Αραβαντινός, Τρομοκρατία...και…Αντώνης Λιβάνης!….


Αισθάνονται πολύ δυνατοί!.... Κάτι συμβαίνει!.... Στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη όλοι!.... Γιατί άραγε; Ποια Καρτέλ στηρίζουν;

10 Φεβρουαρίου 1995: Αντεπίθεση του Αντώνη Λιβάνη.

Μυθεύματα χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αντώνης Λιβάνης τις πληροφορίες από το περιβάλλον του παραιτηθέντος υπουργού Γ. Κουβελάκη που τον φέρουν να παραδέχεται ότι έστειλε τον πρώην αρχιφύλακα Α. Αραβαντινό να συναντήσει τον Γιουγκοσλάϋο κρατούμεο ΜΠ. Ντανίλο στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Την ίδια ώρα ο Γ. Κουβελάκης επέμενε ότι ο Α. Αραβαντινός απεστάλη για να πάρει πληροφορίες από τον Γιουγκοσλαΰο «για λόγους εθνικής ασφαλείας».

Ο Αντώνης Λιβάνης στη δήλωση του αναφέρει: «Δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις. Αυτό είναι γνωστό σε όλους εκείνους που με γνωρίζουν μέσα από τη μακρόχρονη πολιτική δράση μου. Θα έσφαλε βέβαια όποιος θα θεωρούσε τη στάση μου αυτή ως αποδοχή μυθευμάτων και σεναρίων. Η μόνη μου σχέση με φυλακές και κρατητήρια είναι αυτή που είχα κατά την διάρκεια της δικτατορίας» . (Σχόλιον: Σικ, άλλωστε όλοι ή, του ΠΑΣΟΚ συνεργάτες υπήρξαν της Χούντας)!….

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της κάλυψε χθές πλήρως τον Αντώνη Λιβάνη, όμως στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει κλίμα «παγωμάρας» από την αιφνιδιαστική κρίση!…..

***************************

Σκοτώστε τον Αρσένη. Η καταιγιστική παρέμβαση πρώην εισπράκτορα του ΚΤΕΛ Πατρών.

Ο εντεταλμένος των αμερικανικών μονοπωλίων



Αραβαντινός, ο... «καουμπόης» του Κορυδαλλού

Του Δημήτρη Καπράνου


Αντώνης Αραβαντινός: αρχιφύλακας της φυλακής Κορυδαλλού, ο μοναδικός «ανθρωποφύλακας» στην Ευρωπαϊκή Ενωση που έγινε κεντρικό πολιτικό πρόσωπο στη χώρα του. Εν αγνοία του προϊσταμένου του υπουργού, του ανετέθη «μυστική αποστολή υψίστης κρατικής σημασίας»! Αντί να τιμωρηθεί ο φύλακας, απελύθη ο υπουργός και ο Αραβαντινός έγινε πρωτοπαλλήκαρο του αντικαταστάτη του!

Αντώνης Αραβαντινός: ο μοναδικός «ανθρωποφύλακας» στην Ευρωπαϊκή Ενωση που καλείται και βγαίνει στα «παράθυρα» των τηλεοπτικών ειδήσεων και, γενικώς, επί 20 χρόνια αποτελεί «κράτος εν κράτει»!

Αντώνης Αραβαντινός: με το που τον έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε διαθεσιμότητα, γέμισαν τα «παράθυρα» δικηγόρους (συνήγοροι, που μπαινοβγαίνουν στον Κορυδαλλό), οι οποίοι τον υπερασπίζονται πιο πολύ κι από τους πελάτες τους! Ψυχραιμία, παιδιά!

Αφεντικό από την αρχή

Αρχιφύλακας Αντώνιος Αραβαντινός: πρωτοπαλλήκαρο του ΠΑΣΟΚ στο σωφρονιστικό σύστημα, «ανέτειλε» το 1982. 

Τότε βρέθηκε στον Κορυδαλλό, με τη «φουρνιά» των πρώτων διορισμών του ΠΑΣΟΚ, επί υπουργίας του Στάθη Αλεξανδρή.

Η δύναμή του άρχισε να φαίνεται αργά αλλά σταθερά. Δεν την έκρυψε ποτέ, άλλωστε. O τότε πρόεδρος της ΠΕΥΣΑΚ (του συνδικαλιστικού οργάνου των σωφρονιστικών υπαλλήλων) Χρ. Δραγούτσος, όσο και ο αντικαταστάστης του, Γ. Παπαγιαννίτσης, πολύ γρήγορα αντελήφθησαν ότι «άλλος ήταν το αφεντικό»

Με βήματα σταθερά, ο μονίμως αξύριστος ανθρωποφύλακας αποκτούσε τον έλεγχο στα χαλινάρια του σωφρονιστικού συνδικαλισμού (ήταν μόδα τότε οι «κλαδικές») και αργότερα του Κορυδαλλού, της μεγαλύτερης φυλακής, που οι γνωρίζοντες την αποκαλούν «χρυσωρυχείο»...

Στην άκρη για λίγο

Το 1989 το ΠΑΣΟΚ κλονίζεται. O Αντώνης Αραβαντινός «κάνει στην άκρη». Δεν δημιουργεί προβλήματα. Ακούει και περιμένει. «Δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεργασθεί με οποιονδήποτε, αρκεί να μην έφευγε από τον Κορυδαλλό», λέει παλιός υπάλληλος των φυλακών...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέφτει και ο Αραβαντινός γίνεται «αφεντικό». 

Σε χρόνο «ντε-τε», αποκτά τον πλήρη έλεγχο στη φυλακή. Ελέγχει τα πάντα! Από τις προμήθειες των αλεύρων για το ψωμί στους φούρνους μέχρι τις παραγγελίες στα «σούπερ μάρκετ». Ούλοι στον Κορυδαλλό γνωρίζουν ότι «πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος» του Κορυδαλλού είναι ο Αραβαντινός!

Στο σωφρονιστικό χώρο είναι πλέον «φόβος και τρόμος». H πιθανή σχέση του με μυστικές υπηρεσίες, η οποία φάνηκε στην «υπόθεση Ντανίλο» και ο τρόπος με τον οποίο «δουλεύει», φακελώνοντας άπαντες στο χώρο που «διαφεντεύει», τον καθιστούν αδιαφιλονίκητο «αρχηγό».

Ο Αντώνης Αραβαντινός έχει «κάτι φυλαγμένο» για όλους, ενώ το «κύρος» του στο χώρο της φυλακής ανεβαίνει κατακόρυφα όταν «τρώει» τον υπουργό Δικαιοσύνης Γεώργιο Κουβελάκη, προσωπική επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου, το 1994! 

Τότε, με εντολή του Αντ. Λιβάνη, ο «σιδερένιος αρχιφύλακας» μεταβαίνει στις φυλακές Αλικαρνασσού για να «συνομιλήσει» με τον Γιουγκοσλάβο κακοποιό Ντανίλο, ο οποίος, όπως πίστευε η ΕΥΠ, «γνώριζε πολλά για την τρομοκρατία». Για την «αποστολή» εκείνη ο αρχιφύλακας δεν ενημερώνει τον προϊστάμενό του υπουργό! Αντί, όμως, να τιμωρηθεί εκείνος, παραιτείται ο υπουργός! «Τον έφαγα τον μαλ...!», λέει θριαμβευτικά στο αρχιφυλακείο. E, δεν θέλει και πολύ να γίνει «πρώτο νούμερο» ένας αρχιφύλακας που «τρώει» υπουργό!

Δεν ήταν, όμως, μόνον αυτό που «ανέβασε τις μετοχές» του Αραβαντινού. H ανακρίτρια Πειραιώς Αικατερίνη Στουραΐτου τον κατηγορεί για πλαστή βεβαίωση! O αρχιφύλακας, κατά το κατηγορητήριο, «χρέωσε» κακώς 33 επιπλέον μεροκάματα εργασίας στον έμπορο ναρκωτικών Ζεκερίδη, ο οποίος με βάση τα «δεδουλευμένα» αποφυλακίσθηκε! Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφασίζουν την προφυλάκιση του Αραβαντινού... στον Κορυδαλλό! «E, και τι έγινε; Μήπως έβγαινα έξω πριν; Τώρα θα κάθομαι μέσα μέχρι να τους ξετινάξω», φέρεται ειπών ο «καουμπόης» των φυλακών! Και τους «ξετίναξε», αφού έπειτα από απεργίες, διαμαρτυρίες και δηλώσεις στον Τύπο αποφυλακίσθηκε και εισέπραξε δημοσίως επαίνους από τον τότε υπουργό Ευάγγελο Γιαννόπουλο, για να αθωωθεί εν συνεχεία από το Δικαστήριο!

Επί υπουργίας Γιαννόπουλου, ο Αραβαντινός είναι «ο πρώτος και μοναδικός». Στα «πόστα» πέρασαν τα «πρωτοπαλλήκαρά» του, η φυλακή έγινε το «βασίλειό» του. Από το 1982 μέχρι σήμερα, είκοσι ολόκληρα χρόνια, παραμένει στον Κορυδαλλό! Μόνο μία Γερμανίδα, που σκότωσε εν ψυχρώ δύο γυναίκες στο Κολωνάκι επί χούντας και οι χουντικοί έχουν μεγαλύτερη «προϋπηρεσία» από το «παλληκάρι»!

Κατά καιρούς, ο Αραβαντινός βγαίνει στα τηλεοπτικά «παράθυρα». Πότε για να υπερασπιστεί τις φυλακές «του», πότε για να διαψεύσει ότι στον Κορυδαλλό πολλοί νέοι μπαίνουν «καθαροί» και βγαίνουν τοξικομανείς! Ασφαλώς, κάθε λογικός άνθρωπος γνωρίζει ότι σε όλες τις φυλακές του κόσμου «μπαίνουν» παρανόμως ναρκωτικά και αλκοόλ. Το θέμα, όμως, είναι πώς, από ποιους και σε ποια τιμή πωλούνται!

Χάλασε η «κουμπαριά»

Το τελευταίο «σόου» του Αραβαντινού δόθηκε στα «παράθυρα» με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του η δικηγόρος Αΐντα Τζαβέλλα, μνηστή κρατουμένου, της οποίας επρόκειτο να γίνει «κουμπάρος»! Κάπου, όμως, «χάλασε» το προξενιό, είναι και η δικηγόρος ολίγον ιδιόρρυθμη, τους «πήραν και τους σήκωσαν» οι όχι ολιγότερον επικίνδυνοι «αρχιφύλακες» των δελτίων.

«Η εμφάνιση του Αραβαντινού στην τηλεόραση, όπου φάνηκε να τον βρίζει χυδαία η δικηγόρος και να τον κατηγορεί για ένα σωρό φοβερά πράγματα, σόκαραν το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

H απόδραση του Αμερικανού γκάνγκστερ Σέλντομ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

O Αραβαντινός την έχει άσχημα τώρα. Πιο άσχημα από κάθε άλλη φορά», λέει συνάδελφός του, που τον χαρακτηρίζει «σκληρό, αδίστακτο» αλλά και «μάστορα στις εξηγήσεις και τις συναλλαγές του», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες περί του τελευταίου...

Ο χρόνος θα δείξει...

Ο Αραβαντινός σε διαθεσιμότητα και με το «φύλλο πορείας» ανά χείρας! H ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει τώρα το λόγο. Αν έχει τη δυνατότητα, θα καθαρίσει το τοπίο των φυλακών. 

Καλό θα είναι, όμως, να θυμηθούμε ότι το 1994 απέδρασαν από τον Κορυδαλλό 44 κρατούμενοι! 

Τότε, ο Αραβαντινός και ο διευθυντής των φυλακών Κωσταράς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Έπειτα από λίγο καιρό, όμως, ο «καουμπόης» επανήλθε δριμύτερος, οδηγώντας πάντα «Μερτσέντες»! Μέχρι σήμερα, ο Αραβαντινός αποδείχθηκε πανίσχυρος, ενώ οι υπουργοί ανακυκλώσιμοι. O καιρός θα δείξει αν το κράτος είναι ισχυρότερο από το παρακράτος της φυλακής...

http://dia-kosmos.blogspot.gr/
Αραβαντινός, Τρομοκρατία...και…Αντώνης Λιβάνης!…. Αραβαντινός, Τρομοκρατία...και…Αντώνης Λιβάνης!…. Reviewed by diaggeleas on 27.4.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.