Η ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ - ΕΜΒΟΛΙΑ


Τι κρύβεται πίσω από τον ξαφνικό αγώνα δρόμου των μεγάλων δυνάμεων για τον διαστημικό εποικισμό;


Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Μήπως αναρωτηθήκατε ποτέ πού επενδύονται τα αστρονομικά κέρδη των τραπεζών και των τεχνολογικών κολοσσών, αλλά και πού καταλήγει μέρος των φόρων που πληρώνει η μεσαία τάξη των ανεπτυγμένων κρατών; Δεν μας φτάνει που εκατομμύρια συνάνθρωποί μας πεθαίνουν εξ αιτίας πολεμικών επεμβάσεων και εγκληματικών πολιτικών των αρπακτικών τραπεζών, αλλά επιπλέον οι πλούσιοι αυτού του κόσμου και οι κυβερνήσεις των μεγάλων κρατών ξοδεύουν τεράστια ποσά προκειμένου να κυριαρχήσουν στο διάστημα. Τι ωθεί άραγε τελευταία τις μεγάλες δυνάμεις στην άμεση ενεργοποίηση σχεδίων για επανδρωμένες διαστημικές αποικίες που απαιτούν όμως τον μετανθρωπισμό των απεσταλμένων;

Μετά από μια περίοδο νάρκης δεκαετιών, οι μεγάλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε έναν αγώνα διαστημικού αποικισμού. Γιατί βιάζονται τόσο; Μόνο και μόνο για να αφήσουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην εποποιΐα του διαστήματος;

Οι χώρες που είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις και εφαρμογές είναι οι ΗΠΑ (NASA), η Κίνα (China National Space Administration – CNSA) και η Ρωσία (Roscosmos).

Μικρότερες δυνατότητες έχουν η Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο συνεργαζομένων κρατών (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος /European Space Agency – ESA), η Ινδία (Indian Space Research Organisation – ISRO) και η Ιαπωνία (Japan Aerospace Exploration Agency – JAXA).

Ωστόσο, κυβερνητικοί οργανισμοί, όπως π.χ. η NASA και o ESA, αναθέτουν το μεγαλύτερο μέρος των δράσεών τους σε ιδιωτικές εταιρείες. Ο Έλον Μασκ ιδρυτής της Tesla, και της SpaceX, ηγέτιδας τα τελευταία χρόνια στον τομέα των διαστημικών μεταφορών, έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέχρι το 2025, ενώ ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, άμεσος ανταγωνιστής του και ιδρυτής της διαστημικής εταιρείας Blue Origin, είπε ότι θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στη Σελήνη πάνω στην οποία μας διαβεβαιώνει ότι τα επόμενα χρόνια θα εργάζονται εκατομμύρια άνθρωποι.

Έχουν οι ιδιωτικές εταιρείες τόσους πολλούς ίδιους πόρους; Επειδή τα κόστη των διαστημικών έργων είναι τεράστια, δηλώνουν ότι ο λογαριασμός θα συμπληρωθεί χάρη σε διάφορα επενδυτικά σχήματα, την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τον διαστημικό τουρισμό στη Σελήνη τον οποίο θα φροντίσουν να κάνουν προσιτό σε όλους, και τέλος από το crowdfunding, δηλαδή χάρη στην χρηματοδότηση του ευρέως κοινού.

Χρηματοδότηση όμως από το κοινό είναι και οι κρατικές επιχορηγήσεις οι οποίες τροφοδοτούνται από την ανελέητη φορολόγηση όσων ακόμα πληρώνουν φόρους…

  1. Το ήλιο-3 και η καθαρή ενέργεια
  2. Αποστολές αυτοκτονίας
  3. Γενετικές μεταλλάξεις οστών και εντέρων
  4. Συνθετικοί πνεύμονες
  5. Συνθετικό δέρμα
  6. Κινδυνεύει η Γη άμεσα από έναν κοσμικό κίνδυνο;
  7. Άρης, Τιτάνας και άλλες μελλοντικές αποικίες
  8. Το δίκαιο του ισχυροτέρου
  9. Υπάρχει ανατροπή;
Γενετικές μεταλλάξεις οστών και εντέρων

Πριν το ταξίδι οι υποψήφιοι μελλοθάνατοι πρέπει προηγουμένως να έχουν υποστεί επεμβάσεις που θα έχουν αυξήσει την οστική και τη μυική μάζα τους (γονίδιο LRP5/τροποποίηση G171V και γονίδιο MSTN/IVS1+5G), και θα έχουν τροποποιήσει βακτηριδιακά τη χλωρίδα των εντέρων τους.

Συνθετικοί πνεύμονες

Μια λύση εισπνοής της εξωγήινης ατμόσφαιρας όταν είναι ακατάλληλη για τον άνθρωπο είναι η αντικατάσταση των αναπνευστικών κυττάρων μας. Συνθετικά κύτταρα θα μπορούσαν να φέρουν οξυγόνο στους ιστούς του σώματος με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο από τα γνωστά μας ερυθρά αιμοσφαίρια. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να αντικατασταθούν οι πνεύμονες των αποίκων με άλλους, τεχνητούς, προσαρμοσμένους στον κάθε πλανήτη.

Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος, δείτε εδώ στιγμιότυπα από την θρυλική πλέον ταινία επιστημονικής φαντασίας Totall Recall (Ολική επαναφορά) του 1990 με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, που αναπαριστούν ρεαλιστικά τι συμβαίνει στους αποίκους του Άρη που πετιούνται βιαίως έξω από τις εγκαταστάσεις της βάσης τους άνευ στολής.

Συνθετικό δέρμα

Ωστόσο, όσο καλές να είναι οι στολές τους, είναι αδύνατον να φοριούνται επί πολλά χρόνια χωρίς να χαλάσουν και χωρίς βλαβερές επιδράσεις στον οργανισμό τους. Και το δέρμα λοιπόν των αποίκων πρέπει να τροποποιηθεί.

Αυτό θα επιτευχθεί προσθέτοντάς του το θρυλικό στους επιστημονικούς κύκλους βακτήριο Deinococcus Radiodurance. 

Το εν λόγω βακτήριο έχει την μοναδική ιδιότητα στη Γη να αντέχει σε ακτινοβολίες αντίστοιχες με αυτές μιας ατομικής βόμβας, δηλαδή 7.000 φορές πιο ισχυρές απ’ αυτές που είναι θανατηφόρες για τον άνθρωπο, τα ζώα και τα κανονικά βακτήρια.

Ο Μιροσλάβ Ράντμαν (Miroslav Radman), διάσημος καθηγητής μοριακής βιολογίας του πανεπιστημίου των Παρισίων Νεκέρ και η ομάδα του που εργάζεται πυρετωδώς πάνω σ’ αυτό, προσπαθεί να βρει τρόπο να ενσωματώσει αυτό το βακτήριο στο γονιδίωμα των αστροναυτών.

Περιττό να πούμε ότι, εφόσον επιτευχθεί πειραματικά η ενσωμάτωση του Deinococcus Radiodurance στο ανθρώπινο γονιδίωμα χωρίς να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες, κάποιοι θα έχουν στη τσέπη τους και το αντίδοτο για την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους για κάθε επικίνδυνη κατάσταση που θα προκύψει στον πλανήτη μας εξ αιτίας ακτινοβολιών. 

Τα πυρηνικά καταφύγια, τα έχουν ήδη έτοιμα, τώρα θα μπορούν να βγαίνουν και έξω απ’ αυτά.

Όταν λοιπόν ακούτε «επενδύσεις στην καινοτομία» να ξέρετε ότι στον όρο περιλαμβάνονται και οι διαδικασίες μετάλλαξής μας για εξορυκτικούς, και όχι μόνο, σκοπούς.

https://aperopia.fr

DNA: Το κουτί της Πανδώρας έχει ήδη ανοίξει – (CRISPR-Cas9) - (Α’)
Η ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ - ΕΜΒΟΛΙΑ Η ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ - ΕΜΒΟΛΙΑ Reviewed by diaggeleas on 28.5.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.