Γιάγκος Πεσμαζόγλου - Μαρία Δαμανάκη - Κώστας Λαλιώτης

Γιάγκος Πεσμαζόγλου, Μαρία Δαμανάκη, Κώστας Λαλιώτης....

Εδώ Πολυτεχνείο και Λέσχη Μπίλντεμπεργκ

O συγγραφέας Γκίντερ Γκρας με τον Γιάγκο Πεσμαζόγλου σε ομιλία του Γερμανού στην Αθήνα

Για προσέξτε εδώ τα γεγονότα τα καταγεγραμμένα να δείτε πως παίζουν μπάλλα….οι σοβαροί παίκτες με πιόνια….αθώα επαναστατημένα πρόβατα.

Το λοιπώνε όταν έγινε η «επανάστασις» των Απριλιανών, ο Γιάγκος ήταν υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής της Νομικής Αθηνών. 

Ενώ οι Απριλιανοί καταδίωξαν όσους αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί της, τον Γιάγκο δεν τον ενόχλησαν.

Τουναντίον είχαν αρμονική συνεργασία μαζί του. 

Τον Οκτώβριο του 1968 στάλθηκε ως αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες με εντολή της πρεσβείας, τίθεται σε διαθεσιμότητα ενός έτους από καθηγητής…και βαπτίζεται αυτόματα «αντιστασιακός».

Εκεί που είναι όμως το ζουμί και σας τα πρήζω με τον φαινομενικά ασήμαντο Γιάγκο (μετέπειτα πρόεδρο της ακαδημίας Αθηνών) είναι ότι έξι μήνες μετά την 21η Απριλίου…ο Γιάγκος συμμετάσχει στο ετήσιο meeting της Μπίντελμπεργκ (ναι καλέ υπάρχει από τότενες…και συμμετέχουν Έλληνες και από πιό παλιά, δεν τα ανακάλυψαν τώρα λαστ όσοι ασχολούνται, αλλά εδώ και δεκαετίες. Τώρα ακόμα και ο πρωθυπουργός και η κουτσή μαριώ μιλάνε για λέσχες και ιερατεία και νέφιλιμ).

Και σαφώς…πήρε οδηγίες χρήσης για την μετέπειτα «ευαγή» δράση του.

Τον Μάρτιο του 1970 καίτοι απαγορεύεται κάθε πολιτική δράση…ο Γιάγκος μυστηριωδώς συστήνει και οργανώνει καμουφλαρισμένη ντεμέκ πολιτική κίνηση.

Την ΕΜΕΠ (Εταιρεία μελέτης Ελληνικών προβλημάτων).

Μετά περίπου ένα έτος, τον Μάϊο του 1971 καλεί τον Ζαν Ρεϋ (πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) για ομιλία περί ΕΟΚ και κατόπιν δημιουργεί και νεολαία…την λεγόμενη ΕΚΙΝ (Ελληνοευρωπαϊκή Κίνηση Νέων) (sic).

Ιδρύει εντευκτήρια…και αρχίζει και φοιτητική δράση.

Τον Μάϊο του 1972….{η χούντα;} ζητεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (sic…μα τι χούντα είναι αυτή που ζητάει από δικαστήριο να κάμνει νομοταγή πράγματα….που είναι το αποφασίζομεν και διατάσσομεν ? εεεεεε ?) την διάλυσή της, προκειμένου να γίνει προσχεδιασμένη και προκαθωρισμένη διαφήμιση βεβαίως βεβαίως.

Τα έχετε ξανακούσει όλα αυτά ?

Βάζω στοίχημα πως όχι….τουλάχιστον οι περισσότεροι.

Καλά…όλα αυτά ρε συ Pepermint θα μου πείτε…αλλά ξανά μανά γιατί μας πρήζεις τους όρχεις με τον Γιάγκο ?

Απλά…διότι αυτή η ΕΚΙΝ….είναι η οργάνωση η οποία εκμεταλλευόμενη τα αντιχουντικά αισθήματα των φοιτητών-προβάτων, οργανώνει την κατάληψη της Νομικής Αθηνών την 12η Νοεμβρίου 1973.

Αλήθεια…πόσοι από τους όψιμους ή πρώιμους αριστερούς αδελφούς…ξεύρουν…ότι η εξέγερσις…άρχισε από την ευρωπαϊκή νεολαία του Γιάγκου ?

Χαχαχα…..είδατε ?….σαν να λέμε η εξέγερση ξεκίνησε από την ΔΑΠ…ή μάλλον ακόμα χειρότερα, κάτι ακόμα πιο ελαφρύ…από την ΔΑΠ κάτω των 21 light με 1% λιπαρά.

Από την κατάληψη δε της Νομικής…περνάμε στην κατάληψη του ΕΜΠ.

Λεπτομέρεια…ο Γιάγκος ως σύνδεσμος μεταξύ φοιτητών, πρακτόρων και Μπίντελμπεργκ-χάμπουργκερ, έλαβε τσεκ 200.000 δολλαρίων για τις πρώτες ανάγκες των παιδιών σε τραγανομπίφτεκα, προφυλακτικά και μάρλβορο.

Ο ίδιος δε ο Γ.Γ. της λέσχης έδωσε το τσεκ ιδιοχείρως στον Γιάγκο….]

https://filopatria.wordpress.com/
Γιάγκος Πεσμαζόγλου - Μαρία Δαμανάκη - Κώστας Λαλιώτης Γιάγκος Πεσμαζόγλου - Μαρία Δαμανάκη - Κώστας Λαλιώτης Reviewed by diaggeleas on 22.6.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.