Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

 

  H 2η Πορεία Πούστ@δων στη Λευκωσία

ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


Πραγματοποιήθηκε χθες απόγευμα στη Λευκωσία στο δημοτικό κήπο η δεύτερη Gay Parade.


Η Κύπρος βρίσκεται στην 39η θέση από τις 49 ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά την εθνική νομοθεσία και πολιτική ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα ΛΟΑΤΙ άτομα, δηλαδή λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφισεξουαλικούς, τρανσέξουαλ και ιντερσέξουαλ, με βάση το δείκτη Rainbow του Διεθνούς Οργανισμού για τα ΛΟΑΤΙ δικαιώματα στις Βρυξέλλες (ILGA-Europe), στις πρώτες θέσεις του οποίου βρίσκονται το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Μάλτα, η Σουηδία και η Κροατία.

Ο Πρόεδρος της accept ΛΟΑΤI, Κώστας Γαβριηλίδης ανέφερε ότι από το 1998 μέχρι σήμερα 25 χώρες στην Ευρώπη αναγνώρισαν επίσημα τις σχέσεις των ομόφυλων ζευγαριών, οι 12 εκ των οποίων επιτρέπουν τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια (10 χώρες-μέλη της ΕΕ) και 13 χώρες επιτρέπουν την πολιτική ένωση ή το σύμφωνο συμβίωσης (10 χώρες της ΕΕ). Συνολικά 20 από τις 28 χώρες της ΕΕ ήδη έχουν αναγνωρίσει τις ομόφυλες οικογένειες, όπως άλλωστε ζητούν και οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Το περσινό “Φεστιβάλ Υπερηφάνειας” [που βρίσκουν τη περηφάνια στην αλλαξοκωλιά μόνο αυτοί ξέρουν] και η μεγαλειώδης Πορεία, είπε, δημιούργησε έναν εποικοδομητικό κοινωνικό διάλογο που, όπως φάνηκε από την ανταπόκριση όλων, χρειαζόταν να γίνει προ πολλού. “Απόδειξη για το γεγονός ήταν η συμμετοχή των 4.500 ατόμων στην Πορεία, που αποτέλεσε, πιστεύω, ορόσημο για τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας”.

Στην περσινή Πορεία περπάτησαν ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου [Εμ… υπήρχε μια υποψία…], εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, το Ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 15 ξένες πρεσβείες, η ολομέλεια του Συμβουλίου της ILGA- Europe, καθώς και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

ΣΗΜ. Όταν δεν συμφωνείς με τους υπηρέτες της Νέας Τάξης και τα σχέδια τους είσαι… ομοφοβικός. 

Όταν επικρίνεις το Ισραήλ που σκοτώνει γυναικόπαιδα είσαι αντισημίτης. Και πάει λέγοντας…

http://www.tanea-london.net/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/
Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Reviewed by diaggeleas on 22.1.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.