ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ: ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΙΣΜΑΗΛ ΤΖΕΜ


Να γιατί δεν αποσύρουν το βιβλίο! 

 23-07-2007 

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα γιατί η κυβέρνηση δεν τολμά να αποσύρει το βιβλίο. Δεν τολμά γιατί στις 27 Ιουνίου 2001 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η επαίσχυντη συμφωνία Γιώργου Παπανδρέου – Ισμαήλ Τζεμ με την οποία παραχωρείται το δικαίωμα στην Τουρκία να εγκρίνει αυτή το πώς θα γράφονται τα σχολικά μας βιβλία και το πώς θα παρουσιάζεται η Ιστορία μας. 

Συγκεκριμένα το εδάφιο Ι εντέλλεται τα εξής: «Θα συνεργάζονται (!) οι δύο χώρες στην παρουσίαση της Ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού και της οικονομίας, ιδιαίτερα στα σχολικά βιβλία. Με αυτό τον στόχο θα συστήσουν μια μικτή επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα ανταλλάξει και θα μελετήσει τα σχολικά βιβλία για να προτείνει διόρθωση των ανακριβειών»… Να λοιπόν πώς προέκυψε το βιβλίο-έκτρωμα που συγκλονίζει την Ελλάδα. 

Να και πώς μας προέκυψε και η αρχιμαστόρισσα ΕΒΡΑΙΑ των ανακριβειών κ. Ρεπούση! 

Δεν τολμά η κυβέρνηση γιατί στις 16-17 Φεβρουαρίου του 2006 αντί να να καταργήσει την αισχρή συμφωνία του Γ. Παπανδρέου, αντιθέτως την υιοθέτησε, με αποκορύφωμα το βιβλίο-ντροπή που η ΕΒΡΑΙΑ κ. Γιαννάκου έστειλε σε όλα τα σχολεία της χώρας. Για να μάθουν τα Ελληνόπουλα αυτά που θέλουν οι τούρκοι επιτηρητές βάσει της συμφωνίας… ότι δηλαδή ήταν ένας απλός συνωστισμός η σφαγή της Σμύρνης και ότι γενοκτονίες διέπραξαν οι Έλληνες… ποτέ οι Τούρκοι! 

Το παίζει απογοητευμένη… 

Η δραστήρια ομάδα του greekalert κάνει μια νέα αποκάλυψη: 

Η συγγραφέας του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, που έχει ξεσηκώσει σάλο για τις αναφορές περί «συνωστισμού» για τη σφαγή της Σμύρνης το 1922, Η ΕΒΡΑΙΑ Μαρία Ρεπούση, έχει κάνει δηλώσεις στην «Turkish Daily News» με τις οποίες σε γενικές γραμμές υποστηρίζει πως είναι απογοητευμένη από τον διάλογο που γίνεται στην Ελλάδα για το επίμαχο βιβλίο. 

Διαβεβαιώνει επίσης πως η ομάδα της αποφεύγει τις αναφορές των βίαιων επεισοδίων από τους Τούρκους και οτιδήποτε σχετικό με την τουρκική συμπεριφορά και ότι αυτά που γράφει βασίζονται σε πηγές άρα είναι αντικειμενικότερα! 

«Πάρτε το πίσω» Κατηγορηματική η φωνή της Κλαίρης Αγγελίδου, λογοτέχνιδος, ποιήτριας, πρώην υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σε γράμμα της, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Παρασκευής 11 Ιουλίου 2007 στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», η κ. Αγγελίδου ζητεί την άμεση απόσυρση του επίμαχου βιβλίου. 

«Κύριοι, αν σκοπός της φιλοδοξίας σας είναι να γίνετε γνωστοί, το έχετε καταφέρει. Αν απώτερος σκοπός σας είναι να αλλάξετε την ιστορική συνείδηση των Ελλήνων, να τους απογυμνώσετε από την ιστορία και τις πατροπαράδοτες αξίες τους, έχετε αποτύχει παταγωδώς… 

…Αποσύρετε το βιβλίο. 

Είναι τόσα πολλά τα λάθη και οι παραλείψεις που, δυστυχώς, οποιαδήποτε αλλαγή θα φαίνεται γελοία. Σταματήστε! Όσο διορθώνετε, το κάνετε χειρότερο. Θα δεχθείτε ραπίσματα από τον απανταχού Ελληνισμό, που ήδη διαμαρτύρεται εντονότατα. Η κατρακύλα δεν μπορεί να σταματήσει. Μακάρι (απευθύνεται στους συντάκτες του) να έχετε την τόλμη να καταθέσετε την παραίτησή σας για να αποσυρθεί αυτό το βιβλίο, που δεν τιμά κανέναν Έλληνα».


Πηγή:ΠΑΡΟΝ
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ: ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΙΣΜΑΗΛ ΤΖΕΜ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ: ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΙΣΜΑΗΛ ΤΖΕΜ Reviewed by diaggeleas on 21.5.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.