NSA: Συσκευές-Λογισμικά


Η συσκευή παρακολούθησης EBSR έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη διαρροή του καταλόγου της ομάδας ANT (Advanced Network Technology, Προχωρημένη Τεχνολογία Δικτύων) του τμήματος TAO (Tailored Access Operations, Επιχειρήσεις Βελτιωμένης Πρόσβασης) της NSA (National Security Agency, Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας) το 2013. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τη συσκευή EBSR που για τα σημερινά δεδομένα είναι κάτι πολύ απλό, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η συσκευή αυτή ήταν σε επιχειρησιακό επίπεδο το 2009.

Παραπάνω βλέπετε τη μοναδική φωτογραφία που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το EBSR. Το EBSR είναι μία συσκευή που είναι γνωστή στο χώρο των τηλεπικοινωνιών ως «GSM Active Interrogator» (Ενεργό Σύστημα Ανάκρισης GSM). Όπως διαβάζουμε, το 2009 η συσκευή αυτή κόστιζε $40.000 και είχε δυνατότητα πολλαπλών συνδέσεων μέσω GSM αλλά και άλλων ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και WiFi. Έχει δυνατότητα υποκλοπής ψηφιακών δεδομένων, μηνυμάτων SMS, καθώς και κλήσεων. Βλέπετε παρακάτω πως ακριβώς λειτουργούν οι συσκευές τέτοιου τύπου.

Πρακτικά ξεγελάνε τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας προσποιούμενες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Οι συσκευές συνδέονται απλά στη κεραία με το ισχυρότερο σήμα. Οπότε εάν το EBSR έχει πιο ισχυρό σήμα, τότε οι συσκευές θα συνδεθούν εκεί και εν συνεχεία το EBSR θα υποκλέπτει τις επικοινωνίες και έπειτα θα τις προωθεί σε μία πραγματική κεραία (γνωστό και ως σταθμός βάσης) χωρίς ποτέ ο χρήστης να το αντιληφθεί ότι δεν έχει συνδεθεί στη πραγματική κεραία του παρόχου του.

Διαβάζουμε ότι λειτουργεί είτε με σταθερή παροχή ρεύματος είτε ως φορητή συσκευή με μπαταρία λιθίου 90Wh. Όσον αφορά τις δυνατότητες, διαβάζουμε τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά.

LxT Μοντέλο: 900/1800/1900MHz

LxU Μοντέλο: 850/1800/1900MHz

Κλάσης Pico (1 Watt) σταθμός βάσης

Προαιρετική συλλογή μπαταρίας

Υψηλής φορητότητας και ταχείας ανάπτυξης

Ενσωματωμένο GPS, MS, και 802.11

Φωνή και υψηλής ταχύτητας δεδομένα

Δυνατότητα SMS

Σχετικά με τις διαστάσεις της συσκευής EBSR, διαβάζουμε ότι έχει ενεργό σύστημα ψύξης (ανεμιστήρες), έρχεται σε στρατιωτικών προδιαγραφών βαλίτσα Pelican, ζυγίζει 1.4 κιλά και έχει ύψος 4.8 εκατοστά, πλάτος 21.8 εκατοστά, και βάθος 16 εκατοστά. Με τη βαλίτσα Pelican έρχονται επίσης τα ακόλουθα παρελκόμενα.

Συσκευή EBSR

Μετασχηματιστής AC/DC

Κεραίες για MS, GPS, WiFi, και ραδιοσήματα

Καλώδια δικτύου (LAN), ραδιοσημάτων, και USB

(μόνο για την επιχειρησιακή συλλογή) φορητός υπολογιστής ελέγχου και παρελκόμενα

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το EBSR έχει και δυνατότητα αναδρομολόγησης που ήταν κάτι που είχαμε δει στη συσκευή CANDYGRAM (περισσότερα γι’αυτό στο άρθρο μας «NSA: Συσκευή CANDYGRAM»). Στις μέρες μας όλες οι δυνατότητες του EBSR είναι απαρχαιωμένες και μπορεί κανείς να τις υλοποιήσει με μερικές εκατοντάδες δολάρια. Ωστόσο, μιλάμε για σχεδόν μία δεκαετία πριν.

https://isxys.blogspot.com/2019/07/nsa.html

https://defensegr.wordpress.com/2018/08/21/nsa-syskeyh-parakolouthhsewn-ebsr/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

NSA: Συσκευές-Λογισμικά Παρακολούθησης-Υποκλοπών
NSA: Συσκευή κινητής τηλεφωνίας PICASSO
NSA: Συσκευή TAWDRYYARD
NSA: Συσκευή LOUDAUTO
NSA: Συσκευή CANDYGRAM
NSA: Συσκευή GENESIS
NSA: Λογισμικό GOPHERSET
NSA: Συσκευή Υποκλοπών CYCLONE Hx9
NSA: Μικροϋπολογιστής TRINITY
NSA: Συσκευή παρακολουθήσεων EBSR
NSA: Συσκευή υποκλοπών COTTONMOUTH-I μέσω USB
NSA: Συσκευές-Λογισμικά NSA: Συσκευές-Λογισμικά Reviewed by diaggeleas on 9.5.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.