Πως οι Κομμουνιστές Εβραίοι διώχνουν τις βιομηχανίες από την Ελλάδα

Πως ο Κομμουνιστής Δήμαρχος Ελευσίνας απέτρεψε την κατασκευή εργοστασίου "Πίτσος" που φεύγει για Τουρκία

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι εθεωρούσε ο Βελουχιώτης τους φυλακισμένους του: Χοιρινά προς πάχυνσιν, έτοιμα προς σφαγήν…Φήμες και ιστορικά προφορικά γεγονότα αναφέρουν ότι ο Εβραίος Βελουχιώτης έπινε ΑΙΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, Κυρίως ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!.....

Η αποχώρηση της ΠΙΤΣΟΣ από τη γενέτειρα της είναι 100% άλλη μία προσφορά των "αγώνων της αριστεράς" στην Ελλάδα

ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

To 2011, η Bosch, η οποία ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΙΤΣΟΣ (και ουσιαστικά έσωσε την ΠΙΤΣΟΣ), αγόρασε στην Ελευσίνα γήπεδο/αγροτεμάχιο 150 στρεμμάτων για να χτίσει νέο εργοστάσιο.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Τσουκαλάς (ΣΥΡΙΖΑ) τότε δήλωσε "ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ".

Ο Δήμος Ελευσίνας τότε τροποποίησε το πολεοδομικό του σχέδιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ την ανέγερση του εργοστασίου. 

Επίσης, το 2017 οι εργαζόμενοι της ΠΙΤΣΟΣ απευθύνθηκαν με 2 δραματικές επιστολές στον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, παρακαλώντας τον να παρέμβει, διότι η εταιρεία αφού απέτυχε να κτίσει εργοστάσιο στο ακίνητο της στην Ελλάδα, θα προχωρούσε στην Πολωνία και στην Τουρκία. Τότε η κατάσταση ήταν ακόμη αναστρέψιμη.





Ο κ Τσίπρας φυσικά ΔΕΝ έκανε τίποτα. Ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει.

Το 2018 η εταιρεία πήρε τις τελικές αποφάσεις, να πάει στην Πολωνία και στην Τουρκία. Σήμερα απλώς τις υλοποιεί.


Η αποχώρηση της ΠΙΤΣΟΣ από τη γενέτειρα της είναι 100% άλλη μία προσφορά των "αγώνων της αριστεράς" στην Ελλάδα

(τους οποίους αγώνες... όλοι πρέπει να τιμούμε, ε;).


***********************

Γιατί η γερμανική Bosch δεν έφτιαξε στη Μαγούλα το καινούργιο εργοστάσιο


Βαγγέλης Μανδραβέλης

«Πρέπει να αποτρέψουμε το κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν με τη διαδικασία fast track. Με συντονισμένες ενέργειες του λαού της περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε τη ματαίωσή του». Αυτό ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ελευσίνας στις 26 Οκτωβρίου 2011, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κόσμος της Ελευσίνας μπορεί να μην ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, με 23 ψήφους υπέρ έναντι 3 κατά, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελευσίνας έκανε δεκτή την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μαγούλας. 

Η τροποποίηση αυτή ματαίωνε την ανέγερση εργοστασίου της Bosch Siemens Hausgerate (BSH) σε έκταση 150 στρεμμάτων, πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2011 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία της διοίκησης της BSH, η οποία επιμένει στην επένδυση μέσω εκσυγχρονισμού της υφιστάμενης υποδομής στον Πειραιά. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ και τον περασμένο Σεπτέμβριο γνωστοποίησε την πρόθεσή της να βάλει λουκέτο στην παραγωγική της μονάδα.

Στέλεχος της BSH, που είχε αναμειχθεί στον σχεδιασμό της επένδυσης στη Μαγούλα, σημειώνει ότι είναι αρχή της εταιρείας όπου επενδύει να έχει μαζί της την τοπική κοινωνία. Ανέφερε ότι στην Αγία Πετρούπολη ο δήμαρχος της πόλης όχι μόνον υποδέχθηκε την BSH, αλλά παρείχε δωρεάν τα ακίνητα όπου κατασκευάστηκε η μονάδα παραγωγής. 

Στην Τουρκία, οι Αρχές φροντίζουν για την ασφάλεια του εργοστασίου της εταιρείας 1.000 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Αδριανούπολης.

Η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική αν πριν από τρεις μέρες, στις 23 Οκτωβρίου, δεν είχε «φύγει» αναπάντεχα ο εκλεγμένος δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου. Ο τελευταίος είχε τοποθετηθεί υπέρ της επένδυσης της BSH και αν τελικά παρίστατο στην επίμαχη ψηφοφορία, ενδεχομένως να υπήρχε άλλο αποτέλεσμα. Η ανάληψη των δημαρχιακών καθηκόντων από τον εκπαιδευτικό και εκλεγμένο με τον Συνασπισμό Γ. Τσουκαλά ήταν καθοριστικής σημασίας. Ωστόσο, ευθύνες αποδίδονται σε όλες τις παρατάξεις των εκλεγμένων συμβούλων. Δεν είναι τυχαίο ότι στις 27 Οκτωβρίου, μία μέρα μετά το «άνοιγμα του τάφου» της επένδυσης της BSH, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας έκανε λόγο για δημοτικούς συμβούλους που διαγωνίζονται «ποιος είναι πιο πολύ οικολόγος». Παράλληλα, προειδοποιούσε στην ανακοίνωσή του όλους εκείνους που διεκδικούν το αξίωμα του δημάρχου ότι θα «γίνουν οι δήμαρχοι που θα μοιράζουν συσσίτια στην πόλη…».

Ήταν μόνον η στάση του δημοτικού συμβουλίου που οδήγησε στη ματαίωση της επένδυσης; «Οχι», παραδέχονται όσοι ξέρουν. Τα σύννεφα της ύφεσης στη χώρα μας άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα. Ετσι, η BSH, χάρη τους «οικολόγους» δημοτικούς συμβούλους, είχε την ευκαιρία να αλλάξει τα σχέδια για τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου.

Η γερμανική εταιρεία θα πραγματοποιούσε την επένδυση στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη. Η έκταση ήταν υπεραρκετή, δεδομένου ότι το ακίνητο στου Ρέντη είναι 50 στρέμματα και η νέα μονάδα απαιτεί περίπου 22 στρέμματα. Το σχέδιο ήταν λιγότερο μεγαλεπήβολο από το προηγούμενο, αλλά ήταν εφικτή η παραγωγή 300.000 συσκευών από περίπου 700 άτομα. Η ολοσχερής απομάκρυνση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα άρχισε να ωριμάζει όταν η κρίση άρχισε να βαθαίνει στην Ελλάδα και ταυτόχρονα η BSH να επεκτείνεται σε άλλες αγορές: Πολωνία, Τουρκία, Ρωσία. Εως το 2014, στο Μόναχο, έδρα της BSH GmbH, ο κύβος είχε ριφθεί, ματαιώνοντας τον εκσυγχρονισμό της μονάδας στου Ρέντη.

Επένδυση φιλική στο περιβάλλον

«Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης θα ήταν πολύ μικρότερο από το αποτύπωμα του Θριασίου Νοσοκομείου», παραδέχεται σήμερα στέλεχος της BSH. «Δεν θα υπήρχαν απόβλητα, ούτε χυτεύσεις μετάλλων. Ηταν κυρίως δραστηριότητες συναρμολόγησης που θα γίνονταν με τις ασφαλέστερες μεθόδους». Το πιο σημαντικό είναι ότι η μονάδα της BSH στη Mαγούλα θα δημιουργούσε έκταση πρασίνου 100 στρεμμάτων. Και αυτό γιατί η έκταση που συμφώνησε να αποκτήσει από την «Τιτάν» το 2010, αντί περίπου 16 εκατ. ευρώ η εταιρεία, ήταν 150 στρέμματα. Στην επιλογή αυτή η εταιρεία οδηγήθηκε γιατί ήταν το μόνο ενιαίο ακίνητο που υπήρχε στην περιοχή. Ολα τα υπόλοιπα ήταν πολύ μικρότερα για τις ανάγκες της νέας παραγωγικής μονάδας και έπρεπε να αγοραστούν πολλά ακίνητα για να επιτύχει τον στόχο της. Η BSH χρειαζόταν 22 στρέμματα για τη νέα παραγωγική μονάδα και άλλα πέντε με δέκα στρέμματα για τα γραφεία της εμπορικής δραστηριότητας. 

Τα υπόλοιπα 100-120 στρέμματα θα ήταν χώροι πρασίνου και πάρκινγκ. «Η πίσω πλευρά του Θριασίου Νοσοκομείου θα έβλεπε σε έναν απέραντο κήπο», παραδέχεται σήμερα στέλεχος της επιχείρησης. Η πρόσφατη κρίση των σχέσεων Γερμανίας – Τουρκίας ώθησε αρκετούς να πιέσουν για αναθεώρηση των σχεδίων εγκατάλειψης της παραγωγικής μονάδας στου Ρέντη. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η εταιρεία στην Τουρκία και στην Πολωνία είναι πολύ δύσκολο να την κάνουν να αλλάξει άποψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η BSH δεν παραβίασε τη συμφωνία της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο, καθώς όλα τα επίσημα έγγραφα της συμφωνίας αναφέρουν ότι η εταιρεία θα «εξετάσει την πραγματοποίηση» επένδυσης ύψους 60 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα με 700 εργαζομένους. Ασχέτως αν οι πολιτικοί μας αρέσκονταν όλα αυτά τα χρόνια να τονίζουν ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει επένδυση 60 εκατ. ευρώ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; 
Πως οι Κομμουνιστές Εβραίοι διώχνουν τις βιομηχανίες από την Ελλάδα Πως οι Κομμουνιστές Εβραίοι διώχνουν τις βιομηχανίες από την Ελλάδα Reviewed by diaggeleas on 7.7.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.