ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΒΡΑΙΑ


Γνωστό πρόσωπο είναι για την Αριστερά η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – τουλάχιστον για τους παλαιότερους. Έτσι ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ δεν αιφνιδιάσθηκαν, ούτε έψαχναν να βρουν ποια είναι και «από πού κρατά η σκούφια» της προτεινόμενης από την κυβέρνηση για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Άλλωστε πριν από κάποιες δεκαετίες η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συμμετείχε στον Ρήγα Φεραίο και στο ΚΚΕ Εσωτερικού, και ήταν σκληρή κομμουνίστρια!..

Πάντα συμφωνούσε με τα στρατόπεδα ΓΚΟΥΛΑΓΚ στην Ρωσσία!.

*********

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μαΐου 1956, από οικογένεια δικαστικών. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Ο πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, υπήρξε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Δικαστική σταδιοδρομία

Το Νοέμβριο του 1982, διορίστηκε εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Το 1988, προήχθη στον βαθμό του παρέδρου και τοποθετήθηκε στο Γ΄ Τμήμα. 

Το 2000, προήχθη στον βαθμό του συμβούλου και τοποθετήθηκε στο Ε’ Τμήμα.[3]

Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ (1993-1995 και 2000-2001), γενική γραμματέας (1985-1986) και αντιπρόεδρος (2006-2008). Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (1993-1995).

Δίδαξε Δίκαιο Περιβάλλοντος (SIC) στην Εθνική Σχολή Δικαστών (2005-2014). Ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Εισαγωγικού και Εξαγωγικού Διαγωνισμού της σχολής αυτής και διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Σπουδών (2010-2013). 

Διετέλεσε πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών (2013-2015).[3]

Υπήρξε μέλος της μειοψηφίας που διαφώνησε με την κατάργηση του νόμου (ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ)ΣΑ- Ραγκούση (ν. 3838/2010)[4] για την ιθαγένεια, είχε ταχθεί υπέρ της αλλαγής των ταυτοτήτων και της μη αναγραφής του θρησκεύματος, ενώ το 2018 υπό την προεδρία της το ΣτΕ αποφάσισε ότι είναι νόμιμη και αναγκαία η ένταξη των προσφυγοπαίδων στα σχολεία.

Τον Φεβρουάριο του 2015, για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου πρότεινε μαζί με άλλους τέσσερις δικαστές να κηρυχθεί αθώος. 

Στις 23 Οκτωβρίου 2015, προήχθη στον βαθμό του αντιπροέδρου και τοποθετήθηκε στο Γ´ Τμήμα, ως αναπληρώτρια πρόεδρος. Από τον Μάρτιο του 2015 έως το 2019 ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του επιστημονικού σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Δικαίου του Περιβάλλοντος».

Στις 17 Οκτωβρίου 2018, με πρόταση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, προήχθη στον βαθμό του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και ήταν η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό. 

*******

Ένας τέως υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που επί της ουσίας άνοιξε το δρόμο προκειμένου να φθάσει η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μέχρι το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που επισημαίνουν συνεργάτες του στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Πρόκειται για τον νυν διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα., κ. Μιχάλη Καλογήρου.

Ήταν ο άνθρωπος που ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε εισηγηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2018 να προαχθεί η δικαστικός στο βαθμό του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτι που δέχθηκε χωρίς αντιρρήσεις το τότε Υπουργικό Συμβούλιο.

Ήταν άλλωστε η πρώτη γυναίκα που καταλάμβανε το συγκεκριμένο αξίωμα και παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τον χώρο της ΕΒΡΑΪΚΗΣ αριστεράς, έχαιρε εκτίμησης και στους ΕΒΡΑΙΟΥΣ στην κεντροδεξιά κάτι που φάνηκε άλλωστε και από την κατοπινή πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καταλάβει το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Όταν έγινε γνωστή η πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου προς το πρόσωπό της, τόσο (ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ), ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Καλογήρου συναίνεσαν. Η εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας ήταν μονόδρομος.

Και βέβαια βιογραφικό για τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!....


ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΒΡΑΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΒΡΑΙΑ Reviewed by diaggeleas on 24.6.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.