Η στρατηγική της χειραγώγησης

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ (A')

Δρομολογημένη αποτυχία. Οι Γερμανοί ξανάρχονται.

Η ανάμειξή μου. Ένας φόνος……


Ενώ η μαρτυρική Κύπρος προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ερείπιά της, να απαλύνει τις ανοιχτές πληγές της και να σταθεί στα πόδια της, τότε ακριβώς ξέσπασε και πάλι η διαμάχη ανάμεσα στην Μπίλντεμπεργκ και την Τριμερή Επιτροπή.

Έπρεπε να διευθετηθούν πολλά ζητήματα διεθνή και ανάμεσα σε αυτά τα βασικώτερα, ο ΛΙΒΑΝΟΣ και στην συνέχεια η τύχη του ΙΡΑΝ.

ΕΤΣΙ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και την ΤΟΥΡΚΙΑ σε ατέρμονες Προκατασκευασμένες Κρίσεις και την Κύπρο σε ατελείωτες συνομιλίες. Η στρατηγική της έντασης στο ΑΙΓΑΙΟ βοήθησε αρκετά τα δύο Παγκόσμια Κέντρα Αποφάσεων, ώστε να «ρίξουν» την παγκόσμια κοινή γνώμη κυριολεκτικά στο ΑΙΓΑΙΟ, για να μπορέσουν εκείνοι να ξεκαθαρίσουν τις όποιες εκκρεμότητές τους.

Οι Ροκφέλλερ, Μπρεζίνσκυ και Κίσσιγκερ επιθυμούσαν να ξεκαθαρίσουν με τους εξτρεμιστές της Μπίλντεμπεργκ.

Έτσι και ο Καραμανλής δεν είχε αποτολμήσει να στείλει εγγράφως (επίσημα) την προφορική δήλωση του για αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Γραφειοκρατικά η Ελλάδα και η Συμμαχία βρίσκονταν μετέωρες. Στρατιωτικά η Ελλάδα δεν βρισκόταν ούτε μέσα ούτε έξω από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Βρισκόταν κάπου στις….παρυφές του.

Η πράξη αυτή ήταν μια καλοστημένη απάτη του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Η Μπίλντεμπεργκ σε μια άτυπη και έκτακτη συνεδρίασή της το Μάϊο του 1976 απεφάσισε να δραστηριοποιηθεί προς την στρατηγική της έντασης μεταξύ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Αλλά η ένταση αυτή έπρεπε να πλήξει τελικά το εσωτερικό της Τουρκίας.

Επειδή ο Μπουλέτ Ετσεβίτ είχε ….. «ανυψωθεί» στην Τουρκία λόγω της εισβολής, η Λέσχη θα τον επέβαλε δικτάτορα στη γείτονα Τουρκία, εξασφαλίζοντας έτσι την αναντίρρητη υπακοή των δικτατόρων.

Υπό τον Ντέιβιντ Ροκφέλλερ Τριμερής Επιτροπή θα κέρδιζε μακροπρόθεσμα τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχο στη ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ σε πολλές πολεμικές βιομηχανίες (KRAUS MAFFEI=τανκς Λέοπαρντ και από την MBB κλ.π.), βιομηχανίες ενέργειας (RUHR GAS, ARAL κλπ.) με καγκελάριο κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης τον Αμβουργέζο Χέλμουτ Σμίτ!....

Από την άλλη πλευρά θα θυσιαζόταν ο Γάλλος πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Έτσι θα έχανε ο Καραμανλής το γαλλικό του στήριγμα και αναπόφευκτα θα οδηγείτο στο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ!......κάτω από τον Χέλμουτ Σμίτ.

Στη συνέχεια, στο ίδιο γερμανικό στήριγμα θα υπάκουε και η υπό τον Μπουλέτ Ετσεβίτ Τουρκία…..χωρίς αυτό να σημαίνει «διακοπή ή αναστολή» της προστασίας (από την Γερμανία) των επερχόμενων Τούρκων δικτατόρων….

Στόχος της έντασης ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ μεταξύ των άλλων, ήταν ο Φρενήρης ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ των δύο αυτών χωρών και η απώλεια μνήμης για τα ΠΕΤΡΈΛΑΙΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Ο Καραμανλής υπογράφει κοινή αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ στις 16 Απριλίου 1976 και ο ξέφρενος ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ της χώρας ξεκινά. Στην γείτονα Τουρκία λόγω του αμερικανικού (Προκατασκευασμένου) εμπάργκο, η ΛΕΣΧΗ και η Τριμερής πωλούν αφειδώς όπλα μέσω της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ του Χέλμουτ Σμίτ.

Στο μεταξύ οι Τούρκοι ετοιμάζουν το παλιό και άχρηστο πολεμικό πλοίο (από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο), το «χόρα», για να κάνει δήθεν έρευνες για πετρέλαιο στο ΑΙΓΑΙΟ. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι το πλοίο αυτό, ζήτημα ήταν αν απέπλευσε δύο φορές από τούρκικο λιμάνι!.....

Στο διάστημα αυτό ο Καραμανλής δημιούργησε ΕΝΤΕΧΝΑ μια φοβερή εκστρατεία φόβου στο εσωτερικό της χώρας τέτοια, που οι Έλληνες ξυπνούσαν και πίστευαν ότι θα αντίκρυζαν οπωσδήποτε Τούρκους στρατιώτες στην γειτονία τους.

Για να έχουμε πλήρη εικόνα των συμφωνιών των δύο μεγάλων Κέντρων Αποφάσεων, υποχρεωτικά θα ανοίξουμε εδώ μια μικρή παρένθεση, για να γνωρίζει ο αναγνώστης σφαιρικά ( ή περίπου σφαιρικά, επειδή κωλύομαι να γράψω όλα…) τις διεθνείς κινήσεις οι οποίες, δυστυχώς, προσεγγίζουν και την Ελλάδα:

Το καλοκαίρι του 1975 η Τουρκία κατόρθωσε να επιβάλει διεθνώς την τακτική του Σοκ!... Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τον έλεγχο των αμερικανονατοϊκών βάσεων, διακόπτοντας την λειτουργία των σταθμών συλλογής πληροφοριών στην Σινώπη, στο Μπέλμπασι, στην Σαμψούντα και στο Ντιαμπακίρ!.... Μόνο η νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ συνέχισε να λειτουργεί.

Το δεκέμβριο του 1975-με εντολή της Μπίλντεμπεργκ ( ΤΖΙΑΝΙ ΑΝΙΕΛΙ)- ο Σοβιετικός πρωθυπουργός Αλεξέι Κοσύγκιν επισκέφθηκε την Άγκυρα και εγκαινίασε ένα χαλυβουργείο στην Αλεξανδρέττα, επειδή η Σοβιετική Ένωση είχε προσφέρει οικονομική βοήθεια….Εκεί και τότε συμφωνήθηκε η διέλευση του σοβιετικού αεροπλανοφόρου «Κίεβο» από τα στενά των Δαρδανελλίων, που τελικά άρχισε τον Ιούλιο του 1976. αλλά το κλείσιμο των βάσεων στην Τουρκία ήταν ένα εκρηκτικό πρόβλημα τόσο για την Μπίλντεμπεργκ, για τις ΗΠΑ-Ισραήλ, όσο και για το ΝΑΤΟ.

Εκείνη την χρονιά είχε προγραμματισθεί να γίνει ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ στο ΛΙΒΑΝΟ, η Σαϊγκόν να πέσει στα χέρια των ανταρτών, οι Σαχραουΐ του Πολισάριο να επαναστατήσουν κατά του Μαρόκο και να επαναλειτουργήσει η διώρυγα του Σουέζ.

Οι συντηρητικές ομάδες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, θορυβημένες από την δημιουργία της Τριμερούς Επιτροπής, με δεδομένη την τεράστια ισχύ του προέδρου της Ντέιβιντ Ρικφέλλερ- ο οποίος είχε δημιουργήσει και το σχίσμα- προσπάθησαν να κρατήσουν τα κεκτημένα τόσων χρόνων και να μην αφήσουν το προβάδισμα στην Τριμερή του Ροκφέλλερ.

Μετά το ταξείδι του γράφοντος στην ΚΙΝΑ, ο Φραντς Γιόζεφ Στράους τεξείδεψε στο Πεκίνο. Οι κομμουνιστές της Κίνας είδαν ευνοϊκά την πρόταση του Στράους για την κατασκευή μιας ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατικής ΕΝΩΣΗΣ με πρόεδρο τον ίδιο τον Στράους, η οποία θα έθετε κάτω από το μανδύα της όλα τα συντηρητικά στοιχεία των ευρωπαϊκών χωρών. Κάτι σαν «Διεθνή της Δεξιάς». Οι ΚΙΝΕΖΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ την κίνηση αυτή.!....

Η αντίδραση του προέδρου της Τριμερούς Επιτροπής υπήρξε ακαριαία. Κάλεσε τον Μπρεζίνσκυ και του παρέδωσε δέκα (10) φακέλλους διαφθοράς πολιτικών προσωπικοτήτων της Ευρώπης σχετικά με την αεροπορική εταιρία ΛΟΚΧΗΝΤ. Είχαν πληρωθεί σχεδόν όλοι.

Από τον πρόεδρο της Μπίλντεμπεργκ πρίγκιπα της Ολλανδίας Βερνάρδο μέχρι τον Ευάγγελο ΑΒΕΡΩΦ!..... από τον Φράντς Γιόζεφ Στράους μέχρι τον υπουργό Άμυνας της Σρί Λάνκα!....

Διοχέτευσαν στον τύπο τα στοιχεία και περίμεναν τα αποτελέσματα!...

***

***

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ


Να σημειώσω εδώ ότι η ομάδα στην οποία ανήκω κι εγώ επιθυμούσε σφόδρα τη θανάσιμη διαπάλη, για να προσποριστούμε κι εμείς ορισμένα οφέλη….

Έτσι το 1976, η προγραμματισμένη ετήσια συνάντηση της Μπίλντεμπεργκ ματαιώθηκε. Σε αντιδιαστολή, ο Στράους έκανε μια μικρή και σύντομη συνάντηση, που θύμιζε περισσότερο κογκλάβιο, στο Σάλτσμπουργκ, όπου έκανε τον ελιγμό του….έθεσε τις βάσεις για μια κεντρώα συμμαχία!....

Στο μεταξύ η ένταση μεταξύ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ συνεχιζόταν. 

Το Σεπτέμβριο του 1977 και ενώ είχε κάπως κοπάσει το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΟΚΧΗΝΤ, με τον πρόεδρο της Μπίλντεμπεργκ πρίγκιπα Βερνάρδο παραγκωνισμένο και στην αδυσώπητη αφάνεια τοποθετημένον, η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ συνέρχεται αυτή τη φορά στο Άουγκσμπουργκ της τότε Δ. Γερμανίας (λίγο έξω από το Μόναχο) υπό την προεδρία του Καρδινάλιου του ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ Μονσινιόρ Μπενέλι!.....

Εκεί ήμασταν όλοι παρόντες!.... Συμμετείχαν οι Ζακ Σιράκ από την Γαλλία, ο φίλος μου Μάριο Σοάρες (πρόδερος της Πορτογαλίας), φυσικά ο Στράους, ο Βέλγος Λ. Τίντεμανς, ο «φιλέλληνας», ο Χέλμουτ Κολ (καγκελάριος της Δ. Γερμανίας), ο Τ. Αντρείτι (υπόδικος της Ιταλίας, κλεισμένος αναγκαστικά σε μοναστήρι της σιωπής κάπου στην Νότια Ιταλία: φαντάζεστε πολιτικό κρατούμενο σε ΤΑΓΜΑ ΣΙΩΠΗΣ; …) ο Ευάγγελος Αβέρωφ εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Καραμανλή προσωπικά, από το δανικό, σουηδικό, νορβηγικό, ισπανικό συντηρητικό κόμμα κ.α. (το Μάρτιο του 1975 είχαν ήδη φροντίσει να αποτύχει το πραξικόπημα Σπινόλα στην Πορτογαλία, κοντράροντας έτσι την επιθυμία της Τριμερούς και των «σχισματικών» της Μπίλντεμπεργκ ώστε να χάσουν τα στηρίγματά τους οι ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΙΤΤ-ΠΕΤΡΟΦΙΝΑ κ.α.).

Τότε το Σεπτέμβριο 1977, πήρε το χρίσμα ο Μάριο Σοάρες για να κυβερνήσει την Πορτογαλία. Παράλληλα, συμφωνήσαμε με το αίτημα της Τριμερούς Επιτροπής για την επαναφορά του Μπουλέν Ετσεβίτ στην πρωθυπουργία της Τουρκίας, για να γκρεμιστεί πιο εύκολα και να ανοίξει ο δρόμος προς την Δικτατορία του Εβρέν, βραχυπρόθεσμα.

Ας σημειωθεί εδώ ότι: το Σεπτέμβριο του 1975 είχε πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Σάντα Βίντα στην Μαγιόρκα (Ισπανία) υπό την προεδρία του τότε αρχιστράτηγου του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Χαίηγκ μια μυστική σύσκεψη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ παραγόντων της Μπίλντεμπεργκ.

Εκεί παραβρεθήκαν οι Ντ. Ροκφέλλερ, Λουνς, Γιόζεφ Ρουστ (πρώην ναζί, κατοπινός ειδικός σύμβουλος του Αντενάουερ και τότε ιδιοκτήτης της εταιρίας Μπράουν-Μπόβερι και Σία, ο Λούντβιχ Μπέλκοφ, συνιδιοκτήτης της ΜΒΒ (Μέσερσμιτ-Μπέλκοφ-Μπλομ).

Το βασικώτερο από τα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση τότε ήταν η τυποποίηση του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, η κατασκευή του τανκ Λέοπαρντ ΙΙ από την γερμανική πολεμική βιομηχανία Κράους Μαφέι του Φλικ σε συνεργασία με άλλες αμερικανικές εταιρίες!... Ο Μπέλκοφ της ΜΒΒ θα αναλάμβανε τη βελτίωση των πολεμικών αεροσκαφών F-104 της Λοκχηντ. Η ίδια η ΜΒΒ είχε σαμποτάρει τεχνικά τα F-104, αφού ο Στράους είχε αναθέσει σε αυτήν τη συντήρηση των αεροσκαφών αυτών, με αποτέλεσμα διακόσιοι πιλότοι τουλάχιστον να χάσουν τη ΖΩΗ τους από τις «επεμβάσεις» της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΜΒΒ. Εκεί ακόμα αποφασίστηκε η πολιτικοοικονομική συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Κίνας!......

Ειδοποιήθηκε ο Ντ. Ροκφέλλερ σχετικά με τις προθέσεις ΑΝΙΕΛΙ αναφορικά με τα κομμουνιστικά κόμματα. Ο πρόεδρος της Τριμερούς έδρασε και πάλι ακαριαία. Η Κίνα οπισθοχώρησε τρομαγμένη. Τα σχέδια Ανιέλι ρίχτηκαν στην αφάνεια.

Για την ΕΛΛΑΔΑ είχε ήδη αποφασιστεί η στρατηγική της έντασης, η παραμονή του Κ. Καραμανλή στην πρωθυπουργία και η υπαγωγή του στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ!.....
Στην κατάλληλη στιγμή να κυβερνούσε ο Γ. Ράλλης με απάιτηση των Στράους, Γιούργκεν Πάντεν (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ DRESCHNER BANK) και του Γιόζεφ Ρουστ (κυρίως), λόγω γνωριμίας με τον πατέρα Ράλλη!... (Στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ κατοχή 1941-1944).!.....

Έτσι σε πλήρη ετοιμότητα φτάσαμε στο 1978, όταν ο Μπουλέν Ετσεβίτ πήρε πάλι την πρωθυπουργία στην Τουρκία. Το ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ που θα ακολουθούσε στο εσωτερικό της Τουρκίας είχε ήδη αποφασισθεί ταυτόχρονα με τον διορισμό του Ετσεβίτ, χωρίς ο ίδιος φυσικά να υποψιάζεται το παραμικρό. Σποράδικές ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΈΣ είχαν αποφασισθεί και για την ΕΛΛΑΔΑ!..... (17η Νοέμβρη και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες περνούσαν από την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ για τα πακέτα ΕΚ. ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ, για τις υπηρεσίες που προσέφεραν-όχι όλοι οι τρομοκράτες….υπήρχαν και οι ιδεολόγοι τρομοκράτες που πίστευαν ότι επιτελούσαν έργο για την Ελλάδα….αλλά συνέχιζαν να παίρνουν εντολές από τις ΗΠΑ χωρίς να το γνωρίζουν)!.....

Όταν το Φεβρουάριο του 1978 συναντήθηκα με τον Τούρκο πρωθυπουργό ΕΤΣΕΒΙΤ στην ΑΓΚΥΡΑ, για κάποιο νατοϊκό ζήτημα, τον βρήκα αρκετά «εύθραυστο» σχετικά με το κυπριακό.

Ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει υποχωρήσεις εκείνος. ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΗΣΑΝ ΣΑΦΕΙΣ:

***
Να οδηγήσει το Κυπριακό σε αδιέξοδο μαζί με τον Γερμανό ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΜΙΤ και τον πρωθυπουργό ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗ ….με υψηλή εποπτεία του στελέχους της Τριμερούς Επιτροπής ΣΑΫΡΟΥΣ ΒΑΝΣ!.....

Αλλά ας ανοίξουμε και εδώ μια παρένθεση.

Το Μάϊο του 1976 η Συρία επεμβαίνει στο Λίβανο. Ταυτόχρονα η Τουρκία του Ντεμιρέλ ανακοίνωσε ότι το σεισμολογικό πλοίο «χόρα» θα κάνει έρευνες στο ΑΙΓΑΙΟ. Ο ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ αποδεικνύει ότι μπορεί να επεμβαίνει όπου εκείνος κρίνει. Ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, υπερφαλαγγίζοντας τον Ετσεβίτ, απορρίπτει τη μειοδοτική (για την Ελλάδα) πρόταση του Καραμαν-αλή για σύναψη ΣΥΜΦΩΝΟΥ μη ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ και ξεκινάει «πετρελαϊκές έρευνες» στο ΑΙΓΑΙΟ. ΟΙ φήμες του πολέμου πλανώνται επικίνδυνα στην Ελλάδα και ο Καραμαν-αλής εδραιώνει τη θέση του……

Μετά από μια προκατασκευασμένη από τον Κίσσιγκερ συνάντηση μεταξύ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΝΤΕΜΙΡΕΛ στις 11 Νοεμβρίου 1976 στην Βέρνη της Ελβετίας συμφώνησαν να απόσχουν από προκλητικές ενέργειες στο ΑΙΓΑΙΟ οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις δύο χώρες σε ένοπλη σύγκρουση. Με ΕΝΤΟΛΗ του Χ. ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ πάλι ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗΣ δεσμεύτηκε ότι ….

***

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ….

Ενώ παράλληλα συνέχισε απτόητος τις διαπραγματεύσεις για τις αμερικανονατοϊκές βάσεις, οι οποίες τελείωσαν στις 7 Οκτωβρίου 1976.

Το 1977, όταν ο Τζίμυ Κάρτερ εκλέχτηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Καραμάν-αλής έδωσε εντολή να υπογραφούν οι συμφωνίες για την ΠΑΡΑΜΟΝΗ των ΒΑΣΕΩΝ στην Ελλάδα (28 Ιουλίου 1977).

Πρεσβευτής στην Αθήνα διορίζεται ο τεχνοκράτης της NSA Τζακ Κιούμπιτς. Η NSA είχε διατάξει τον ήδη εγκεκριμμένο από την ίδια και τον πρόεδρο Κάρτερ, Ουίλλιαμ Σόφλυ, να κάνει φιλοτουρκικές δηλώσεις, οι οποίες απηχούσαν την εξωτερική πολιτική του Στέητ Ντηπάρτμεντ. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, η ΥΠΗΡΕΣΙΑ διόρισε τον Τζακ Κιούμπιτς. Η NSA, με ένα συνηθισμένο ΤΡΥΚ, κατόρθωσε να ξεγελάσει τους «έλληνες ;» πολιτικούς με τις δηλώσεις Σόφλυ. Μετά τον σάλο τον απέσυρε και έστειλε στην Αθήνα ακριβώς τον άνθρωπό της!.....

***

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην ΑΘΗΝΑ Τζακ Κιούμπιτς, εκτός των συνηθισμένων δραστηριοτήτων του, μαζί με τον ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ της CIA στην ΑΘΗΝΑ προετοίμαζαν το έδαφος για ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

Καθώς και την διακίνηση ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΟΠΛΩΝ σε συνεργασία με την εταιρία του ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΑΝΙΕΛΙ ΦΙΑΤ ΙΜΠΡΕΖΙΤ, στην οποία είχε το 14% ο Μουαμάρ Καντάφι!......

***

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ (Γ')

Δρομολογημένη αποτυχία. Οι Γερμανοί ξανάρχονται.
Η ανάμειξή μου. Ένας φόνος……


Στόχος της περίεργης αυτής εταιρίας Ανιέλι-Καντάφι ήταν η χρηματοδότηση επενδύσεων. Τα κέρδη προορίζονταν για την αγορά λαθραίου οπλισμού και άλλων –ειδών- με προορισμό τη ρατσιστική νοτιοαφρικανική ένωση!...

***

Ωστόσο η Φίατ είναι από τους κύριους προμηθευτές του ΝΑΤΟ. Η Χόλντιγκ Φίατ Ίμπρεζιτ είναι θυγατρική της Φίατ, στην οποία (την Χόλντιγκ Φίατ) ο Καντάφι είχε έναν αντιπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο και δύο μέλη στο διευθυντήριο της μητρικής Φίατ.!....

Είχε δε προηγηθεί το ταξείδι του Μ. Καντάφι στη Μόσχα στις 30 Νοεμβρίου 1976, όπου είχε υπογράψει μυστική συμφωνία με τον ίδιο τον Λεονίντ Μπρέζνιεφ, με σκοπό τον πλήρη εξοπλισμό του λιβυκού στρατού από την Σοβιετική Ένωση.

Όμως δύο μέρες πρίν, ο Τζοβάνι Ανιέλι βρισκόταν στη Μόσχα και συζητούσε την αύξηση της παραγωγής των εργοστασίων της Φίατ στο σοβιετικό έδαφος. Ο Μ. Καντάφι «δανείζει» 415 εκατομμύρια δολλάρια, με τόκο 5% στους Σοβιετικούς για το σκοπό αυτό. Την 1η Ιανουαρίου 1976 πληρώνει ακόμα 400 εκατομμύρια δολλάρια στον Ανιέλι και η συμφωνία (15%) επικυρώθηκε.

Η Χόλντιγκ Φίατ είχε στην κατοχή της και τη μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Ιταλία «Κοριέρρε Ντε Λα Σέρρα».

Τελικά βρέθηκε το ΝΑΤΟ να προμηθεύεται προϊόντα της Φίατ, ενώ ο Μ. Καντάφι είχε λόγο στους όρους πώλησης!....

Λίγες μέρες πριν από την σύναψη της συμφωνίας ο Τεντ Κέννεντυ!.....φτάνει στη Ρώμη, όπου καταλύει στο σπίτι του Ανιέλι. Συναντάει τον Σέρτζιο Σεγκρέ και τον Παγιέρτα-τους δύο υπεύθυνους της ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ. Ο Κέννεντυ μετέφερε καθησυχαστικό μήνυμα του προέδρου Κάρτερ στους Κομμουνιστές ΗΓΕΤΕΣ!...

Ταυτόχρονα είχε επιφορτιστεί από τον Αμερικανό πρόεδρο να συλλέξει πληροφορίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Φίατ και Μουαμάρ Καντάφι….

Στο μεταξύ η ΕΛΛΑΔΑ και η ΤΟΥΡΚΙΑ μπορούσαν να….περιμένουν την κατάληξη των ανομολόγητων διεθνών συμφωνιών…

Απέναντι στην «κακή» Αμερική του χρήματος, των Διεθνών Καρτέλ και της διαφθοράς, ο Τζίμυ Κάρτερ φαινόταν να ενσαρκώνει την αθωότητα της «καλής» Αμερικής. Κανένας ωστόσο δεν σκέφτηκε τότε να προσέξει πως τόσο η μία όσο και η άλλη αποτελούσαν τα ίδια πρόσωπα του ίδιου θεού!.... Στην προσπάθειά του να μείνει στο Λευκό Οίκο ο πρώην κυβερνήτης της Γεωργίας των ΗΠΑ στηριζόταν πράγματι σε δυνάμεις που ο ρεαλισμός τους ερχόταν ολοφάνερα σε αντίθεση με τα καλά του λόγια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Τριμερούς Επιτροπής Ντέιβιντ Ροκφέλλερ χτύπησε καίρια την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, προτείνοντας και απαιτώντας την εκλογή του Κάρτερ στην ΠΡΟΕΔΡΙΑ των ΗΠΑ. Ο Ντ. Ροκφέλλερ συμμάχησε και πάλι με την Κόκα Κόλα. Τρία χρόνια πριν είχε καταστρέψει τον τότε πρόεδρο της Κόκα Κόλα, τον Ντον Κένταλ, επειδή ο δεύτερος δεν είχε ενστερνιστεί την ΥΦΕΣΗ. ΤΏΡΑ, με τον πρόεδρο της Κόκα Κόλα Πωλ Ώστιν ήταν διαφορετικά. Ο Κένταλ παρ’ όλα αυτά είχε κατορθώσει και είχε κρατήσει την προεδρία της US-USSR Τρέηντ Εντ Εκονόμικ Κάνσιλ (μερικούς μήνες αργότερα ο Ροκφέλλερ τον πέταξε και από εκεί).

Οι άνθρωποι που κρατούσαν θέσεις –κλειδιά επί προεδρίας Κάρτερ στον τομέα των διεθνών υποθέσεων ήταν όλοι μέλη της Τριμερούς Επιτροπής: 

Ο Ουώλτερ Μοντέηλ, αντιπρόεδρος, ο Σάϋρους Βανς υπουργός Εξωτερικών και ο Ζ. Μπρεζίνσκυ σύμβουλος Εθ. Ασφαλείας του προέδρου. 

Ο Τσάρλς Ντάνκαν, γενικός διευθυντής της Κόκα Κόλα, διορίστηκε αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ και οι δύο δικηγόροι της Κόκα Κόλα Γκρίφιν Μπελ και ο Τζότζεφ Καλιφάνο πήραν αντίστοιχα τα ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Δικαιοσύνης και Υγείας.

Με τέτοια ομάδα στην κυβέρνηση του ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα μπορούσε ποτέ να Υποστηρίξει τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ συμφέροντα!.....

Γι’ αυτό ξεκίνησε ο ίδιος ο ΚΑΡΤΕΡ έναν αγώνα δρόμου για να δικαιώσει υα ΤΟΥΡΚΙΚΑ αιτήματα. Περπατώντας τότε τον τραχύ δρόμο των ανακατατάξεων και των διεθνών συμβιβασμών, δόθηκε στο ΝΑΤΟ η εντολή από την Τριμερή Επιτεροπή και την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (η δεύτερη συμφώνησε, μην αντέχοντας στις θηριώδεις πιέσεις της πρώτης και αναγκαστικά συμβιβάστηκε…), να βοηθήσει στην προετοιμασία ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ στην ΤΟΥΡΚΙΑ και της αλλαγής του καθεστώτος στο ΙΡΑΝ.

Η ΕΛΛΑΔΑ φάνηκε ότι θα έμενε έξω από τέτοιες εξελίξεις. Ωστόσο ο πρωθυπουργός Καραμανλής είχε «ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕΙ» …. Στην αμυντική συμφωνία που είχε υπογράψει για την παραμονή και διατήρση των ΒΑΣΕΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ είχε…. «παραμελήσει» να υπογράψει και μια μικρή συμφωνία.. για την παραμονή των αμερικανικών ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ όπλων στην ΕΛΛΑΔΑ με το υπάρχον καθεστώς του 1959!.....

Τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και οι επαφές, πλάγιες και ευθείες, από την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ στην Αθήνα δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ο Καραμανλής μολονότι δεν αρνιόταν να υπογράψει την σχετική ΜΥΣΤΙΚΗ συμφωνία, εν τούτοις δεν προχωρούσε σε πράξη.

Με εντολή του αρχιστράτηγου του ΝΑΤΟ ταξίδεψε ο υποστράτηγος Μπ. Χουήζερ στην Αθήνα. Ο Κ. Καραμανλής αρνήθηκε να τον συναντήσει επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Εκνευρισμένος ειδοποίησε τον αρχιστράτηγο για την άρνηση του Καραμανλή, ενώ με αυτοκίνητο της βάσης του Ελληνικού πήγε στην βάση. Λίγο πριν την απογείωση, ο μειλίχιος Σάϋρους Βανς του μίλησε ήσυχα στο τηλέφωνο. Ο Κ. Καραμανλής θα τον δεχόταν ΑΜΕΣΩΣ!.....

Σε 35 λεπτά έμπαινε στο γραφείο του (έλληνα) πρωθυπουργού. Του ανακοίνωσε το σκοπό της επίσκεψής του. Έπρεπε να υπογραφεί σύντομα –ΑΜΕΣΩΣ- το πρωτόκολλο που αφορούσε τις ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ στα αεροσκάφη F-104 G που στάθμευαν στην Τανάγρα και στον Άραξο, τις ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ και τους τακτικούς πυραύλους εδάφους-αέρος «Νίκη-Ηρακλής» στην ΑΤΤΙΚΗ, τις ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ κεφαλές των πυραύλων μικρού βεληνεκούς τύπου «Τίμιος Τζων» και τις ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΟΒΙΔΕΣ 8 Ιντσών τύπου Μ-422 στη Βόρειο Ελλάδα.

Θα υπέγραφε, είπε ο ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗΣ , το μυστικό Σύμφωνο-Πρωτόκολλο εφ’ όσον οι ΗΠΑ θα ΆΡΟΥΝ το ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, για την εισβολή στην ΚΥΠΡΟ!....

Ζήτησε επίσης την επάνοδο της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το συντομώτερο δυνατόν….

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/
Η στρατηγική της χειραγώγησης Η στρατηγική της χειραγώγησης Reviewed by diaggeleas on 2.12.20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.