Distorted: 5G


Distorted”: Μια ακόμα ταινία που δεν άρεσε για ευνόητους λόγους

“Distorted”: CA Bar Mass Shooting: State-Sponsored False Flag USA !.....(5G)

Από τους κριτικούς, η ταινία Distorted παρουσιάστηκε ‘ως ένα ακόμα βαρετό θρίλερ μυστηρίου που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνονται σε κουραστικό βαθμό’. Μπορεί κινηματογραφικά να απέχει μακράν ενός Όσκαρ, αλλά το θριλεράκι πιάνει ένα θέμα που λέγεται ‘έξυπνη κατοικία’ και το συνδέει ‘έξυπνα’ και με τα στρατιωτικά πειράματα ελέγχου του νου.

Οι Lauren και Russel Curran είναι ένα ζευγάρι που έχει περάσει μια τραυματική εμπειρία, αυτή της απώλειας του παιδιού τους. Η Lauren, η οποία έχει στο παρελθόν νοσηλευτεί, δυσκολεύεται να ξεπεράσει το τραύμα της και ο σύζυγός της αποφασίζει να πάνε σε ένα σούπερ μοντέρνο σπίτι στα προάστια, “ασφαλές” αφού είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο με ‘έξυπνη’ τεχνολογία.

Ωστόσο σύντομα η γυναίκα νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά, έχει παραισθήσεις, βλέπει κι ακούει πράγματα που δεν υπάρχουν, ενώ η τηλεόραση ανοίγει ξαφνικά όταν είναι μόνη της και την πυροβολεί κυριολεκτικά με υποσυνείδητα μηνύματα.

Τελικά την σπρώχνουν να δολοφονήσει ένα μικρό κοριτσάκι επίσης ένοικο του ‘έξυπνου’ συγκροτήματος, αλλά εκείνη καταφέρνει να ξεσκεπάσει την συνωμοσία πείθοντας και τον σύζυγό της ότι δεν έχει αποτρελαθεί.

Στο τέλος, ελεύθεροι κι ευτυχισμένοι στη νέα τους απλή κατοικία, η Lauren είναι και πάλι έγκυος. Η τελική σκηνή κλείνει το έργο με τον σύζυγό της να προσπαθεί να φτιάξει ένα baby monitor που δεν δουλεύει, αλλά δηλώνει ότι δεν τα καταφέρνει, με την Lauren να απαντά… Καλύτερα!

Ε… γιατί να αρέσει μια τέτοια ταινία; Επειδή κάθε μικρή λεπτομέρεια κι αναφορά είναι αληθινές; Πόσο κοινότυπο τελικά είναι κάποιος να λέει την αλήθεια!

Οι μακελάρηδες των τελευταίων ετών, αν δεν ήταν τάχα στρατευμένοι τρομοκράτες, λέγεται ότι έπασχαν από ψυχολογικά προβλήματα. Αλλά και τα άτομα που επιλέγονται για τέτοιου είδους προγράμματα, έχουν επίσης κάποιο βαρύ ή ελαφρύ ιστορικό. Βολεύει. Πρώτον γιατί είναι πιο ευάλωτα, αλλά κατά κύριο λόγο, γιατί κανείς δεν θα τους πιστέψει όταν πουν τι βιώνουν.

Οπότε μια ταινία που μπορεί να ψυλλιάσει το ευρύ κοινό ότι τέτοια πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, καλύτερα να πάρει κακές κριτικές, ως ‘βαρετή’ και ‘επαναλαμβανόμενη’.

Distorted: 5G Distorted: 5G Reviewed by diaggeleas on 17.4.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.