώλη των πτηνών", Science, Vol. 299, 2003

9-13 Jeff Tietz, "Τα βρώμικα μυστικά του χοιρινού: ο μεγαλύτερος Παραγωγός χοιρινού της Αμερικής είναι ταυτόχρονα ένας από τους χειρότερους ρυπαίνοντες", Rolling Stone, 14 Δεκεμβρίου 2006.

14 "(EPA) ΥΠΠ, οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ασκούν αγωγή στη "Smithfield ΤΡΟΦΙΜΩΝ" ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ των υδάτινων πόρων της VIRGINIA", Δελτίο Τύπου, 16 Δεκεμβρίου 1996.

15 Mirel Bran, "Πανώλη των χοίρων: η Ρουμανίας επικρίνει τη στάση αμερικανικού group, εφημερίδα Le Monde, 15 Αυγούστου 2007, που μεταφράστηκε από τον Leslie Thatcher, και παρατήθεται στην GRAIN όπ.π. ..

16 Tricia J. Richardson, "η NOVAVAX ανακοινώνει Προκλινική Μελέτη που αποδεικνύει ότι εμβόλιο με ουσία που μοιάζει με ιό παρέχει προστασία κατά της υψηλής παθογονικότητας στελεχών της H1N1 και στελέχων γρίπης Η5Ν1", 14 Απριλίου 2009, Rockville, Md. Δελτίο Τύπου.

17 FDA News, "" η FDA επιτρέπει επείγουσα χρήση Φαρμάκων γρίπης- διαγνωστικές δοκιμασίες σε Ανταπόκριση στης έξαρσης κρουσμάτων γρίπης των χοίρων σε ανθρώπους", 27 Απριλίου 2009.

18 ΠΟΥ, ΠΟΥ ελέγχος για το σχεδιασμό ετοιμότητας σε περίπτωση πανδημίας γρίπης, Νοέμβριος 2004


Δημοσιεύτηκε 8th May 2009 από τον χρήστη η Τοξότισσα
Ιππτάμενα γουρούνια part II - ψυχολογική τρομοκρατία Ιππτάμενα γουρούνια part II - ψυχολογική τρομοκρατία Reviewed by diaggeleas on 27.7.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.