HENRY FORD - Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ


Εργασία και Εβραϊσμός


Η ουσία της Εβραϊκής ιδέας είναι η επιρροή της στον ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ και είναι η ίδια όπως σε όλα τα άλλα τμήματα – η καταστροφή των πραγματικών αξιών για χάρη των πλαστών αξιών.

Η Εβραϊκή φιλοσοφία για το χρήμα δεν είναι να «κάνουν λεφτά» αλλά να «πάρουν λεφτά». Να κλέψουν με κάθε τρόπο λεφτά. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δυο θεμελιώδη. Αυτό εξηγεί γιατί οι Εβραίοι γίνονται «οικονομολόγοι» αντί να γίνουν «βιομήχανοι». Είναι η διαφορά στο «κάνω» και στο «παίρνω-κλέβω».

Ο δημιουργικός εποικοδομητικός τύπος εγκεφάλου νιώθει αγάπη για πράγματα που φτιάχνει. Ο μη Εβραίος εργαζόμενος τυπικά διαλέγει να ασκήσει την εργασία που του αρέσει περισσότερο. Δεν αλλάζει εύκολα απασχόληση, διότι υπάρχει ένας δεσμός ανάμεσα σε αυτόν και το είδος της εργασίας που έχει διαλέξει. Τίποτε άλλο δεν τον θέλγει.

Προτιμά να κερδίζει λιγότερα χρήματα και να κάνει αυτό που του αρέσει, παρά να κερδίζει περισσότερα και να κάνει κάτι που τον απωθεί. Έτσι αυτός που «κάνει λεφτά» -«δεν κλέβει» βρίσκεται κάτω από την επιρροή της επιθυμίας του.

Όχι όμως αυτός που «παίρνει, κλέβει λεφτά». Δεν τον ενδιαφέρει με τι ασχολείται, εφ' όσον το εισόδημα του είναι ικανοποιητικό. Δεν έχει ψευδαισθήσεις, αισθήματα ή αγάπη για το είδος εργασίας του.

Είναι ο «ευνουχισμός» που μετράει. Δεν είναι συνδεδεμένος με τα πράγματα που κάνει, αφού δεν κάνει κανένα. Διαχειρίζεται τα πράγματα που κάνουν οι άλλοι και τα βλέπει μόνο από την πλευρά της χρηματικής τους  αξίας.

Η χαρά τη δημιουργικής εργασίας δεν σημαίνει τίποτε γι’ αυτόν, και ούτε την κατανοεί.


Συνεχίζεται...
HENRY FORD - Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ HENRY FORD - Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ Reviewed by diaggeleas on 27.6.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.