Σε νέους ανύπαρκτους ''αγώνες'' η ΠανΗπειρωτική ΗΠΑ, για τη Βόρειο Ήπειρο

Σε νέους (ανύπαρκτους)... ''αγώνες'' η ΠανΗπειρωτική ΗΠΑ, και ο ρόλος του Geoffrey Pyatt



Μετά την... ''απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου'', θα αγωνιστούν τώρα γιά να ''βοηθήσουν -και οικονομικά- τα αδέλφια μας στην Βόρεια 'Ηπειρο'', αλλά τα χρήματα, 700+ χιλ. δολάρια παραμένουν γιά χρόνια στις ΗΠΑ και τα επενδύει ο Ν. Γκατζογιάννης (Nicholas Gage) στο... Χρηματιστήριο, χωρίς να δίνει λογαριασμό και χωρίς ποτέ να στείλει ένα δολάριο στα ''αδέλφια βορειοΗπειρώτες''!

Πριν ασχοληθουμε με το 40ο ''συνέδριο" της Οργάνωσης (22-23 Φεβρουαρίου 2019) στην δυτ. Φλόριδα, ως εισαγωγή, ας δούμε ορισμένα γεγονότα...


Τέλος καλοκαιριού 2016, με email, υπήρξε μία έκκληση από έναν αγνό 'Ελληνα στην 'Ηπειρο: «Παιδιά, Ελληνόπουλα σε σχολεία στην β. 'Ηπειρο χρειάζονται σχολικά είδη».

Απαντήθηκε και με το ερώτημα ''γιατί δεν μιλάτε στην πανΗπειρωτική Αμερικής που έχει αρκετό χρήμα να βοηθήσει, αφού λέγει ότι βοηθά την ελληνική μειονότητα;''. 

Ο αποστολέας, ανταπάντησε: «Βοήθεια ζητήσαμε όχι να μας ειρωνεύεστε. Ποιά πανΗπειρωτική Αμερικής; Αυτή εξαπατεί βορειοηπειρώτες και Ηπειρώτες». 

Σε λίγες ώρες, συγκεντρώθηκε ποσό 1.600 δολ. που στάλθηκε άμεσα, αγοράστηκαν σχολικά είδη και δόθηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων. Πρόσφεραν, 4 Πελοποννήσιοι, ένας Ζακυνθινός και ένας Ηπειρώτης. Δεν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση γιά ''αυτοπροβολή και μπράβο''. Η προσφορά, αθόρυβα χωρίς δημοσιοποίηση, συνεχίστηκε και τον επόμενο χρόνο, με ποσό 1,800.οο δολ. (Σημ.: Ο εκδότης του ''Κ'', παραλήπτης του αρχικού email, κρατά τα emails γιά...ενθύμιο, όπως και τα αποδεικτικά της μεταβίβασης-αποστολής των χρηματικών ποσών).

Τις ίδιες ημέρες, στα αρχεία της Φορολογικής Υπηρεσίας ΗΠΑ (IRS), υπήρχε η φορολογική δήλωση γιά χρόνο 2015, της ΠανΗπειρωτικής Αμερικής, με αριθμό μητρώου (EIN) 23-7138155. Σε αυτήν, αναγραφόταν ότι η Οργάνωση είχε ''περιουσιακά στοιχεία'' 702.155.oo δολ. (σε μετρητά, όχι σε ακίνητα). Στην ίδια δήλωση (Part Χ, παρ. 11) βλέπει κανείς ότι ο πρόεδρος κ. Γκατζογιάννης, είχε επενδύσει ποσό 369,947.οο δολ., χρήματα της Οργάνωσης, στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης και αλλού και δήλωνε ζημιά 12,604.οο δολ. Οι επενδύσεις, δηλ. ο ''τζόγος'', στο Χρηματιστήριο λίγα χρόνια πριν (2008), έφταναν τις 600,000.οο δολ., με ''χασούρα'' 57,000.οο δολ.

Αναζητώντας δωρεές-προσφορές της Οργάνωσης γιά φιλανθρωπίες ή άλλους συναφείς σκοπούς, στο ''Schedule I, form 990'' της φορολογικής δήλωσης, βρίσκει κανείς συνολικό ποσό -γιά χρόνο 2015- δωρεών, υποτροφίες σε παιδιά ''ημέτερων'' στις ΗΠΑ, το ποσό των 7,196.οο δολ.. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά σε δωρεές-προσφορές και κάπου αλλού ή ''στα αδέλφια μας στην β. 'Ηπειρο'' γιά τα οποία, υποτίθεται, ''αγωνίζεται'' (σε χορούς με κλαρίνα), μοιράζοντας δηλ. ''κουτόχορτο'' σε αφελείς, η πανΗπειρωτική Αμερικής. 

Αλλά, υπάρχουνν κοντά 15,000.οο δολ. ως έξοδα γιά ''ταξίδια'', υποθέτουμε του κ. Γκατζογιάννη στην 'Ηπειρο και μερικές ακόμα χιλιάδες, γιά άλλα έξοδα -υποθέτουμε- του πρόεδρου. Στα έξοδα και...ενοίκιο γιά τα...γραφεία της Οργάνωσης, η επίσημη διεύθυνση των οποίων (κοντά στην Βοστώνη) δείχνει ότι εκεί στεγάζεται εστιατόριο-pizza. Iδιοκτήτης του εστιατόριου-Pizza, o Fred Economou, ανηψιός του πρόεδρου της πανΗπειρωτικής.


Για άγνωστους λόγους, ο (σχεδόν μόνιμος) πρόεδρος της πανΗπειρωτικής κ. Νίκος Γκατζογιάννης, ουδέποτε ενημέρωσε την Ομογένεια ή την πανΗπειρωτική γιά την χρήση των χρημάτων, ειδικά αυτών που ''επενδύει'' στο Χρηματιστήριο, γιά λογαριασμό της πανΗπειρωτικής. 'Ασχετα αν τα χρήματα είναι προσφορές της Ομογένειας γενικά (και ένα ποσοστό είναι από ελληνικές κυβερνήσεις), γιά συγκεκριμένο σκοπό (βοήθεια σε Ηπειρώτες και βορειοΗπειρώττες) και όχι γιά ''επενδύσεις'' σε Χρηματιστήριο και αλλού.

Ο ''αφέντης'' της πανΗπειρωτικής, Ν. Γκατζογιάννης επενδύει τα χρήματα, πράττοντας ατομικά χωρίς να δίνει λογαριασμό, έστω στην -υποτιθέμενη- ηγεσία της Οργάνωσης, δηλ. στις ''γλάστρες'' του, που υπάκουα και άβουλα σηκώνουν το χεράκι και επικυρώνουν και εκλέγουν, χωρίς να κάνουν ερωτήσεις ή να ζητούν λογαριασμούς.

Μπορεί η (δήθεν) ''πατριωτική'' πανΗπειρωτική Αμερικής να είχε σχεδόν μηδενική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Ομογένειας ΗΠΑ, γιά εθνικά και άλλα θέματα τα τελευταία 45 χρόνια, αλλά από κλαρινοχορούς και ''κουτόχορτο'' σε αφελείς, ήταν πρώτη. 'Εχοντας ως σημαία ''τα αδέλφια μας στην βόρεια 'Ηπειρο που χρειάζονται βοήθεια'', μάζευε χρήματα που η Ομογένεια έδινε, αλλά ουδέποτε έστειλε ένα δολάριο στα ''αδέλφια μας στην Βόρειο Ήπειρο'', ενώ υποτίθεται ότι γιά αυτούς μαζεύονταν, όπως πιστοποιείται και με μία δεύτερη εταιρία που ίδρυσε ο κ. Γκατζογιάννης, μαζί με άλλους 6 Ηπειρώτες, με το όνομα ''Northern Epiros Benefit Fund'', ως θυγατρική της πανΗπειρωτικής. 

Αλλά και αυτή, παρουσιάζει μηδενική βοήθεια στα ''αδέλφια μας Βόρειο Ηπειρώτες'' και το περίεργο είναι ότι δεν κάνει φορολογική δήλωση (990).

Να αναφέρουμε και την περίπτωση στις ΗΠΑ (βασικά περίοδο 1980-1995) με τους ''έλληνες Ηπειρώτες'', τους ''σφοδρούς επικριτές των καθεστώτων Χότζα και Αλία'' στην Αλβανία, ''που καταπίεζαν τα αδέλφια μας βορειοΗπειρώτες''. Αλλά προδόθηκαν μόνοι τους, επειδή μπαινόβγαιναν ελεύθερα στην Αλβανία των καθεστώτων Χότζα και Αλία. 

Ολίγοι από αυτούς τους ''χαφιέδες'' των αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών, που ''κάρφωναν'' αγνούς 'Ελληνες, είναι ακόμα στα ''πράγματα'' της οργανωμένης Ομογένειας και σε ηπειρωτικούς συλλόγους στις ΗΠΑ.

'Ετσι και αυτό το 40ο συνέδριο (22-23 Φεβρουαρίου 2019) στην παραλία Κληαργουότερ, δυτ. Φλόριδας, είχε όλα τα συνηθισμένα χαραχτηριστικά, της -χωρίς ουσία, αποτέλεσμα- θεατρικής παράστασης. ''Χαιρετισμοί'' γραφικών, λόγοι ''εθνικοί'', λεκτικός ζήλος γιά τα ''αδέλφια μας βορειοΗπειρώτες'', εθνικιστικές ''κορώνες'', Κατσίφας, ένα ψήφισμα αξίας... σκουπιδοτενεκέ, επανεκλογή του ''μεγάλου ηγέτη-τιμονιέρη'' Γκατζογιάννη ως πρόεδρου, φαγοπότι-χορός (εξυπακούεται με κλαρίνο), η παρουσία του ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα γιά να φωτογραφίζονται μαζί του οι ολίγοι σύνεδροι των ολίγων ημιδιαλυμένων ηπειρωτικών συλλόγων. Αλλά αποτέλεσμα, ουσιαστική προσφορά στα ''αδέλφια μας βορειοΗπειρώτες'' ή στην υποβαθμισμένη (σε ανάπτυξη, οικονομία, κατά κεφαλήν εισόδημα) 'Ηπειρο, ΜΗΔΕΝ.

Εξυπακούεται ότι την επόμενη του συνεδρίου, θα υπήρχε και η ανάλογη προβολή του ''μεγάλου ηγέτη'' και της ''μεγάλης Οργάνωσης''.

Φυσικό και αναμενόμενο, η εφημερίδα ''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας Νέας Υόρκης, να προβάλει τον πρόεδρο Γκατζογιάννη, τον λόγο του στον χορό (με κλαρίνο), αλλά ουδεμία αναφορά στα ''καυτά ζητήματα'':

- ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ με το χρήμα κ. Γκατζογιάννη, που διαχειρίζεσαι ατομικά;

- ΓΙΑΤΙ, όλα αυτά τα χρόνια, ούτε ένα δολάριο πήγε στους βορειοΗπειρώτες (ή Ηπειρώτες) γιά τους οποίους το μαζεύατε;;;

- ΠΟΤΕ και ΠΟΥ, η πανΗπειρωτική σε εξουσιοδότησε να τα ''παίζεις'' στο χρηματιστήριο;

- ΓΙΑΤΙ ουδέποτε έδωσες λογαριασμό γιά τα χρήματα;

Ας δούμε και τι τόνισε ο ''μεγάλος πρόεδρος-ηγέτης'' στην ομιλία του

«Θα στηρίξουμε τους Ελληνες που ζουν στη Βόρειο Ηπειρο, υπό την πίεση των αλβανικών Αρχών και τους συμπατριώτες μας Ελληνες που ζουν κάτω από σοβαρούς οικονομικούς περιορισμούς τους οποίους η χώρα βιώνει τα τελευταία χρόνια... Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι η πατρίδα μας (σ.σ.: 'Ηπειρος) είναι διαιρεμένη και οι μισοί συμπατριώτες μας ζουν στην αιχμαλωσία. Γι’ αυτό το λόγο, εμείς στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής έχουμε βάλει ως πρωταρχική μας αποστολή να τους βοηθήσουμε και να τους προστατέψουμε... Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για όσο καιρό χρειαστεί».

Ναι κ. Γκατζογιάννη, ότι πεις... Από ανύπαρκτους αγώνες, κλαρίνα και 'κονόμες, είστε πρώτοι. 

Μπορεί να θεωρείσαι ''μεγάλος'' και να εξαπατείς αφελείς Ηπειρώτες στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, αλλά είσαι πολύ μικρός γιά να νομίζεις ότι μπορείς να εξαπατείς και την Ομογένεια, τον Ελληνισμό, γενικά και συνολικά. Σε μάθαμε, σε ξέρουμε, καταλάβαμε τι συμφέροντα υπηρετείς... Φυσικά, όχι τα συμφέροντα των ''αδελφών μας στην β. 'Ηπειρο''.

(Υπογραφή: Γ. Λυκ. - 26 Φεβ. '19)

πηγή: www.kalami.us

http://dia-kosmos.blogspot.gr
Σε νέους ανύπαρκτους ''αγώνες'' η ΠανΗπειρωτική ΗΠΑ, για τη Βόρειο Ήπειρο Σε νέους ανύπαρκτους ''αγώνες'' η ΠανΗπειρωτική ΗΠΑ, για τη Βόρειο Ήπειρο Reviewed by diaggeleas on 30.4.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.