Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

Η Άγκυρα διατάζει και η εισηγήτρια-τσιράκι «χορεύει»…

Κάτι Πίρι

Γραπτές οδηγίες από Άγκυρα, υπό τύπον εντολής, ακολούθησε η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ολλανδή σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής Κάτι Πίρι [φωτο], η οποία αποφάσισε να περιλάβει τροπολογία για άνοιγμα του κεφαλαίου των τουρκικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ενέργεια.

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο ως γνωστόν μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία από το 2009.

H «απόφαση» της κ. Πίρι, η οποία είχε τινάξει στον αέρα την κοινή συμφωνία των πολιτικών ομάδων και οδήγησε σε αναβολή την ψηφοφορία επί της έκθεσης για την Τουρκία, τον περασμένο Μάιο, υπαγορεύθηκε γραπτώς, στο πλαίσιο επιστολής που της απηύθυνε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ. Στην επιστολή, την οποία έχει στην κατοχή του ο «Φ», ο Τούρκος αξιωματούχος υποδεικνύει με εύσχημο τρόπο ότι «θα καλωσορίζαμε (σ.σ.: στην ετήσια έκθεση της Ευρωβουλής) μια αναφορά για το άνοιγμα του κεφαλαίου 15 -Ενέργεια- όπως υπήρχε σε προηγούμενα ψηφίσματα». Οι ίδιες πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η εν λόγω γραπτή «παρότρυνση» της Άγκυρας προς την εισηγήτρια της Ευρωβουλής, η οποία εκδηλώθηκε στις 26 Ιανουαρίου, είχε και συνέχεια, καθώς τις τελευταίες δύο-τρεις εβδομάδες το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητούσε επιτακτικά από την Κάτι Πίρι μια ευθεία αναφορά για άνοιγμα του διαπραγματευτικού κεφαλαίου Ενέργεια, παρά τις συνεχείς προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, το πλέον ανησυχητικό δεν είναι η εμμονή της Άγκυρας, αλλά η ευκολία με την οποία η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσαρμόστηκε στα «θέλω» της τουρκικής κυβέρνησης, σε βαθμό μάλιστα να δυναμιτίσει την αρχική κοινή συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τις πολιτικές ομάδες επί ενός συμβιβαστικού κειμένου.

http://www.tanea-london.net/
 Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2015
http://dia-kosmos.blogspot.gr/
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ Reviewed by diaggeleas on 22.1.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.