ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί καλύπτουν την Κίνα


ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί μπλοκάρουν την έρευνα για την προέλευση του Covid


Του Jack Phillips

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής εμπόδισαν την εξέταση της νομοθεσίας που θα απαιτούσε από τον Διευθυντή Της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες και δεδομένα που σχετίζονται με την προέλευση της πανδημίας COVID-19 και συγκεκριμένα στόχευε στο ρόλο που διαδραμάτισε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν στην επιδημία.

Τον Μάιο, ο νόμος για την προέλευση του COVID-19, που υποστηρίχτηκε από τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, ψηφίστηκε ομόφωνα στη Γερουσία. Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικλ Μπέρτζες (Τέξας) έφερε το νομοσχέδιο της Γερουσίας στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης πριν οι Δημοκρατικοί το καταψηφίσουν.

«Το καλύτερο απολυμαντικό είναι το φως του ήλιου και αυτό μπορούμε να παρέχουμε σήμερα», δήλωσε για την πρόταση ο Ρεπουμπλικάνος Μπραντ Γουένστρουπ (Οχάιο), ο οποίος βοήθησε να πάει το νομοσχέδιο στη Βουλή. «Το νομοσχέδιο ορίζει πρώτα ότι πρέπει να προσδιορίσουμε την ακριβή προέλευση του COVID-19, επειδή είναι κρίσιμο για την πρόληψη μιας παρόμοιας πανδημίας στο μέλλον».

Ο Γουένστρουπ ανέφερε ότι το μέτρο «δεν είναι αμφιλεγόμενο σε καμία περίπτωση» και σημείωσε ότι «ούτε ένας γερουσιαστής δεν αντιτάχθηκε» στη νομοθεσία προς εξέταση στη Γερουσία το Μάη.

Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, ο προσδιορισμός της προέλευσης του COVID-19, που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη παρόμοιας πανδημίας στο μέλλον. Το νομοσχέδιο σημείωσε επίσης ότι ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγιέσους αναγνώρισε τον Μάρτιο ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τη θεωρία ότι ο ιός διέρρευσε από εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας.

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντάριν ΛάΧουντ (Ιλινόις), ένας άλλος συγχορηγός, δήλωσε την Τρίτη ότι ο σκοπός του νομοσχεδίου θα απαιτήσει από τον Διευθυντή του γραφείου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να αποχαρακτηρίσει «τυχόν πιθανούς δεσμούς μεταξύ του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν» και του COVID-19. Σε ένα tweet, ο ΛάΧουντ ανέφερε ότι οι Δημοκρατικοί μπλόκαραν το αίτημά τους.

Η τελική ψηφοφορία για την εξέταση του μέτρου ήταν 216 κατά και 207 υπέρ.

Η δράση των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων έλαβε χώρα καθώς αξιωματούχοι του ΚΚΚ δήλωσαν ότι δεν θα συμμορφωθούν με μια δεύτερη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προέλευση της πανδημίας. Εδώ και μήνες, το κινεζικό καθεστώς έχει πει ότι ο ιός μεταδόθηκε για πρώτη φορά από ζώο σε άνθρωπο σε μια υπαίθρια αγορά της Γουχάν και αρνήθηκαν ότι ότι προήλθε από το εργαστήριο της Γουχάν.

Ο υφυπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, Ζενγκ Γιξίν, δήλωσε την Πέμπτη ότι η πρόταση του ΠΟΥ «δεν σέβεται την κοινή λογική και παραβιάζει την επιστήμη», σημειώνοντας περαιτέρω ότι το Πεκίνο «δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτό το είδος σχεδίου για τον εντοπισμό της προέλευσης».

Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια αξιωματούχων του ΚΚΚ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Πέμπτη, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα σχόλια πρόσφατων Κινέζων αξιωματούχων που αρνούνται την έρευνα του ΠΟΥ είναι «επικίνδυνα» και «ανεύθυνα».

Σίγουρα έχουμε δει τα σχόλια [του ΚΚΚ] να απορρίπτουν και πάλι τη δεύτερη φάση της έρευνας του ΠΟΥ. 

Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι», δήλωσε η Ψάκι. 

«Η θέση τους είναι ανεύθυνη, και ειλικρινά, επικίνδυνη. Δεν είναι ώρα για κωλυσιεργία».

theepochtimes.gr

The Flag Report
ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί καλύπτουν την Κίνα ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί καλύπτουν την Κίνα Reviewed by diaggeleas on 29.7.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.