ΗΠΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ-ΝΟΘΕΙΑ


Διάγραμμα πληροφοριών: Η 4ετής εκστρατεία κατά του Τραμπ


Η μετεκλογική προσπάθεια για πίεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να δεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά τους πολυάριθμους αξιόπιστους ισχυρισμούς για εκλογική απάτη και συνεχιζόμενες νομικές αγωγές, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Είναι το αποκορύφωμα μιας τετραετούς εκστρατείας εναντίον του, η οποία ξεκίνησε κατά την πρώτη του υποψηφιότητα για την προεδρία το 2016, όταν το FBI ξεκίνησε μια έρευνα με κομματικό κίνητρο, επί της προεκλογικής εκστρατείας του. Κατά τη διάρκεια των επομένων τεσσάρων ετών στο αξίωμά του, υπήρξαν συνεχείς προσπάθειες απομάκρυνσής του, πρώτα μέσω της αφήγησης Ρωσικής συμπαιγνίας και στη συνέχεια μέσω του αιτήματος καταγγελίας [προς καθαίρεση από το αξίωμα].

Η Epoch Times παρέχει εδώ μια επισκόπηση ορισμένων από τις κύριες προσπάθειες που καταβλήθηκαν εναντίον του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό είναι ένα ζήτημα που υπερβαίνει τα κόμματα, καθώς δεν είναι μόνο μια επίθεση εναντίον του Τραμπ, αλλά μια επίθεση στο αξίωμα της προεδρίας, και μαζί της, μια επίθεση στα θεμέλια της Αμερικής.

Έρευνα με πολιτικά κίνητρα

Το FBI υπό την διοίκηση Ομπάμα το 2016 ξεκίνησε μια έρευνα με πολιτικό κίνητρο, επί της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ. Με βάση τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες, γνωρίζουμε ότι η έρευνα ξεκίνησε βάσει εξαιρετικά αδύναμων στοιχείων: σχόλια από έναν νέο σύμβουλο της εκστρατείας Τραμπ στον Αυστραλό πρεσβευτή στο Λονδίνο. Στην πραγματικότητα, η έρευνα βασίστηκε κυρίως στον αναξιόπιστο «φάκελο Steele», που παρήγαγε ο πρώην πράκτορας της MI6 Κρίστοφερ Στηλ, δουλεύοντας για την εκστρατεία Κλίντον και την Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή (DNC) [του Δημοκρατικού Κόμματος].

Η σκιά Τραμπ-Ρωσίας

Ενώ η ίδια η έρευνα του FBI Crossfire Hurricane δεν μπόρεσε να βρει στοιχεία για συμπαιγνία Τραμπ-Ρωσίας, οι συνεχιζόμενες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων επιλεκτικών διαρροών στα μέσα ενημέρωσης, δημιούργησαν την δημόσια αφήγηση ότι ο Τραμπ είχε συνεργαστεί με την Ρωσία για να κερδίσει τις εκλογές του 2016. Αυτό έριξε μια σκιά στα πρώτα χρόνια της προεδρίας του και περιόρισε τις ενέργειές του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου είχαν φτάσει στο σημείο να ζητήσουν την απομάκρυνση του Τραμπ λόγω των ψευδών ισχυρισμών.

Το FBI υπό Κόμεϋ και ΜακΚέιμπ

Το FBI υπό τον διευθυντή Τζέιμς Κόμεϋ και τον υποδιευθυντή Άντριου ΜακΚέιμπ, εργάστηκε ενεργά εναντίον του Τραμπ. Ο ΜακΚέιμπ συμμετείχε άμεσα στην έρευνα Crossfire Hurricane, σε συνεργασία με τον πράκτορα του FBI Πήτερ Στροκ και την δικηγόρο του FBI Λίζα Πέιτζ. Αφού ο Κόμεϋ απολύθηκε από τον Τραμπ τον Μάιο του 2017, ο ΜακΚέιμπ ώθησε ενεργά τον οργανισμό να διερευνήσει περαιτέρω τον Τραμπ. Το FBI του ΜακΚέιμπ έφτασε στο σημείο να προτείνει ο αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μπρους Ορ να επικοινωνήσει ξανά με τον Στηλ, παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους ισχυρισμούς στον φάκελό του είχε ήδη βρεθεί πως ήταν ψευδείς, και το FBI είχε διακόψει την επαφή μαζί του λόγω των διαρροών του στα μέσα ενημέρωσης.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Ίσως μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις που εργάζονταν εναντίον του Τραμπ κατά την διάρκεια της προεδρίας του ήταν τα μέσα ενημέρωσης. Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν δημοσιεύσει αδιάκοπα ανακριβείς και μεροληπτικές πληροφορίες σχετικά με τον Τραμπ ελαχιστοποιώντας ή αγνοώντας τα επιτεύγματά του, επιδιώκοντας να τον απεικονίσουν δημόσια ως παράνομο πρόεδρο. Αυτός ο τύπος δημοσιογραφικής κάλυψης έχει δημιουργήσει ένα κλίμα θυμού, μίσους και αστάθειας στην Αμερική. Ήταν το αίτιο για τις απειλές προς την ζωή του προέδρου και πράξεων βίας εναντίον υποστηρικτών του.

Καταγγελία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις 18 Δεκεμβρίου 2019, κατηγόρησε τον Τραμπ ακολουθώντας το κομματικό δίπολο. Αν και η Γερουσία αργότερα απέρριψε την κατηγορία, άφησε ένα σημάδι στην προεδρία του και έσυρε τη χώρα μέσα από μήνες δημόσιων επιθέσεων στα μέσα ενημέρωσης. Στο επίκεντρο της κατηγορίας ήταν ένα τηλεφώνημα που έκανε ο Τραμπ στις 25 Ιουλίου 2019, προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντυμύρ Ζελένσκυ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί για πιθανή διαφθορά στον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Λαμβάνοντας υπόψη ακόμη και τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες εκείνη την εποχή, υπήρχαν θεμιτές ανησυχίες ότι η αμερικανική πολιτική επιρροή και τα χρήματα των φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν καταχρηστικά στην Ουκρανία. Εκείνη την εποχή, ήταν ευρέως γνωστό ότι ο γιος του Μπάιντεν, Χάντερ, είχε λάβαινε δεκάδες χιλιάδες δολάρια κάθε μήνα από έναν ουκρανικό ενεργειακό γίγαντα, ενώ ο τότε αντιπρόεδρος Μπάιντεν – με δικά του λόγια – πίεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας να απολύσει έναν εισαγγελέα ως προϋπόθεση για να πάρει $1 δισεκατομμύριο σε αμερικανική βοήθεια. Ο ίδιος εισαγγελέας διερευνούσε την ουκρανική εταιρεία ενέργειας Μπουρίσμα, και τους διευθυντές της, που συμπεριελάμβαναν τον Χάντερ Μπάιντεν.

Ιός του ΚΚΚ

Οι αντίπαλοι του Τραμπ τον κατηγόρησαν ότι δεν χειρίστηκε καλά τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), κοινώς αναφερόμενο ως νέο κορωνοϊό, ενεργώντας πολύ αργά. Αυτό, ωστόσο, έρχεται σε αντίθεση με τα γεγονότα στις αρχές του 2020. Η κυβέρνηση Τραμπ στις 2 Φεβρουαρίου 2020, απαγόρευσε όλες τις πτήσεις αλλοδαπών από την Κίνα, την πηγή του ιού του ΚΚΚ. Αυτή η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο ενάντια στις συμβουλές κάποιων από τους κορυφαίους συμβούλους του και συνέβη πριν από δράσεις πολλών άλλων χωρών εκείνο τον καιρό. Εν τω μεταξύ, οι αντίπαλοί του στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης την ονόμασαν ξενοφοβική και υπερβολική αντίδραση. Εκ των υστέρων, η απόφαση φάνηκε πως ήταν εξαιρετικά πολύτιμη στην βοήθεια επιβράδυνσης της διάδοσης του ιού. Καθώς ο ιός εξαπλωνόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση Τραμπ αύξησε την ικανότητα εξετάσεων για τον ιό, συνεργάστηκε με κυβερνήσεις πολιτειών για να παρέχει σε αυτές ομοσπονδιακή βοήθεια που χρειάζονταν, χρησιμοποίησε τον νόμο αμυντικής παραγωγής για να αναγκάσει εταιρείες να παράγουν κρίσιμο εξοπλισμό προστασίας της υγείας, όπως αναπνευστικά μηχανήματα, και παρείχε δισεκατομμύρια ομοσπονδιακής οικονομικής βοήθειας και ελάφρυνε τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς για μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να πιέσει για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Ξένη παρέμβαση

Θα ήταν ακριβές να λέγαμε ότι ο Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της κομμουνιστικής Κίνας. Ο πρόεδρος έσπασε μια στρατηγική δεκαετιών των ΗΠΑ προς την Κίνα, που βασιζόταν στο πιστεύω ότι, μέσω συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης, η Λαϊκή Δημοκρατία θα εξελισσόταν από ένα απολυταρχικό καθεστώς σε μια πιο δημοκρατική χώρα. Στην πραγματικότητα, αυτή η στρατηγική της ευχαρίστησης της Κίνας απλώς είχε ως αποτέλεσμα τρισεκατομμύρια δολάρια και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ να μεταφερθούν στην Κίνα. Και αντί να γίνει πιο δημοκρατικό, το κινεζικό καθεστώς χρησιμοποίησε τον πλούτο για να επεκτείνει την δικτατορία του, δημιουργώντας την πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένη τυραννία που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Το ΚΚΚ δούλεψε συστηματικά εναντίον του Τραμπ κατά την διάρκεια της προεδρίας του, τόσο δημόσια όσο και στο παρασκήνιο. Το Πεκίνο χρησιμοποίησε τα εγχώρια και υπερπόντια κανάλια προπαγάνδας του – συχνά εξαρτώμενο στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ – για να δαιμονοποιήσει τον Τραμπ, φτάνοντας στο σημείο να υπονοεί ότι η πανδημία του ιού του ΚΚΚ στην Γουχάν οφειλόταν στον αμερικανικό στρατό.

Black Lives Matter

Η Black Lives Matter (BLM) ήταν πίσω από τις εξεγέρσεις που χτύπησαν τις αμερικανικές πόλεις το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Η ομάδα έχει εκμεταλλευτεί τις ανησυχίες που έχει ο κόσμος για φυλετική διάκριση και τις χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει την προώθηση της μαρξιστικής της ατζέντας. Σε βίντεο του 2015, η συνιδρύτρια του BLM Πατρίς Κάλλορς περιέγραψε τον εαυτό της και τους υπόλοιπους συνυδριτές ως «εκπαιδευμένους μαρξιστές»

Όπως ακριβώς στην Ρωσία, Κίνα, Κούβα και Βενεζουέλα, οι εκπαιδευμένοι μαρξιστές έχουν εκμεταλλευτεί ορθά σκεπτικά της κοινωνίας για να προωθήσουν την κομμουνιστική ατζέντα. Πολλοί από όσους έζησαν την Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα την δεκαετία του 1960, έχουν πει ότι οι εξεγέρσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το καλοκαίρι, που περιελάμβαναν την ανατροπή ιστορικών αγαλμάτων, ήταν τρομακτικά παρόμοιες. Το αποτέλεσμα είναι ένα κλίμα χάους και ανασφάλειας που επηρεάζει ολόκληρη την χώρα.

Αντίφα

Ντυμένοι πλήρως σε μαύρα ρούχα και εξοπλισμό που μερικές φορές περιλαμβάνει θώρακες, κράνη και μάσκες, και εκπαιδευμένοι στην αναστάτωση και την απλή μάχη, οι εξτρεμιστές της Αντίφα έχουν εμπλακεί σε πολυάριθμες πράξεις βίας κατά την διάρκεια της προεδρίας Τραμπ. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι πράξεις βίας, που περιλαμβάνουν την χρήση όπλων, πετρών, και κοκτέιλ Μολότοφ, έγιναν εναντίον αστυνομικών και κυβερνητικής ιδιοκτησίας. Αλλά μέλη της Αντίφα έχουν επίσης στοχεύσει άοπλους απλούς πολίτες απλώς επειδή υποστήριξαν τον Τραμπ. Το είδαμε αυτό δύο φορές στην Ουάσινγκτον, όπου αυτοί που είχαν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν τον Τραμπ, δέχτηκαν επίθεση αργότερα όταν ήταν μόνοι τους στην πόλη την νύχτα. Η χρήση δύναμης παρόμοιας με πολιτοφυλακή από την Αντίφα για την τρομοκράτηση και την σωματική επίθεση πολιτών για το πολιτικό τους πιστεύω, δημιουργεί ένα ισχυρό κλίμα τρόμου και φόβου και είναι αντίθετη στις πιο βασικές αμερικανικές αξίες.

Η μόνιμη κυβέρνηση

Αν και ο Τραμπ ως πρόεδρος είναι ο επικεφαλής του εκτελεστικού κλάδου [του πολιτεύματος των ΗΠΑ], όταν έλαβε το αξίωμα κληρονόμησε μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση γεμάτη με εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους. Δεν είναι μυστικό ότι πολλοί αξιωματούχοι καριέρας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουν ενεργά προσπαθήσει να σαμποτάρουν ή ακόμα και ανοιχτά να δουλέψουν εναντίον του Τραμπ. Πολλοί στην κυβέρνηση οδηγήθηκαν από την ψευδή πληροφόρηση που εξέδιδαν τα μέσα ενημέρωσης, να πιστεύουν πως κάνουν το σωστό, και ότι αντιτιθέμενοι στον Τραμπ, βάζουν πρώτο το συμφέρον της χώρας. Στην πραγματικότητα, έκαναν ζημία στην χώρα εμποδίζοντας έναν νομίμως εκλεγμένο πρόεδρο να εκτελέσει την βούληση των ανθρώπων.

Η έρευνα ειδικού συμβούλου του Μιούλλερ

Μετά την απόλυση του διευθυντή του FBI Κόμεϋ, ο αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Ροντ Ρόζενστιν έδωσε στον πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλλερ να συνεχίσει την έρευνα του FBI για την υποτιθέμενη συμπαιγνία Τραμπ-Ρωσίας. Ο Μιούλλερ κατέληξε σε μια τελική αναφορά ότι δεν υπάρχουν στοιχεία μιας τέτοιας συμπαιγνίας. Αλλά αυτό έγινε μετά από μια έρευνα σχεδόν δύο ετών, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς αντιπάλους του Τραμπ, να παρουσιάσουν τον Τραμπ ως έναν παράνομο πρόεδρο επειδή υποτίθεται ότι είχε σχέση με την Ρωσία.

Παράνομες διαρροές

Όλα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση Τραμπ μαστιζόταν από επιλεκτικές διαρροές που στόχευαν να ζημιώσουν την προεδρία Τραμπ. Κάποιες από αυτές τις διαρροές ήταν εγκληματικής φύσης, όπως η διαρροή των καταγραφών συζητήσεων του Τραμπ με ξένους προέδρους – μια πράξη κακουργήματος. Η υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών Νάταλι Έντουαρντς βρέθηκε ένοχη για παράνομη διαρροή αναφορών ύποπτης δραστηριότητας (SARs) σχετικά με οικονομικές δοσοληψίες του πρώην συνεργάτη της εκστρατείας Τραμπ, Πωλ Μάναφορτ, μεταξύ άλλων.

Εκλογική απάτη το 2020

Μετά τις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, δεκάδες αξιόπιστες καταγγελίες εκλογικής απάτης ή άλλων παράνομων πράξεων σχετιζόμενων με την καταμέτρηση ψήφων εμφανίστηκαν. Δεκάδες εργαζόμενοι εκλογικών τμημάτων σε πολλές πολιτείες υπέβαλαν ένορκες καταθέσεις – υπό την τιμωρία ψευδορκίας – που περιέγραφαν ανωμαλίες στο πως καταμετρήθηκαν τα ψηφοδέλτια, όπως και στο πως οι εργαζόμενοι των εκλογικών κέντρων πήραν οδηγίες να κάνουν παράνομες αλλαγές στα ψηφοδέλτια, πως δεν μπόρεσαν να παρατηρήσουν επαρκώς την καταμέτρηση ψηφοδελτίων, και πως είδαν νέα ψηφοδέλτια να εμφανίζονται μυστηριωδώς από το πουθενά. Η εκστρατεία Τραμπ και η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή εκκίνησαν αγωγές ως ένσταση στην διαδικασία. Ισχυρίζονται πως μόνο στην Πενσυλβάνια, 600.000 ψηφοδέλτια θα πρέπει να ακυρωθούν, καθώς Ρεπουμπλικανοί παρατηρητές δεν επιτράπηκε να είναι παρόντες στην επεξεργασία ψηφοδελτίων.

Κατασκευασμένες αφηγήσεις

Η χρήση κατασκευασμένων αφηγήσεων για επίθεση στον Τραμπ είχε εμποτίσει τα πάντα από την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία. Ίσως ο πιο έντονος είναι ο ισχυρισμός ότι υπερασπίστηκε νεο-ναζί στο Σάρλοτσβιλ, Βιρτζίνια, όταν στην πραγματικότητα είπε ότι υπήρχαν «πολύ καλοί άνθρωποι και στις δύο πλευρές», αναφερόμενος σε ανθρώπους που «ήταν εκεί για να διαδηλώσουν επειδή αφαιρούνταν από αυτούς, ένα πολύ, πολύ σημαντικό άγαλμα και μετονομαζόταν το πάρκο από Ρόμπερτ Ι. Λη σε άλλο όνομα.» Ο Τραμπ σημείωσε συγκεκριμένα: «Δεν μιλάω για τους νεο-ναζί και τους λευκούς ακραίους, επειδή αυτοί θα πρέπει να καταδικαστούν τελείως – αλλά υπήρχαν πολλοί άνθρωποι σε εκείνο το πλήθος εκτός από τους νεο-ναζί και τους λευκούς ακραίους.» Αλλά παρ΄ όλο που αυτό είναι καταγεγραμμένο σε δημόσια αρχεία, ο Τραμπ θα συνέχιζε να δέχεται ερωτήσεις σε όλη την προεδρία του, ειδικά την προεκλογική περίοδο, για το εάν ήταν έτοιμος να «καταδικάσει τους λευκούς ακραίους», παρ΄ όλο που το είχε κάνει πολλές φορές, ακόμα και πριν γίνει πρόεδρος.

Πηγή: theepochtimes.gr

The Flag Report
ΗΠΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ-ΝΟΘΕΙΑ ΗΠΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ-ΝΟΘΕΙΑ Reviewed by diaggeleas on 12.12.20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.