ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: O Κάρλος, ο Βάινριχ, η Κοπ και τα άλλα παιδιά

O Κάρλος, ο Βάινριχ, η Κοπ και τα άλλα παιδιά...με τις άδειες του Κουφοντίνα!....

Τον Σάββα εγκατέλειψε στο σημείο βαριά τραυματισμένο ο σύντροφός του Δημήτρης Κουφοντίνας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι διωκτικές Αρχές, ο ΕΛΑ πραγματοποίησε δύο χτυπήματα σε συνεργασία με την ομάδα του Κάρλος. Πρόκειται για το χτύπημα κατά του Σαουδάραβα πρέσβη, το 1983, και το χτύπημα κατά του μπαρ «Οσκαρ», στη Γλυφάδα, το 1988. Από όσα κατά καιρούς έχει πει ο ίδιος ο Κάρλος, η επαφή ανάμεσα στην ομάδα και τον ΕΛΑ ήταν στενή και πολυετής.

Τις συνεννοήσεις είχε αναλάβει το δεξί χέρι του Κάρλος, ο Γιοχάνες Βάινριχ, από τις σημειώσεις του οποίου προέκυψαν και τα πρώτα στοιχεία για την ταυτότητα των μελών του ΕΛΑ. O ΕΛΑ, όπως εκτιμούν οι επικεφαλής των ερευνών, πήρε από τα μέλη της ομάδας Κάρλος την τεχνογνωσία των εκρηκτικών μηχανισμών με τηλεχειρισμό, την οποία, με τη σειρά του, κληροδότησε στη «17 Νοέμβρη».


Δώρα Αντωνίου

Μια σειρά από πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει στη διεθνή τρομοκρατία, μέσω της ομάδας Κάρλος, φέρεται να συνδέονται, μέσω του ΕΛΑ, με την εγχώρια τρομοκρατία. Ας δούμε αναλυτικά για ποιους πρόκειται:

Ιλιτς Ραμίρεζ Σάντσες: Γνωστός με το ψευδώνυμο Κάρλος το Τσακάλι. Πρόκειται για τον πλέον διαβόητο τρομοκράτη όλων των εποχών. Από τα μέσα της δεκαετίας του '70 έως το 1994, οπότε και συνελήφθη, κατά άλλους απήχθη, από το Χαρτούμ, έσπειρε τον τρόμο και τον θάνατο με μια σειρά από τις πλέον δυναμικές τρομοκρατικές ενέργειες διεθνώς. Δολοφονίες, εκρήξεις, αεροπειρατίες, εισβολές ενόπλων, όλα τα είδη τρομοκρατικών ενεργειών εντάσσονται στη δράση της ομάδας του. Δράση που ξεκίνησε από την Ευρώπη και επεκτάθηκε σε Ασία, Αφρική, Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με στοιχεία που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ομάδα Κάρλος συνεργάστηκε πολλές φορές με τις μυστικές υπηρεσίες πολλών χωρών, για λογαριασμό των οποίων έδρασε, έχοντας παράλληλα την κάλυψή τους. O Κάρλος έχει αναλάβει την ευθύνη για τον θάνατο 83 ατόμων. Από το 1994 κρατείται στις φυλακές La Sante, στο Παρίσι.

Μαγκνταλένα Κοπ: Γνωστή με το ψευδώνυμο «Λίλι». Επαγγελματίας φωτογράφος, συνδέθηκε με την ομάδα του Κάρλος και ερωτικά με τον ίδιο στα τέλη της δεκαετίας του '70. Το 1982 συνελήφθη στο Παρίσι, όταν η αστυνομία εντόπισε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, μαζί με τον Μπρούνο Μπρεγκέ, πέντε κιλά εκρηκτικών υλών. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Το 1985 απελευθερώθηκε και πήρε νέο διαβατήριο από τις γερμανικές Αρχές. Αποκατέστησε άμεσα την επαφή της με τον Κάρλος, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1986 και απέκτησαν μία κόρη. Ταξίδεψε μαζί του σε μια σειρά από χώρες, φθάνοντας μέχρι τη Λατινική Αμερική. Το 1991 ο Κάρλος επέστρεψε στο Σουδάν, όπου χώρισε την Κοπ και παντρεύτηκε μια 21χρονη. Στα τέλη του 1995, η Κοπ μπήκε σε καθεστώς προστασίας από τις Αρχές της Γερμανίας και έδωσε πληροφορίες για τη δράση του Κάρλος.

Γιοχάνες Βάινριχ: Το δεξί χέρι του Κάρλος. O Κάρλος, ο Βάινριχ και η Κοπ αποτέλεσαν τον πυρήνα της οργάνωσης Separat, η οποία έμεινε γνωστή ως ομάδα Κάρλος. O Βάινριχ φέρεται να έχει κάνει περισσότερες από 40 στρατολογήσεις μελών στην οργάνωση. Επιπλέον, είχε αναλάβει την επικοινωνία της ομάδας με σχεδόν όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν διεθνώς, ανάμεσα στις οποίες οι Ερυθρές Ταξιαρχίες από την Ιταλία, η γερμανική RAF, η ελβετική Prima Linea, οργανώσεις Παλαιστινίων και, όπως όλα δείχνουν, ο ΕΛΑ. Είναι ο άνθρωπος που εστάλη από τον Κάρλος στην Αθήνα για να σχεδιάσει και να εκτελέσει, σε συνεργασία με τον ΕΛΑ, τα δύο χτυπήματα. Επιπλέον, εκτιμάται πως έχει λάβει μέρος σε μερικά από τα σημαντικότερα χτυπήματα της ομάδας Κάρλος. Το 1995 συνελήφθη στην Υεμένη και εκδόθηκε στη Γερμανία, όπου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Χέλμουτ Βόιγκτ: Πρόκειται για πράκτορα της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας Στάζι, υπεύθυνο του τομέα XXII/8, για θέματα τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 1988 ήρθε σε επαφή με τον Κάρλος και συμμετείχε στις δραστηριότητες της ομάδας του. Μετά την κατάρρευση του ανατολικογερμανικού καθεστώτος, το 1989, αναζήτησε καταφύγιο στην Ελλάδα. Το 1992 συνελήφθη, έπειτα από σχετικές πληροφορίες που έδωσαν στις ελληνικές διωκτικές Αρχές οι αντίστοιχες γερμανικές. Το 1993 εκδόθηκε στη Γερμανία. Θεωρείται ο άνθρωπος που επί σειρά ετών προμήθευε με εκρηκτικά την ομάδα Κάρλος. Για τον ρόλο του αυτό κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε.

Μπρούνο Μπρεγκέ: Γνωστός με το ψευδώνυμο «Λούκα». O Ελβετός Μπρεγκέ ήταν μέλος της οργάνωσης Prima Linea. To 1970 συνελήφθη στο Ισραήλ έχοντας στην κατοχή του εκρηκτικά. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 ετών. Αφέθηκε ελεύθερος το 1978. Εντάχθηκε στην ομάδα Κάρλος με «συστάσεις» Παλαιστινίων. Το 1982 συνελήφθη μαζί με την Κοπ στο Παρίσι. O Κάρλος είχε απειλήσει με μπαράζ χτυπημάτων, εκβιάζοντας την απελευθέρωσή τους. Παρά την πραγματοποίηση των απειλών, με τοποθέτηση βόμβας σε αμαξοστοιχία, ο εκβιασμός του δεν έπιασε. O Μπρεγκέ έμεινε στη φυλακή πέντε χρόνια. Μετά την απελευθέρωσή του επιχείρησε να έρθει στην Ελλάδα, όμως δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα. Τελικά κατάφερε να μπει στη χώρα μας το 1991 και να εγκατασταθεί μαζί με τη σύζυγό του Κάρολ Αν Τόμσον στη Θεσπρωτία. Τον Νοέμβριο του 1995 επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Λατώ» για να ταξιδέψουν μέσω Ιταλίας στην Ελβετία. Οι ιταλικές Αρχές στην Ανκόνα έψαξαν το αυτοκίνητό του και δεν του επέτρεψαν διέλευση από τη χώρα. H σύζυγος και η κόρη του συνέχισαν το ταξίδι. O ίδιος επιβιβάστηκε ξανά στο πλοίο για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Σε εκείνο το ταξίδι χάθηκαν τα ίχνη του και αγνοείται έκτοτε.

Ολιβερ και Μπέρτα ντε Μαρσέλους: Ελβετοί ακτιβιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες από τα αρχεία της Στάζι, είχαν αναλάβει τη μεταφορά εκρηκτικών για λογαριασμό της ομάδας Κάρλος στην Αθήνα, για τα χτυπήματα που έγιναν σε συνεργασία με τον ΕΛΑ. Τη συμμετοχή του ζεύγους στην ομάδα Κάρλος είχε ερευνήσει η εισαγγελέας Κάρλα ντελ Πόντε, χωρίς να φθάσει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: O Κάρλος, ο Βάινριχ, η Κοπ και τα άλλα παιδιά ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: O Κάρλος, ο Βάινριχ, η Κοπ και τα άλλα παιδιά Reviewed by diaggeleas on 29.4.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.