ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ - NOOR1 - «Sischo»


«Noor1»: Τα Ύποπτα Βρετανικά Κινητά Στις Επαφές Γιαννουσάκη Με Την Κωδική Ονομασία «Μαρ Βαγγ»
 

– Η Δικογραφία Μαρινάκη Επιστρέφει Στον Ανακριτή Για Νέα Έρευνα (Ντοκουμέντο)

Ο εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου από μέρα σε μέρα αναμένεται να κρίνει αν η δικογραφία σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη -και τριών ακόμη συνεργατών του εφοπλιστή- θα πρέπει να πάει στο αρχείο ή αν θα ζητήσει περαιτέρω ανάκριση.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ωστόσο, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδη άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά για την υπόθεση του «Noor one».

Να θυμίσουμε ότι ο ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννης Πετρόπουλος τον περασμένο Ιανουάριο αμέσως μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου -που αθώωσε έστω και με ελαχιστότατες αμφιβολίες τον Αιμίλιο Κοτσώνη (πρώην μεγαλοστέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός) και αποφυλάκισε τον «κάπτεν Τζωρτζ» του Βαγγέλη Μαρινάκη-, αποφάσισε να κλείσει τη δικογραφία που αφορά στη χρηματοδότηση του ναρκόπλοιου, το οποίο μετέφερε 3 τόνους ηρωίνης, εκ των οποίων οι 2,1 τόνοι έφθασαν στην Ελλάδα.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, ο κ. Πετρόπουλος θα έπρεπε να έχει μετατεθεί στην Αθήνα από τη στιγμή που ολοκλήρωσε -έστω και κακήν κακώς- την ανάκριση για το «Noor one», αναφορικά με την εμπλοκή του κ. Μαρινάκη και τα εμβάσματα που έκαναν αυτός και τρεις συνεργάτες του, συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ (περίπου), στην εταιρεία του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος επίσης έχει αποφυλακιστεί με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά που αναιρέθηκε.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο έχει κάνει δεκτό το αίτημα του κ. Πετρόπουλου για τη μετάθεση του στο Πρωτοδικείο της Αθήνας από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά είχε δώσει ρητή εντολή πως θα υλοποιούνταν η μετάθεση του μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης που διεξήγαγε(;) για αυτή την πολύκροτη υπόθεση.

Κι ενώ η ανάκριση ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, οι πολιτικοί ή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν περιέργως και αδικαιολογήτως «παγώσει» τη μετάθεση του κ. Πετρόπουλου στην Αθήνα.

Κακές γλώσσες και υποψιασμένοι θέτουν το ερώτημα αν ο κ. Πετρόπουλος παραμένει στον Πειραιά μέχρι να σιγουρευτούν κάποιοι… πως η υπόθεση Μαρινάκη θα πάει στο αρχείο!

Όμως, αν ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, τελικά κρίνει πως πρέπει να γίνει περαιτέρω ανάκριση, τότε είναι δυνατόν η υπόθεση να χρεωθεί εκ νέου στον κ. Πετρόπουλο, ο οποίος με ένα πόρισμα 50 σελίδων έχει ήδη εκπεφρασμένη άποψη πως δεν υπάρχει εμπλοκή του εφοπλιστή και των άλλων κατηγορούμενων, αιτιολογώντας τις «τυπικές κλήσεις»;

Αν η υπόθεση επιστραφεί στον ίδιο ανακριτή, δηλαδή στον κ. Πετρόπουλο, θα είναι σε θέση να φέρει σε πέρας τις εντολές του εισαγγελέα Εφετών, αφού θα ‘ναι σαν να καλείται να αμφισβητήσει τον εαυτό του και τις μέχρι τώρα ανακριτικές του πράξεις;

Θα είναι σε θέση ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος μία ζητούσε να εξαιρεθεί, μία να μετατεθεί στην Κόρινθο, μέχρι που του εγκρίθηκε τελικά η μετάθεση στην Αθήνα, την ολοκλήρωση της οποίας -υποτίθεται ότι- εναγωνίως περιμένει;

Θα μπορεί να ξανακρίνει αντικειμενικά τα στοιχεία της ίδιας δικογραφίας που πρόσφατα έκρινε πως δεν τίθεται ζήτημα αξιόποινων πράξεων από πλευράς Μαρινάκη και συνεργατών;

Το Piperata.gr και η στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια», θέλοντας να συμβάλουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης «Noor one», αλλά και στη διάσωση του κύρους της ελληνικής Δικαιοσύνης, επισημαίνουν και φέρουν στο φως συνοπτικά τα σημεία της περαιτέρω ανάκρισης που, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, φέρεται αποφασισμένος για να παραγγείλει οσονούπω ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου.

Μία περαιτέρω ανάκριση που επουδενί πρέπει να αναλάβει ο ίδιος ανακριτής, ο οποίος είχε όλο τον χρόνο, αλλά δεν είχε τη διάθεση για να διεξάγει -με αξιοπιστία και σοβαρότητα- μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.
Οι εγκληματικές παραλείψεις της δικαιοσύνης

Ας δούμε όμως τι ακριβώς δεν έγινε και τι οφείλει με περαιτέρω ανάκριση να διερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη πριν αποφανθεί για μία υπόθεση όπως αυτή του «Noor one», που αφορά στη μεγαλύτερη μεταφορά ηρωίνης στην Ευρώπη.

Πρώτον. Να κληθούν και να εξεταστούν εκ νέου ακόμη και κατ’ αντιπαράσταση οι κ. Μαρινάκης, Μπαϊρακτάρης, Τσακίρης, Γιαννουσάκης, προκειμένου να αποδειχτεί τι αφορούσαν τα δέκα εμβάσματα ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Ο τελευταίος πρέπει επιτελούς να ρωτηθεί, κι αν χρειαστεί να πιεστεί με κάθε νόμιμο, αλλά και ενδεδειγμένο τρόπο -πρώτα κατά μονάς-, προκειμένου να καταθέσει ότι ξέρει σχετικά με τα «αμαρτωλά εμβάσματα» που έλαβε σε λογαριασμό εταιρείας συμφερόντων του από τους ανωτέρω κατηγορούμενους.

Δεύτερον. Να γίνει κατά αντιπαράσταση εξέταση του και με τους κ. Κοτσώνη, Μπουρδούβαλη, Συντυχάκη κ.λπ.

Τρίτον. Να ζητηθεί άμεσα η συνδρομή των βρετανικών αρχών, ώστε να γίνει έστω και τώρα άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε τρεις αριθμούς βρετανικών κινητών. Ενός αριθμού που έχει ήδη ταυτοποιηθεί από τη δικογραφία Hilton (αρπαγή υποφαινόμενου δημοσιογράφου) ότι χρησιμοποιείται από τον κ. Μαρινάκη και δύο ακόμη.

Πρόκειται για τους αριθμούς κινητών με την κωδική ονομασία «ΜΑΡ ΒΑΓΓ 2» που βρέθηκαν στις επαφές Γιαννουσάκη όταν κατασχέθηκε το 2014 το κινητό του τηλέφωνο, αλλά δεν έγινε καμία απολύτως έρευνα σε ποιον ανήκουν. Ούτε ζητήθηκε βρετανική συνδρομή, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν επικοινωνίες και σε ποια ακριβώς χρονικά διαστήματα (ακόμη και δύο ετών πίσω), όταν δηλαδή ξεκίνησε η προετοιμασία…

Τέταρτον. Να κληθεί ο Αλεξάντερ Κλαπ για να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, ο Αμερικανός δημοσιογράφος που η έρευνα του για το «Noor one», η οποία έχει δει το φως της παγκόσμιας ενημέρωσης εδώ και μήνες και πρόσφατα κέρδισε το δεύτερο βραβείο Πούλιτζερ, αποκάλυψε ότι ο ένας εκ των Τούρκων – εγκεφάλων της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης (βλ. Ζιντάστι) αναγνώρισε μέσω mail τον κ. Μαρινάκη ως το «Sischo» της υπόθεσης, σε ανώνυμες φωτογραφίες Ελλήνων εφοπλιστών που του έστειλε ο επίμαχος δημοσιογράφος.

Πέμπτον. Να συσχετιστούν και να διερευνηθούν οι ύποπτες επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων, οι οποίες αποκαλύφθηκαν εξαιτίας της δικογραφίας Hilton (αρπαγή του υποφαινόμενου δημοσιογράφου) με τη συνδρομή των βρετανικών αρχών, μεταξύ ενός «μπράβου» του κ. Μαρινάκη, αλλά και του ιδίου του εφοπλιστή με ανώτατο αξιωματικό της ΓΑΔΑ (τον επικεφαλής) της οικονομικής αστυνομίας!

Να σημειωθεί ότι η επίμαχη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ ήταν αυτή που με εντολή της εισαγγελέα Τζίβα έκανε την έρευνα στην Ελλάδα για τα αμαρτωλά εμβάσματα ακόμη και στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του κατηγορούμενου εφοπλιστή.

Οι δε επικοινωνίες καταγράφονται: Η πρώτη να έγινε αργά τη νύχτα της ημέρας που ο υποφαινόμενος δημοσιογράφος με αποκλειστικό δημοσίευμα του στο Piperata.gr αποκάλυπτε το -τότε επικείμενο- πόρισμα της εισαγγελέα Τζίβα κατά του εφοπλιστή, από τον επίσημο συνοδό ασφαλείας του κ. Μαρινάκη. Πρόκειται για άνθρωπο «ειδικών αποστολών» του εφοπλιστή, κατά του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, γιατί την επομένη της ύποπτης επικοινωνίας του με ανώτατο αξιωματικό της οικονομικής αστυνομίας (15 Μαρτίου 2018), ετέθη επικεφαλής της «στρατιάς-φρουράς» του κ. Μαρινάκη, η οποία κατηγορείται ότι διέπραξε παράνομη βία, απειλώντας με όπλο τον υποφαινόμενο δημοσιογράφο – ως ένας εκ των δύο που απειλούσαν ότι θα τον δολοφονήσουν αν δεν διόρθωνε το επίμαχο δημοσίευμα.

Όμως, υπήρξαν και ακόμη δύο ύποπτες επικοινωνίες με τον ελ λόγω ανώτατο αξιωματικό.

Αυτές μάλιστα έγιναν από τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη μέσω βρετανικού κινητού προς το κινητό του ανώτατου αξιωματικού λίγες εβδομάδες μετά, κι ενώ ο εφοπλιστής πλέον βρισκόταν δεν ήταν στην Αγγλία αλλά είχε μεταβεί στις ΗΠΑ. Πρόκειται για δύο εξαιρετικά ύποπτες επικοινωνίες που έγιναν με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, καθώς είχε πλέον εκδοθεί επισήμως το πόρισμα της εισαγγελέα Ειρήνης Τζίβα και μάλιστα είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για την υπόθεση του «Noor one» σε βάρος του εφοπλιστή και συνεργατών του, η οποία βασίζεται στα επίμαχα «αμαρτωλά εμβάσματα» προς την εταιρεία συμφερόντων Γιαννουσάκη, που υποτίθεται ότι έκανε εξονυχιστικό έλεγχο η οικονομική αστυνομία…

Μάλιστα, επειδή το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ δεν έκανε περαιτέρω έρευνα, ούτε εξέδωσε πόρισμα για τις εν λόγω εξαιρετικά ύποπτες επικοινωνίες, ίσως γιατί δεν έλαβε σχετική εισαγγελική εντολή… ο υποφαινόμενος δημοσιογράφος κατέθεσε νέα καταγγελία-αναφορά προς τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου στις 31 Ιουλίου 2020, προκειμένου να επιληφθεί ο ίδιος.

Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται…

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ - NOOR1 - «Sischo» ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ - NOOR1 - «Sischo» Reviewed by diaggeleas on 8.6.21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Από το Blogger.