Επτά επί Θήβας – Αισχύλος


Επτά επί Θήβας – Αισχύλος

(Παράσταση Τσαρούχη 1982)

Μαγνητοσκοπημένη παράσταση από το Θέατρο Μοσχοποδίου της Θήβας, όπου το 1982 ο Γιάννης Τσαρούχης ανέβασε τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε δική του σκηνοθεσία, μετάφραση, σκηνικά και κοστούμια. Η παράσταση παρουσιάστηκε σε έξι συνεχείς παραστάσεις το 1982. Προλογίζει ο Γιάννης Τσαρούχης.

Σηνοθεσία: Γιάννης Τσαρούχης

Μετάφραση: Γιάννης Τσαρούχης

Ηθοποιοί: Γιώργος Ορφανός, Νίκος Ζαμπέτης, Κίμων Ρηγόπουλος, Αντιγόνη Αμανίτου, Μηνάς Κωνσταντόπουλος, Ιουλία Βατικιώτη (χορός), Αγγελική Λυμπεροπούλου (χορός), Χρύσα Παπαϊωάννου (χορός), Κατερίνα Ραζέλου (χορός), Μαρία Σάββα (χορός), Τζίνα Δράκου (χορός), Τάνα Μεξή (χορός), Παρή Κοραχάη (χορός), Κυβέλη Μαλαμάτη (χορός), Ματίνα Μόσχοβη (χορός), Αναστασία Μπάσσα (χορός), Αργυρώ Πιπίνη (χορός), Κλαίρη Τσαλουχίδη (χορός)


Επτά επί Θήβας (Αισχύλος)
(Αρχέτυπο)

Επτά επί Θήβας (αρχ. ελλ. Ἑπτὰ ἐπὶ Θήϐας) είναι ο τίτλος τραγωδίας του Αισχύλου. Αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Αισχύλου για τον Θηβαϊκό κύκλο και το μοναδικό έργο της τριλογίας που σώζεται έως σήμερα (περιλαμβάνονται επιπλέον τα έργα Λάιος και Οιδίπους). Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το 467 π.Χ. και με το έργο αυτό, ο Αισχύλος κέρδισε τον ποιητικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε κατά το πρώτο έτος της 78ης Ολυμπιάδας.

Συγγραφέας: Αισχύλος
Έτος έκδοσης: 467 π.Χ.
Μέγεθος: 26 σελ. / 327 Kb
Μορφή: pdf

Επτά επί Θήβας (Αισχύλος)

Δείτε ακόμα:

Επτά επί Θήβας – Αισχύλος Επτά επί Θήβας – Αισχύλος Reviewed by diaggeleas on 13.9.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.