Η ΜΚΟ, «Turkish Democracy Project» ιδρύθηκε στις ΗΠΑ


Ίδρυμα με την ονομασία «Τουρκικό πρόγραμμα δημοκρατίας» ιδρύθηκε στις ΗΠΑ – Ο Τζον Μπόλτον ανάμεσα στους ιδρυτές


Ίδρυμα που ονομάζεται «Τουρκικό πρόγραμμα δημοκρατίας» ιδρύθηκε στην Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Μεταξύ των ιδρυτών του συλλόγου είναι ονόματα όπως ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας John Bolton, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Jeb Bush και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Sant’Agata.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο ιστότοπος του συλλόγου με την ονομασία Turkish Democracy Project αναφέρει, «Το τουρκικό δημοκρατικό σχέδιο είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός, διεθνής οργανισμός πολιτικής που δημιουργήθηκε ως απάντηση στην πρόσφατη απομάκρυνση της Τουρκίας από τη δημοκρατία και αυταρχισμός.»

«Ο Ερντογάν υποστήριξε εξτρεμιστικές ομάδες, έστειλε προμήθειες για την υποστήριξη συγκρούσεων από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη, εκδίωξε τις εθνοτικές μειονότητες, κατέστρεψε τον ελεύθερο τύπο, φυλακίστηκε και σκότωσε πολιτικούς αντιπάλους. Ταυτόχρονα, η τουρκική οικονομία υπέστη σοβαρή οικονομική ύφεση ως αποτέλεσμα των πολιτικών του Ερντογάν. Καθώς το κράτος δικαίου επιδεινώνεται και εξαπλώνεται η διαφθορά, ο Ερντογάν και οι ολιγάρχες του συνεχίζουν να συγκεντρώνουν πλούτο και δύναμη.»

«Σκοπός η προστασία των Δημοκρατικών οργάνων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Στον ιστότοπο, αναφέρεται ότι στόχος της ένωσης είναι να “ενθαρρύνει την Τουρκία να υιοθετήσει πιο δημοκρατικές πολιτικές και να σταματήσει τη συνεχή διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών της Τουρκίας προς την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της οικονομικής ευημερίας”.

Μεταξύ των ιδρυτών του προγράμματος Τουρκικής Δημοκρατίας είναι ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, GW. Ο αδελφός του Μπους, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας ΣαντΑγάτα.

https://www.viadiplomacy.gr
Η ΜΚΟ, «Turkish Democracy Project» ιδρύθηκε στις ΗΠΑ Η ΜΚΟ, «Turkish Democracy Project» ιδρύθηκε στις ΗΠΑ Reviewed by diaggeleas on 24.6.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.