ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ" ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ "ΑΓΝΑΝΤΙ Ο.Ε."

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ-Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ «ΣΚΑΠΑΝΕΑ» ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ


O πρόεδρος του Συνασπισμού έχει δική του κατασκευαστική εταιρεία, την «Αγνάντι Ο.Ε.»

«ΠΑΜΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΩ. ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ". Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ" ΜΕ ΤΗΝ "ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ" ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ", ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.»

Ο Ίων Ν. Παράσχης (. . .) ήταν ένας εκ των συνιδρυτών της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανέας», η οποία κατασκεύασε πολλά έργα στην Ελλάδα

ΩΠΑ! ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ!;; ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ «ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ» ΤΣΙΠΡΑ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ;;

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ; (ΓΕΛΩΣ!!!)

ΜΑΛΙΣΤΑ Η «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ» ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ:





O πρόεδρος του Συνασπισμού έχει δική του κατασκευαστική εταιρεία, την «Αγνάντι Ο.Ε.»

Μολονότι για τον πρόεδρο του ΣΥΝ κ.Αλέξη Τσίπρα δεν ίσχυσε ποτέ το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, καθώς δεν υπήρξε μέλος της εθνικής μας αντιπροσωπίας, η συμμετοχή του σε κατασκευαστική εταιρεία η οποία συστάθηκε αφότου είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος -ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» στον Δήμο Αθηναίων- εγείρει μια σειρά από ηθικά και ίσως πολιτικά ασυμβίβαστα.

Πολύ περισσότερο, όταν η συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΝ στο μετοχικό κεφάλαιο της συγκεκριμένης εταιρείας ξεπερνά κατά πολύ............... το ετήσιο εισόδημα που δηλώνει ο κ. Τσίπρας. Και ακόμα περισσότερο, επειδή στη συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία συμμετέχει στέλεχος του ΣΥΝ που προβαίνει κατά κόρον σε προσφυγές κατά της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού (την κατασκευή δηλαδή του γηπέδου του ΠΑΟ και εμπορικού κέντρου), ενώ πληροφορίες από τον επαγγελματικό του χώρο αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος συνεταίρος του κ. Τσίπρα έχει εργαστεί ως εργολάβος στην κατασκευή ανταγωνιστικού εμπορικού κέντρου. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Καραμάνος - Παππάς -Τσίπρας οι συνέταιροι της «Αγνάντι Ο.Ε.»

Τον Ιούλιο του 2007 ο κ.Τσίπρας, ενόσω ήταν ήδη δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» στον Δήμο Αθηναίων, προχώρησε στην από κοινού σύσταση με τους κυρίους Χρήστο Καραμάνο και Νίκο Παππά της κατασκευαστικής εταιρείας με την επωνυμία «Χ. Καραμάνος Ν. Παππάς - Α. Τσίπρας Ο.Ε.». 

Το καταστατικό της συγκεκριμένης εταιρείας με τον διακριτικό τίτλο «Αγνάντι Ο.Ε.» επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών στις 02/07/2007.

Εδρα της ομόρρυθμης εταιρείας με ΑΦΜ 998617635 δηλώθηκε ο αριθμός 8 της οδού Αμαζόνων στην Αθήνα, διεύθυνση της κατοικίας του κ. Καραμάνου.

Eταιρικό μερίδιο μεγαλύτερο από το δηλωθέν εισόδημα

Οι δραστηριότητες της εταιρείας κατασκευών συμφερόντων του κ. Τσίπρα συνεχίζονται κανονικά μέχρι και σήμερα, ενώ δεν υπήρξε καμία μεταβολή στην εταιρική της σύνθεση ούτε μετά τον Φεβρουάριο του 2008, όταν ο ίδιος εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΝ από το 5ο τακτικό συνέδριό του κόμματος με συντριπτική πλειοψηφία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή παρουσιάζει η καταβολή του αρχικού εταιρικού κεφαλαίου της «Χ. Καραμάνος -Ν. Παππάς - Α. Τσίπρας Ο.Ε.», ύψους 99.000 ευρώ.

Οι τρεις μέτοχοι κατέβαλαν τον Ιούλιο του 2007από 33.000 ευρώ ο καθένας. Η οικονομική συνεισφορά του κ. Τσίπρα στον κατασκευαστικό συνασπισμό φαίνεται ότι εξάντλησε τα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων του και δοκίμασε τις αντοχές του, καθώς με βάση τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεών του το ποσό των 33.000 ευρώ ήταν σχεδόν ίσο με το άθροισμα των δηλωθέντων εισοδημάτων του κατά τα τρία προηγούμενα οικονομικά έτη από τη σύσταση της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε για το οικονομικό έτος 2006 συνολικό εισόδημα 13.534,22 ευρώ, ενώ για το 2007 12.018,37 ευρώ. Το 2008 τα δηλωθέντα εισοδήματά του ανήλθαν σε 11.174,60 ευρώ, με τα 9.719,60 ευρώ εξ αυτών να προέρχονται από εμπορικές επιχειρήσεις. 

Όπως γίνεται αντιληπτό με μία απλή πρόσθεση μόνο, την τριετία 2005-2007 ο πρόεδρος του ΣΥΝ για να συμπληρώσει το ποσό των 33.000 ευρώ είτε έσφιξε το ζωνάρι του κατά τρόπο πρωτόγνωρο στα ελληνικά οικονομικά χρονικά, ξοδεύοντας λιγότερα από 1.000 ευρώ τον χρόνο, είτε εξασφάλισε από άλλες πηγές τους πόρους για να συστήσει την εταιρεία του.

Ερωτήματα προκύπτουν και από τις σχέσεις του κ. Τσίπρα με τους συνεταίρους του και την ενδεχόμενη επίδραση, όπως υποστηρίζεται από κάποιους, που έχουν αυτές στη διαμόρφωση των πολιτικών του θέσεων και της ρητορικής του σε συγκεκριμένα θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΝ στη «Χ. Καραμάνος - Ν. Παππάς-Α. Τσίπρας Ο.Ε.» κ. Καραμάνος υπήρξε εργοταξιάρχης στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου «Golden Hall» στο Μαρούσι, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση. Aργότερα πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ματαίωσης της Διπλής Ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου είχε προβλεφθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας του Παναθηναϊκού με την ταυτόχρονη ανέγερση νέου εμπορικού κέντρου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι άσπονδοι φίλοι του κ. Τσίπρα χαρακτηρίζουν «προβληματική» τη σταθερά αρνητική στάση του στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης, τονίζοντας ότι από μόνη της η συνάντηση πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων στα ίδια πρόσωπα δημιουργεί συνειρμούς.
Αν μάλιστα ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο κ. Καραμάνος εργάστηκε ως εργοταξιάρχης στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου «Golden Hall» στο Μαρούσι, τότε πολλά από τα «οικολογικά» επιχειρήματα  που χρησιμοποιεί κατά της Διπλής Ανάπλασης του Βοτανικού δημιουργούν απορίες.

Κι αυτό διότι το βασικό επιχείρημα του κ. Καραμάνου για να ακυρωθεί η Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού συνίσταται στο ότι θα επισκέπτονται το εμπορικό κέντρο 35.000 άνθρωποι την ημέρα και άρα (υποθέτουμε) θα επιβαρύνει την περιοχή. Αλήθεια, πόσοι άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά τα εν λειτουργία εμπορικά κέντρα στα βόρεια προάστια;

Tα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης -όπως και αλλού- μπορούν να κριθούν ως μονοδιάστατα και ως διαπνεόμενα από το γνωστό πνεύμα του «καταγγελτισμού» από το οποίο υποφέρει ο νεαρός πολιτικός, το οποίο τον οδήγησε στο να χάσει μια μοναδική πολιτική ευκαιρία, συρρικνώνοντας το κόμμα του.

Γι' αυτό δεν είναι ίσως τυχαίες οι επιφυλάξεις και οι αποστάσεις που παίρνουν από τις θέσεις του κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ όπως ο κ. Φώτης Κουβέλης. Ο τελευταίος μάλιστα στο θέμα της Διπλής Ανάπτυξης του Βοτανικού δεν έκρυψε πριν από καιρό στη Βουλή τις επιφυλάξεις του για το όλο θέμα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ" ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ "ΑΓΝΑΝΤΙ Ο.Ε." ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ" ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ "ΑΓΝΑΝΤΙ Ο.Ε." Reviewed by diaggeleas on 8.5.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.