Ο δικαστής James E. Boasberg και ο Mark Elliot Zuckerberg. Συνομωσία;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ






*******

Ένα τρις δολάρια στα 37 του ο Εβραίος Mark Elliot Zuckerberg... ΤΥΧΑΙΟ;


Ο Μαρκ Έλιοτ Ζάκερμπεργκ (αγγλικά: Mark Elliot Zuckerberg, 14 Μαΐου 1984) είναι Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής προγραμματιστής, επιχειρηματίας, γνωστός για τη δημιουργία του Facebook μαζί με τους Εντουάρντο Σάβεριν, Ντάστιν Μόσκοβιτς και Κρις Χιούζ, συμφοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Είναι δισεκατομμυριούχος, καθώς κατέχει το 28% των μετοχών του Facebook, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου το 2017, με περιουσία που ανέρχεται στα 122 δισεκατομμύρια δολάρια (2021).

-Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαιρετικά προϊόντα και για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας

Στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια εκτοξεύθηκε η αξία του Facebook και πιθανά το ξεπέρασε για πρώτη φορά, καθώς η τιμή της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού αυξήθηκε κατά 4% μετά την απόρριψη αντιμονοπωλιακών αγωγών που είχαν ασκηθεί από την αμερικάνικη κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα, ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την καταγγελία που υπέβαλε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) και ένας συνασπισμός κρατικών γενικών εισαγγελέων, κάτι που προκάλεσε σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών να ελέγξουν τους γίγαντες της τεχνολογίας.

Ο δικαστής James Boasberg έκρινε ότι οι αγωγές ήταν «νομικά ανεπαρκείς» και ότι δεν παρείχαν επαρκή στοιχεία προκειμένου να αποδειχθεί ότι το Facebook αποτελεί μονοπώλιο στο χώρο του. Ο Boasberg ανέφερε στην απόφαση του ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου δεν έκανε αρκετά για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της ότι το Facebook κατέχει μερίδιο «60pc-plus» στην αγορά κοινωνικών μέσων. Η απόφαση απέρριψε την καταγγελία αλλά όχι την υπόθεση, πράγμα που σημαίνει ότι η FTC θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει άλλη καταγγελία.

«Αυτοί οι ισχυρισμοί, οι οποίοι δεν παρέχουν καν εκτιμώμενο πραγματικό ποσοστό ή εύρος για το μερίδιο αγοράς του Facebook σε κανένα σημείο τα τελευταία δέκα χρόνια, τελικά δεν καταλήγουν να αποδείξουν ότι το Facebook κατέχει τόση δύναμη στην αγορά», ανέφερε ο Boasberg.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και 48 πολιτείες και περιφέρειες μήνυσαν το Facebook τον Δεκέμβριο του 2020, κατηγορώντας τον τεχνολογικό γίγαντα για κατάχρηση ισχύος στην αγορά κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να συντρίψει μικρότερους ανταγωνιστές. Το FTC ισχυρίστηκε ότι το Facebook συμμετείχε σε μια «συστηματική στρατηγική» για την εξάλειψη του ανταγωνισμού του, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς μικρότερων ανερχόμενων αντιπάλων όπως το Instagram το 2012 και το WhatsApp το 2014.

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Letitia James, δήλωσε κατά την κατάθεση της αγωγής ότι το Facebook «χρησιμοποίησε τη μονοπωλιακή του δύναμη για να συντρίψει μικρότερους αντιπάλους και να εξαλείψει τον ανταγωνισμό, όλα εις βάρος των καθημερινών χρηστών». Ωστόσο, ο Boasberg απέρριψε την ξεχωριστή καταγγελία που υπέβαλε και η γενική εισαγγελέας. 

Ο Boasberg ανέφερε ότι οι γενικοί εισαγγελείς περίμεναν πολύ καιρό για να αμφισβητήσουν την εξαγορά του Instagram και του WhatsApp από το Facebook, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2012 και το 2014, αντίστοιχα.

«Εξετάζουμε αυτήν την απόφαση και εξετάζουμε τις νομικές μας επιλογές», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της James, μία εκ των κορυφαίων κρατικών συμβούλων σε αυτήν την υπόθεση. Η FTC δεν έχει σχολιάσει την απόφαση και δεν είναι ακόμα σαφές εάν σχεδιάζει να καταθέσει νέα αγωγή.

Σε ανακοίνωση του το Facebook ανέφερε ότι πιστεύει στον θεμιτό ανταγωνισμό. «Είμαστε ικανοποιημένοι που οι αποφάσεις αναγνωρίζει την έλλειψη στοιχείων των κυβερνητικών καταγγελιών που κατατέθηκαν κατά της εταιρείας». «Ανταγωνιζόμαστε δίκαια κάθε μέρα για να κερδίσουμε το χρόνο και την προσοχή των ανθρώπων και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαιρετικά προϊόντα και για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Alex Harman, υποστηρικτής της πολιτικής ανταγωνισμού για το Public Citizen, μία ομάδα υπεράσπισης των καταναλωτών, δήλωσε ότι η απόφαση δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς και άλλα δικαστήρια έχουν απορρίψει υποθέσεις στις οποίες οι καταναλωτές δεν έχουν χρεωθεί άμεσα για τις εν λόγω υπηρεσίες. «Τα δικαστήρια δυσκολεύονται πραγματικά με αυτόν τον ορισμό της αγοράς για κάποιο λόγο», δήλωσε ο Harman. «Είναι μία απόδειξη γιατί χρειαζόμαστε την αλλαγή των νόμων».

Ένα φιλόδοξο πακέτο νομοθεσίας για την αναθεώρηση των αντιμονοπωλιακών νόμων, που θα μπορούσαν να συντελέσουν στη διάλυση του Facebook καθώς και της Google, του Amazon και της Apple, εγκρίθηκε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δικαιοσύνης του Σώματος την περασμένη εβδομάδα και στάλθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος Ken Buck του Κολοράντο, δημοκρατικός επικεφαλής και υποστηρικτής της νομοθεσίας, δήλωσε ότι η απόφαση της Δευτέρας δείχνει ότι απαιτείται επειγόντως μεταρρύθμιση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Το Κογκρέσο πρέπει να παρέχει πρόσθετα εργαλεία και πόρους στους αντιμονοπωλιακούς φορείς επιβολής του νόμου για να ακολουθήσουν τις εταιρείες Big Tech που ασχολούνται με αντιανταγωνιστική συμπεριφορά».

https://kourdistoportocali.com

*********************

James E. Boasberg 

Ο Boasberg γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια το 1963, [3] από Εβραίους γονείς, τη Sarah Margaret (Szold) και τον Emanuel Boasberg III. 

Boasberg was born in San Francisco, California in 1963, to Jewish parents, Sarah Margaret (Szold) and Emanuel Boasberg III.

The family moved to Washington, D.C. when Boasberg's father accepted a position in Sargent Shriver's Office of Economic Opportunity, a Great Society agency responsible for implementing and administering many of Lyndon B. Johnson's War on Poverty programs.

Boasberg received a Bachelor of Arts from Yale University in 1985, where he was a member of Skull and Bones, and a Master of Studies the following year from St Peter's College, Oxford.

He then earned his Juris Doctor from Yale Law School in 1990.



Ο δικαστής James E. Boasberg και ο Mark Elliot Zuckerberg. Συνομωσία; Ο δικαστής James E. Boasberg και ο Mark Elliot Zuckerberg. Συνομωσία; Reviewed by diaggeleas on 30.6.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.