ΧΗΜΙΚΑ: ΗΠΑ - ΣΕΡΒΙΑ και ΙΣΛΑΜ

Χημικά χρησιμοποιούσαν οι Ισλαμιστές της Βοσνίας κατά των Σέρβων…Οκτώβριος 1993
 

Είδατε οι Ρατσιστές «ανθρωπιστές» αριστεροί να έχουν καταδικάσει τους μουσουλμάνους της Βοσνίας; ΟΧΙ μόνον οι Σέρβοι ήταν οι κακοί…

Χημικές χειροβομβίδες χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνοι εναντίον των Σέρβων στο μέτωπο της Τούζλα, όπως παραδέχτηκε αξιωματικός του μουσουλμανικού στρατού σε απεσταλμένους του ΟΗΕ. 

Τα σχετικά στοιχεία αναφέρονται σε έκθεση προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πάντως, πηγές του Συμβουλίου υποστήριξαν ότι η Unprofor δεν μπορεί να διασταυρώσει τα στοιχεία αυτά από ανεξάρτητες πηγές για να διαπιστώσει εάν όντως οι μουσουλμάνοι έχουν χρησιμοποιήσει ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ εναντίων των ΣΕΡΒΩΝ…..

Η έκθεση όμως προς το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει συνταχθεί από την Unprofor και αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο διοικητής της 216ης ταξιαρχίας «καυχήθηκε» σε στρατιωτικούς παρατηρητές του ΟΗΕ ότι οι άνδρες του έχουν χρησιμοποιήσει χημικές χειροβομβίδες για να επιδείξουν τις δυνατότητες που έχει ο μουσουλμανικός ΣΤΡΑΤΟΣ..

Τα συμπεράσματα δικά σας

Η σύγχρονη χειροβομβίδα αποτελείται από τα εξής πέντε βασικά μέρη:

Το μεταλλικό κέλυφος που αποτελεί και το όλο σώμα της χειροβομβίδας εντός της οποίας βρίσκεται η γόμωση και ο πυροκροτητής.

Τη γόμωση της χειροβομβίδας, που μπορεί να είναι χημική, εμπρηστική ή εκρηκτική ύλη.

Τον πυροκροτητή που βρίσκεται εντός μεταλλικού μανδύα στο εσωτερικό της χειροβομβίδας.

Το εναυσματοφόρο ή εμπυρευτικό πώμα, και

Τη περόνη ασφαλείας, ή ασφαλιστικό μοχλό (κλιπ), που φέρεται επί του εναυσματοφόρου πώματος.

*************************

«Γνωρίζετε τι μου πρότεινε ο Κλίντον τον Απρίλιο του 1993; Να εισέλθουν οι δυνάμεις από Τσέτες στη Σρεμπρένιτσα, να σφάξουν πέντε χιλιάδες μουσουλμάνους και τότε θα επέλθει η στρατιωτική επέμβαση».

Γελένα Γκουσκόβα

Ο Κλίντον πρότεινε να εξοντωθούν 5.000 μουσουλμάνοι στην Σρεμπρένιτσα

Στο Δικαστήριο της Χάγης ξανάρχισε η δίκη σχετικά με την υπόθεση του Σέρβου στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος κατηγορείται για γενοκτονία των μουσουλμάνων στην πόλη Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη τον Ιούλιο του 1995.

Η επικεφαλής του Κέντρου Μελέτης της Σύγχρονης Βαλκανικής Κρίσης του Ινστιτούτου Σλαβικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Γελένα Γκουσκόβα, για άλλη μία φορά αποδεικνύει πως καμία γενοκτονία δεν υπήρξε:

Σήμερα το πρόβλημα της Σρεμπρένιτσα έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, στο οποίο εμπλέκουν και τους ίδιους τους Σέρβους, αν και όλο και περισσότερο εμφανίζονται στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η Σρεμπρένιτσα είναι μια σχεδιασμένη και καλά εκτελεσμένη επιχείρηση των μουσουλμανικών μυστικών υπηρεσιών. 

Το ψέμα για την Σρεμπρένιτσα διαδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο με τεράστια ταχύτητα και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. 

Η Σρεμπρένιτσα έγινε συνώνυμο της γενοκτονίας του μουσουλμανικού πληθυσμού, που δήθεν διέπραξαν οι Σέρβοι στρατιωτικοί τον Ιούλιο του 1995. Η χειραγώγηση με τον αριθμό των θυμάτων είχε αρχίσει ήδη από τότε, ενώ το 2009 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κήρυξε την 11η Ιουλίου ως “ημέρα μνήμης της γενοκτονίας στην Σρεμπρένιτσα, όπου οι δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας το 1995 σκότωσαν 8 χιλιάδες πολίτες”. Ωστόσο τα στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα.

Άρχισαν να εμφανίζονται έγγραφα και υλικά, που αποκαλύπτουν μια άλλη εκδοχή των γεγονότων στη Σρεμπρένιτσα και διορθώνουν τον αριθμό των θυμάτων. Άρχισαν να μιλούν αυτοί που συμμετείχαν στα γεγονότα, δημοσιεύονται στοιχεία από τις μυστικές υπηρεσίες ορισμένων χωρών, διεξάγονται σοβαρές και αναλυτικές έρευνες, μεταξύ άλλων και από δυτικούς δημοσιογράφους και επιστήμονες.

Στην έκθεση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την πτώση της Σρεμπρένιτσα (1999) σημειώνεται πως ορισμένοι Βόσνιοι από την Σρεμπρένιτσα ισχυρίζονταν πως «ο πρόεδρος Ιζετμπέκοβιτς... τους είπε πως, όπως έμαθε, η επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Βοσνία -Ερζεγοβίνη θα είναι δυνατή, αλλά μόνο σε περίπτωση, εάν οι Σέρβοι εισβάλουν στη Σρεμπρένιτσα και σκοτώσουν τουλάχιστον 5.000 από τους κατοίκους της». Αυτό επιβεβαιώνει ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της Σρεμπρένιτσα Χάκιε Μεχόλιτς.



Σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Ντάνι» επανέλαβε τα λόγια του Ιζετμπέκοβιτς, όταν απευθυνόταν σε αντιπροσωπεία από την Σρεμπρένιτσα:
 
«Γνωρίζετε τι μου πρότεινε ο Κλίντον τον Απρίλιο του 1993; Να εισέλθουν οι δυνάμεις από Τσέτες στη Σρεμπρένιτσα, να σφάξουν πέντε χιλιάδες μουσουλμάνους και τότε θα επέλθει η στρατιωτική επέμβαση».

Υπήρξαν όμως θύματα;

Από τα 2442 πτώματα, που εντοπίστηκαν σε μαζικούς τάφους την περίοδο 2003-2006, υποτίθεται από εκτελεσμένους τον Ιούλιο του 1995, οι 914 πήραν μέρος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996. 

Η ανάλυση των ιατροδικαστικών πορισμάτων, που πραγματοποιήθηκαν από ειδικούς του Δικαστηρίου της Χάγης, με βάση τις αναλύσεις των οστών, που βρέθηκαν στους μαζικούς τάφους, αποδεικνύει πως στο 92,4 % των περιπτώσεων η αιτία θανάτου δεν έχει επισήμως καθοριστεί. Η λεπτομερής δημογραφική ανάλυση του πληθυσμού της Σρεμπρένιτσα πριν και μετά τον Ιούλιο του 1995 μας δίνει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Το ποσοστό των ικανών να πολεμήσουν ανδρών, τους οποίους κατέγραψαν ζωντανούς ένα μήνα μετά τα γεγονότα του Ιουλίου σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων προσφύγων και των στρατιωτικών της 28ης μεραρχίας του στρατού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είναι λίγο παραπάνω από ότι τον Ιούλιο του 1995. Τότε, τον Ιούλιο του 1995, στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στο έδαφος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μεταξύ των πολυάριθμων δημοσιογράφων δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας, που να είδε με τα ίδια του τα μάτια την “γενοκτονία” στην Σρεμπρένιτσα.

Υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Σέρβοι βιάστηκαν να αναγνωρίσουν την ενοχή τους και το Μάρτιο του 2010 η σερβική Σκούπσινα ζήτησε συγγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξαν. 

Ωστόσο αυτό δεν χρειαζόταν να γίνει εωσότου αποκαλυφθούν όλες οι συνθήκες των γεγονότων στην Σρεμπρένιτσα και δοθούν στη δημοσιότητα.

Διαφορετικά αυτό θα αποτελέσει μια βαριά κατηγορία στους ώμους ολόκληρου του σερβικού λαού και θα αποτελέσει επιβεβαίωση της εκδοχής των ΝΑΤΟϊκών για την ευθύνη των Σέρβων για όλα όσα συνέβησαν στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990 και κατ’ αυτόν τον τρόπο δικαιολόγηση των βομβαρδισμών του 1999.

***********************

Η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε ότι μια οργάνωση τζιχαντιστών στη Συρία ήταν σε θέση να κατασκευάσει χημικά όπλα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σέιμουρ Χερς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώριζαν ότι οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα, της οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ήταν σε θέση να παράγουν νευροτοξικό αέριο σαρίν, όμως αγνόησαν αυτήν την πληροφορία ούτως ώστε να κατηγορήσουν το συριακό καθεστώς για την πολύνεκρη επίθεση με χημικά αέρια που σημειώθηκε στις 21 Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού, υποστηρίζει ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς.

Σε ένα μακροσκελές άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό βιβλιοκριτικής London Review of Books ο Χερς, που στο παρελθόν έχει βραβευτεί για τις αποκαλύψεις που έκανε για τη σφαγή του Μι Λάι κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ και το σκάνδαλο της φυλακής Αμπου Γράιμπ στο Ιράκ, κατηγορεί την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για "σκόπιμη παραπλάνηση" όσον αφορά το θέμα του συριακού χημικού οπλοστασίου.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης εξέφρασαν επιφυλάξεις για το άρθρο αυτό, το οποίο οι αμερικανικές εφημερίδες αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν κρίνοντάς ότι οι ισχυρισμοί του Χερς δεν επαληθεύονται επαρκώς.

Ο δημοσιογράφος δεν υποστηρίζει ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν ευθύνεται για την επίθεση. Ισχυρίζεται όμως ότι η Ουάσινγκτον έκανε "επιλογή" των πληροφοριών που είχε στη διάθεσή της και αποσιώπησε ορισμένες από αυτές, κυρίως εκείνες που ανέφεραν ότι το Μέτωπο Αλ Νόσρα είχε την τεχνική δυνατότητα να παράγει μεγάλες ποσότητες σαρίν. 

Ο Χερς επικαλείται ως απόδειξη μια άκρως απόρρητη τετρασέλιδη έκθεση που δόθηκε σεις 20 Ιουνίου σε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της DIA, της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, η οποία επιβεβαίωνε παλαιότερες εκθέσεις για την Αλ Νόσρα και τις δυνατότητες που είχε δεδομένου ότι ένα από τα μέλη της, ο Ιρακινός πρώην στρατιωτικός Ζίγιαντ Τάρικ Άχμεντ, είναι ειδικός στα χημικά όπλα.

"Οι υπηρεσίες ανέφεραν με σαφήνεια ότι το καθεστώς του Άσαντ και μόνο αυτό μπορούσε να ευθύνεται για την επίθεση της 21ης Αυγούστου", απάντησε η Διεύθυνση Υπηρεσιών Πληροφοριών (ODNI) στον έλεγχο της οποίας υπάγονται πολλές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και η DIA. 

Ο εκπρόσωπός της, Σον Τέρνερ, είπε ότι "δεν υπάρχει κάποια απόδειξη που να στηρίζει τους ισχυρισμούς του Χερς" και ότι η υπόθεση πως οι αρχές απέκρυψαν πληροφορίες "είναι απλώς λανθασμένη".

Φ.Γ.

«Κέρδος»

http://dia-kosmos.blogspot.gr/
ΧΗΜΙΚΑ: ΗΠΑ - ΣΕΡΒΙΑ και ΙΣΛΑΜ ΧΗΜΙΚΑ: ΗΠΑ - ΣΕΡΒΙΑ και ΙΣΛΑΜ Reviewed by diaggeleas on 11.12.20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.