Όπλα (EMP) ηλεκτρομαγνητικού παλμού

USAF: Νέα όπλα EMP ηλεκτρομαγνητικού παλμού...τα αντίμετρα βίντεο!


Η αμερικανική Αεροπορία (USAF) αναπτύσσει, εδώ και χρόνια, μια νέα γενιά όπλων, έχοντας προχωρήσει εντυπωσιακά. Το τελευταίο από τα όπλα αυτά είναι ένα όπλο ηλεκτρομαγνητικού παλμού, ικανό να εξουδετερώνει τον αντίπαλο, ηλεκτρονικά, χωρίς να προκαλεί ορατές βλάβες. Η πληροφορική του υποδομή όμως θα έχει καταρρεύσει.

Οι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Σύντομες «ριπές» ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας μπορούν να υπερφορτώσουν και να εξουδετερώσουν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Οι κεραυνοί είναι μια φυσική πηγή παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Τα πυρηνικά όπλα παράγουν, τεχνητά, παρόμοια κύματα.

Με βάση το σκεπτικό ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρονικές βλάβες, χωρίς πρόκληση ορατών βλαβών, οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να τοποθετήσουν συσκευές παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων σε μικρούς πυραύλους, με στόχο την εξουδετέρωση περιορισμένων στόχων.

Γνωστό ως Counter-electronics High-powered Microwave Advanced Missile Project (CHAMP), το σχέδιο θα επιτρέψει στην Αεροπορία να διακόπτει την ενεργειακή τροφοδοσία συγκεκριμένων στόχων, από μεγάλη απόσταση, χωρίς να προκαλούν δομικές καταστροφές ή απώλειες ζωών.

«Σήμερα η επιστημονική φαντασία έχει καταστεί επιστημονική πραγματικότητα», είπε ο Κέιθ Κόλεμαν, επικεφαλής του προγράμματος CHAMP, που έχει αναλάβει η Boeing. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχείς δοκιμές και η USAF διαθέτει πέντε συσκευές CHAMP.

Η μια από αυτές έχει ήδη καταστεί υπηρεσιακή και χρησιμοποιείται από την Τακτική Αεροπορία, ανέφερε ο υποπτέραρχος Τομ Μασιέλο. Οι Αμερικανοί εργάζονται, παράλληλα, σε πολλά ακόμα ερευνητικά προγράμματα, κυρίως για την ανάπτυξη αεροπορικών όπλων λέιζερ.



http://www.defence-point.gr
http://dia-kosmos.blogspot.gr/
Όπλα (EMP) ηλεκτρομαγνητικού παλμού Όπλα (EMP) ηλεκτρομαγνητικού παλμού Reviewed by diaggeleas on 22.1.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.